Przepis na kiszone jabłka

Przepis na kiszone jabłka

Przepis na kiszone jabłka

Przepis na kiszone jabłka Fermentowane jabłka na słodko i wytrawnie. Przepis na kiszone jabłka jest w rosyjskiej tradycji kulinarnej zakorzeniony tak samo mocno, jak opublikowane na blogu przepisy na chleb żytni czy kwas chlebowy . Jabłka kiszone w miodzie znajdziesz też w polskiej kuchni kresowej, ale poza nią już znacznie rzadziej. I dziwi mnie to niezmiernie, bo przecież kapustę kisimy z jabłkami, a mimo to kiszenie jabłek nie jest u nas powszechnie znane.  Z jabłek wody, soli i cukru lub miodu prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, pierogi, ciasto, śniadania, naleśniki, przetwory, sałatki, sałatka, surówka, zupa, kolacja, deser, przekąski, ciasteczka, tiramisu, kapustą, obiad, mięso, ogórki, desery, ciasto na pierogi, kapusta kiszona, surówka z czerwonej kapusty, chleb, bigos, kaczki, dieta, imbir, ciasto na naleśniki, czerwona porzeczka

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.