Pierogi z kapustą i grzybami.

Pierogi z kapustą i grzybami.

Pierogi z kapustą i grzybami.

Pierogi goszczą na moim wigilijnym stole od wielu lat. Podaję je z pysznym sosem grzybowym. Ciasto na pierogi przygotowuję z dodatkiem utłuczonych ziemniaków moim zdaniem to najlepsze ciasto. SKŁADNIKI: ciasto: 2 jajka 4 średnie ugotowane i utłuczone ziemniaki około szkl. mąki szczypta soli ewentualnie trochę mleka (gdyby ciasto było za twarde) WYKONANIE:  wszystkie składniki wymieszać, dosypywać mąkę i wyrabiać, aż ciasto będzie odchodzić od ręki(czasem potrzeba więcej mąki wszystko zależy od ziemniaków), ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, grzyby, ciasto, cebula, kapustą, ziemniaki, ziemniak, przepisy na święta, kapusta kiszona, susz, pyszne sosy, jajko, sosy, mięso, mielone, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pyszne ciasto, boże narodzenie, mięso mielone, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, sos z grzybów , sos do jajek, ciasto na boże narodzenie, pierogi z kapusta i grzybami, jajka z farszem, jajka na święta, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.