zdrowa bezmięsna zupa fasolowa z papryką. Niezwykle aromatyczna i rozgrzewająca za sprawą sporej ilości wyrazistych przypraw. 250g białej fasoli suchej lub około 400 g fasoli z puszki trzy średniej wielkości papryki użyłam czerwonej, żółtej i zielonej 1 duża marchewka 1 cebula około 100 g 1 puszka pomidorów krojonych 400g 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól 1 i pół łyżeczki(...)bulionem (ja wykorzystałam rosół z wczoraj) dodać przyprawy i zagotować. Następnie dodać podsmażone warzywa, pomidory w puszce i koncentrat pomidorowy. Całość doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i gotować jeszcze około 15 minut aby smaki się przegryzły. Można skrócić czas przygotowania zupy dodając fasolę z puszki wtedy zupę ugotujemy w kilka chwil. Ja jednak polecam ugotować fasolę samodzielnie jest o wiele
Andzia Pichcizupa, idealna na chłodne dni. Im częściej odgrzewana tym lepiej smakuje Składniki: 400g wołowiny na gulasz (zamiennie można użyć chudej wieprzowiny) 2-3 duże ziemniaki 1 puszka krojonych pomidorów lub 3obrane i pokrojone w kostkę pomidory 1 cebula 1 marchewka 1 korzeń pietruszki kawałek selera kilka pieczarek pół szklanki kukurydzy konserwowej 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)laurowe, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy na małym ogniu przez 1 godzinę *** *** Następnie dodajemy pomidory z puszki, przecier pomidorowy, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę , przykrywamy i gotujemy nadal na małym ogniu przez około 20 minut *** *** Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, chilli i cukrem. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez 2 minuty *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: STROGONOW
Blog z Apetytemzupie kremowej konsystencji, jedwabistości i lekkości. Ważne są też przyprawy – również trzy: bazylia, suszony czosnek i papryczka chili (też suszona). Każda z nich jest wyrazista w smaku i razem stanowią doskonałe tło dla głównych składników. Czas : 40 minut Poziom trudności : łatwy Liczna porcji : 2 Składniki: 2 duże czerwone papryki Puszka całych pomidorów Puszka mleka kokosowego 70 g przecieru pomidorowego(...)przestygły. Następnie zdejm z nich skórkę, wyciągnij gniazda nasienne i nasionka i przełóż upieczone płaty do garnka z pastą pomidorową i przyprawami. Całość zmiksuj ręcznym robotem (lub w mikserze). Ponownie zagotuj i duś jeszcze przez 10 minut. Im dłużej zupa będzie się dusić tym głębszego nabierze smaku. Dodaj więcej przypraw: miodu jeśli chcesz żeby krem był bardziej słodki, bazylii
Niedzielny kucharzzupie kremowej konsystencji, jedwabistości i lekkości. Ważne są też przyprawy – również trzy: bazylia, suszony czosnek i papryczka chili (też suszona). Każda z nich jest wyrazista w smaku i razem stanowią doskonałe tło dla głównych składników. Czas : 40 minut Poziom trudności : łatwy Liczna porcji : 2 Składniki: 2 duże czerwone papryki Puszka całych pomidorów Puszka mleka kokosowego 70 g przecieru pomidorowego(...)przestygłą. Następnie zdejm z nich skórkę, wyciągnij gniazda nasienne i nasionka i przełóż upieczone płaty do garnka z pastą pomidorową i przyprawami. Całość zmiksuj ręcznym robotem (lub w mikserze). Ponownie zagotuj i duś jeszcze przez 10 minut. Im dłużej zupa będzie się dusić tym głębszego nabierze smaku. Dodaj więcej przypraw: miodu jeśli chcesz żeby krem był bardziej słodki, bazylii
Niedzielny kucharzzupie intensywny, niepowtarzalny smak i aromat. Trudno porównać go z czymś innym. Do przygotowania mojej minestrone użyłam świeżych warzyw - marchewki, selera, cukinii, zielonej fasolki i papryki oraz kilka plasterków boczku. Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka 1 czerwona papryka 1/2 korzenia selera 1 nieduża cukinia 2 ziemniaki garść zielonej fasolki szparagowej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki passaty pomidorowej(...)skórki parmezanu i gotować na wolnym ogniu przez 25 minut. Wyjąć skórkę parmezanu. Dodać passatę pomidorową, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Gotować przez 10 minut. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Dodać do zupy. Przed podaniem posypać zupę startym parmezanem
