Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

 Lato rozpieszcza nas bogactwem wspaniałych owoców, pysznych na świeżo i zamkniętych w słoiku. Dlatego zachęcam do robienia owocowych przetworów. Oto moje pierwsze słoiczki słodkich przetworów w tym roku. SKŁADNIKI: 1kg. truskawek 1 kg. rabarbaru 0,5 kg. cukru 2 żel-fixy 3:1 WYKONANIE: truskawki umyć, pozbawić szypułek, przesypać połową cukru, rabarbar umyć i obrać z twardych włókien, pokroić na kawałki i przesypać resztą cukru, owoce zostawić do momentu puszczenia soku, następnie przełożyć do garnka, pogotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.