babka szpinakowa z lukrem cytrynowym

babka szpinakowa z lukrem cytrynowym

babka szpinakowa z lukrem cytrynowym

składniki: 120 g świeżego szpinaku 125 ml oleju 3 jajka 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny opcjonalnie: 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego wykonanie: Mąkę pszenną mieszamy mąką ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia. Szpinak blendujemy na papkę z ok. 60 ml oleju. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do ubitej masy jajecznej wlewamy powoli olej a następnie dodajemy szpinak, sok z cytryny opcjonalnie ekstrakt cytrynowy, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.