sernik ajerkoniakowy

sernik ajerkoniakowy

sernik ajerkoniakowy

składniki na spód ciasteczkowy: 160 g herbatników 60 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Gotowym „ciastem” wykładamy dno foremki (tortownicy ok.22-24 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Dociskamy dnem szklanki. składniki na masę serową: 750 g sera białego, 2-3x zmielonego 100 ml śmietanki kremówki 30% 250 ml likieru ajerkoniaku 3 jajka 1 budyń waniliowy (40 g) 180 g cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 najlepszych likierów na Święta i nie tylko!

Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.