Przepis na… – Montone al forno, Wielkanoc po włosku

Przepis na… – Montone al forno, Wielkanoc po włosku

Przepis na… – Montone al forno, Wielkanoc po włosku

Wielkanoc we Włoszech rozbudza podniebienie dopiero przy obiedzie. Śniadanie jada się zazwyczaj klasyczne, na słodko, a dopiero główny posiłek dnia ma w każdym z regionów swoją odrębną tradycję. Daniem najbardziej popularnym, dość spójnym dla całego Półwyspu wydaje się jedynie baranina, choć i w tym przypadku jak Włochy długie i szerokie użyte dodatki różnią się od siebie. Oto jeden z przepisów. 600 g baraniny (najlepiej antrykot), 700 ml wina, 50 ml octu, 70 g boczku, 3 cebule, 3 marchewki 700 ml passaty p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.