pierogi z mielonym indykiem

pierogi z mielonym indykiem

pierogi z mielonym indykiem

Pierogi, super smaczna potrawa, która znika szybciej niż naleśniki :)  Ciasto robimy z 1/2 kg mąki, 1 łyżki soli, 1 jajka i szklanki wody :) Mięso mielone 1/2 kg z indyka doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko i trochę bułki tartej... Ciasto wałkujemy i wycinamy :) nakładamy mięso i lepimy pierogi... Polepione pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Po wypłynięciu pierogów i zagotowaniu ponownym wody ....wyławiamy po 2-3 minutach... Potem hartujemy w zimnej wodzie... lub podajemy od razu gorące :) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, chleb, mielone, mięso, tarta, ciasto, naleśniki, mięso mielone, naleśnik, indyk, bułki, ciasto na naleśniki, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.