Francuska zupa cebulowa

Francuska zupa cebulowa

Francuska zupa cebulowa

Przepis na : obiad

Francuska zupa cebulowa ( soupe à l'oignon française ) to klasyczne danie z kuchni francuskiej. Bazą jest karmelizowana cebula i bulion warzywny lub mięsno-warzywny. Nieodzownym składnikiem francuskiej zupy cebulowej jest białe wino. Dawno już nie robiłam zupy cebulowej, a przypomniałam sobie o niej przez...wino. Białe, półwytrawne wino, które w smaku okazało się - delikatnie mówiąc - niezbyt trafione. Do zupy jednak pasowało idealnie! I, o ile wino stało dość długo, to zupa zniknęła błyskawicznie. Za pierw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.