Korniszony konserwowe

Korniszony konserwowe

Korniszony konserwowe

Ogórkowy sezon już w pełni,to i u mnie ogórkowo. Do mojej corocznej listy dodałam konserwowe korniszony. SKŁADNIKI: 2kg korniszonów 2l wody 0,3l octu 6 czubatych łyżek cukru 1,5 łyżki soli łyżka miodu gorczyca,koper,pieprz,chrzan,czosnek,ziele angielskie,liść laurowy WYKONANIE: do każdego słoika wkładamy kawałek chrzanu,kopru,kilka ziaren ziela,liść laurowy i szczyptę gorczycy, w słoiku ciasno układamy ogórki, zagotowujemy wodę z cukrem,octem,solą i miodem, ogórki zalewamy gotującym się płynem,zakręcamy słoiki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.