Zupa gulaszowa z kaszą pęczak

Zupa gulaszowa z kaszą pęczak

Zupa gulaszowa z kaszą pęczak

Nie jest to tradycyjna węgierska zupa gulaszowa, ale jej bardzo smaczna wariacja, równie  treściwa i rozgrzewająca, ale i bardziej pożywna- z  mięsem wołowym  (można wykorzystać np.: łopatkę, ligawę czy nawet karkówkę), warzy wami oraz dodatk owo kaszą pęczak, a całość  doprawiona mieloną papryką: słodką i ostrą- dla nadania pikanterii.  Idealna na teraz, kiedy w końcu nastały mroźne i jakże piękne dni ☃️❄️ * woda- 2,5 litra * wołowina- 400 g * ziemniaki- 2 duże * cebula- 2 szt. * ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.