domowe empanadas

domowe empanadas

składniki na ciasto (ok. 16 szt): 380 g mąki 120 ml mleka, letniego 1 żółtko 50 g masła, miękkiego 1/2 łyżeczki soli dodatkowo: 1 jajko (białko oddzielone od żółtka) wykonanie: Mąkę mieszamy z solą. Dodajemy masło i rozcieramy palcami. Dodajemy żółtko oraz mleko i wyrabiamy ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do woreczka spożywczego i schładzamy przez ok. 30 min. składniki na farsz: 250 g mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 cebula 2 – 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżeczka oregano, s...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mielone, pierogi, pierogi przepis, mięso, ciasteczka, mięso mielone, sosy, pierogi z mięsem, przekąski, przystawki, przekąska, sylwester, mięsa pieczone, przekąski na sylwestra, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, jajka z farszem, ciasto na zimno, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.