Kulinarne Inspiracjepodlewamy wszystko razem wodą. Gdy warzywa będą miękkie to dodajemy pieczoną dynię i wyciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i zagotowujemy zupkę. Wyciągamy liście laurowe. Wszystko razem miksujemy na gładki krem. Dodatkowo możemy dodać świeżą natkę pietruszki. Zupę podajemy z prażonym słonecznikiem i czosnkową grzanką. Smacznego
kulinarne odsłony patizioła Małgorzaty Skworcu , przyprawa wspomagająca odchudzanie – zamiast chemicznych kostek oliwa z oliwek Olitalia od Index Food Zupa szybko się robi i nie trzeba jej kontrolować, gdyż mieszanka suszonych warzyw z dodatkiem ryżu jest idealnie wyważona i ma doskonałe proporcje! Zagotowałam sok pomidorowy. Dodałam do niego ziół Małgorzaty. Doprawiłam pieprzem ziołowym. Oraz dodałam łyżeczkę estragonu. Nie zapomniałam o aromatycznej bazylii
Z Kuchni Do Kuchniilości, dosmaczenie to rzecz gustu, zupa powinna być pikantna, dość gęsta, no i przepyszna. Inspiracją był przepis znaleziony tutaj . Składniki: - 1kg mielonego mięsa (u mnie łopatka) - 2 duże cebule - 1 świeża papryka (u mnie 1/2 czerwonej i 1/2 zielonej) - 6 ząbków czosnku (może być cała główka) - puszka pomidorów krojonych, bez skóry - passata pomidorowa - bulion (najlepiej domowy(...)przyprawą do dań meksykańskich, dodajemy także chili i smażymy. Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki, wlewamy passatę pomidorową, dolewamy bulion i gotujemy całość ok. 20 minut. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ewentualnie dosypujemy jeszcze chili. Gdy zupa jest zbyt gęsta dolewamy także gorącą wodę. Podajemy gorącą, posypaną nachos i startym żółtym serem. Smacznego
Smaczne ZdroweKolejna kurczakowa szybka propozycja obiadowa to kurczak w sosie pomidorowo-śmietanowym. Co powiecie na taką wersję? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads
Bardzo Gruby SmokKurczak z cukinią w sosie pomidorowym to szybkie i smaczne danie obiadowe, którego możecie śmiało zrobić dużo od razu cały gar na kilka dni. {"@context
Bardzo Gruby SmokKrem pomidorowo bazyliowy. Zupa krem z pomidorów i bazylii. Krem pomidorowo bazyliowy Polecam z całego serca ten krem pomidorowy, idealny na podreperowanie odporności. W tej chwili nie ma dobrych pomidorów świeżych, korzystajcie z puszkowanych krojonych, są dobrej jakości i zbierane zawsze w sezonie. Ten bogaty w witaminy krem pomidorowo bazyliowy, to klasyk, który posmakuje każdemu. Kremy mają to do tego
Z Kuchni Do KuchniFasolka gotowana z warzywami, koncentratem pomidorowym i dużą ilością oliwy. FASOLKA NA GĘSTO SKŁADNIKI 250 gramów suszonej (ale już namoczonej) drobnej białej fasolki 2 łodygi
Kuchnia Tomkateż do sprawdzenia naszego przepisu na czosnek marynowany w oleju do słoika oraz pyszne ogórki w zalewie gyros . Świetnym pomysłem jest też zupa grzybowa do słoików , a także kiszone buraczki . Polecamy też sprawdzony przepis na domowy sos pomidorowy . Życzymy smacznego! Artykuł Sałatka z kapusty i papryki na zimę pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na WypasieKurczak w cieście francuskim z cukinią nada się zarówno na obiad, ciepłą kolację, jak i jako przekąska na ciepło dla gości. Pycha! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby Smokmarchewki · 1 młoda kapusta · 1 papryka czerwona · 200 g przecieru pomidorowego · 1 łyżka mąki pszennej · Szczypta chili · Sól(...)słupki marchew oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Warzywa łączymy z ziemniakami, dodajemy przecier pomidorowe, ewentualnie podlewamy woda jak jest za mało i doprawiamy chili. 5. Pod koniec gotowania zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody i łączymy z kotletami. Chwilę gotujemy. 6. Zupa gotowa
Kulinarna Chwila