Kremowa zupa z białej kapusty i ziemniaków z dodatkiem smażonych na maśle pieczarek

Kremowa zupa z białej kapusty i ziemniaków z dodatkiem smażonych na maśle pieczarek

Kremowa zupa z białej kapusty i ziemniaków z dodatkiem smażonych na maśle pieczarek

Przepis na : obiad

Dzisiejsza zupa to wynik zagospodarowania resztek kapusty z robienia gołąbków. Tym razem robiłam je z bardzo dużej ilości mięsa, więc i końcówek kapusty też zostało sporo. Prosta zupa jarzynowa to było zbyt banalnie, więc postanowiłam zrobić krem. Dodając ziemniaki uzyskałam ciekawą, aksamitną konsystencję. Taka zupa jest dość delikatna w smaku. Smażone na maśle pieczarki cudownie ten smak uzupełniły. Składniki: 750 g świeżej białej kapusty 300 g ziemniaków 1 mała cebula 3 duże ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju ok.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.