Barszcz biały, czyli poznańskie białe kwaśne.

Barszcz biały, czyli poznańskie białe kwaśne.

Barszcz biały, czyli poznańskie białe kwaśne.

Dziś przypomniałam sobie smak dzieciństwa właśnie w tej zupie. Pamiętam jak moja babcia i tato gotowali tę boską zupę. W moim rodzinnym domu podawano ją z gotowanymi ziemniakami. Bardzo lubiłam tą zupę i postanowiłam ją zrobić. Muszę powiedzieć, że wyszła świetnie- warto było.  SKŁADNIKI: 3 małe peklowane golonki  2 szczypty majeranku, 3 łyżki octu, cukier, pieprz czarny rozgnieciony w moździerzu, 2 liście laurowe ,3 ziarenka ziela angielskiego, pół szklanki mleka lub słodkiej śmietanki 18%, łyżka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.