nieco więcej niż kwadrans. Składniki ok 100 g kaszy kuskus odpowiednia ilość wrzącej wody lub wrzącego bulionu do przygotowania kaszy 1 cebula 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego ok 100 g mozzarelli garść posiekanej natki pietruszki 1/2- 1 łyżeczki cukru sól, świeżo zmielony pieprz, czosnek niedźwiedzi masło klarowane do smażenia (lub zwykłe + olej) opcjonalnie trochę dymki do posypania Przygotowanie(...)zalewając go bulionem lub posoloną wrzącą wodą. Posiekajcie cebulę Na maśle klarowanym przysmażcie cebulę, nie rumieniąc jej zbyt mocno, najlepiej wcale, raczej zeszklijcie. Do miękkiej już cebuli dołóżcie koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cukier i chwilę przesmażcie, spróbujcie, całość powinna być słodko-winna. Tak przygotowany sos zmieszajcie z kuskusem, porwanymi kawałkami mozzarelli, posypcie natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim, dokładnie wymieszajcie, spróbujcie
OliveandThymeparboiled z dzikim (1 woreczek) 2 puszki Saltino Tuńczyk z czosnkiem niedźwiedzim chili i oliwą z oliwek Graal (2 x 160 g) 1/4 żółtej papryki 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 2 czubate łyżki słodkiej kukurydzy 2 łyżki posiekane zielonej pietruszki 1 garść mieszanki jarmużu i szpinaku Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie możemy go rozgotować). Żółtą paprykę(...)puszek Saltino Tuńczyk z czosnkiem niedźwiedzim chili i oliwą z oliwek, dodajemy do naszego tuńczyka pokrojoną żółtą paprykę, delikatnie mieszamy składniki. Włączamy mały gaz, dodajemy 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego i delikatnie mieszając całość podgrzewamy wszystko (nasz tuńczyk z dodatkami ma być ciepły, ale nie zostawiamy go na ogniu zbyt długo). Zdejmujemy patelnię z ognia. Dodajemy gorący ryż, znów całość
Słodkie okruszkizgodne z zasadami diety niełączenia. Składniki na 4-6 porcji: 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 laska selera naciowego 1 spora marchewka 2 średnie czerwone papryki 300ml passaty pomidorowej garść świeżych liści bazylii 2-3 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego/oliwy do smażenia przyprawy: sól, pieprz, ostra czerwona papryka, po 1 łyżeczce mielonej kolendry i słodkiej papryki
Even Better FoodWłoski makaron cannelloni w kształcie rurek faszerowany wieprzowym mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Całość polana sosem beszamelowym, posypana tartym serem i zapieczona. Czytaj dalej
Przepisy KulinarneNiniejszym robię Wam smaka na rybę w sosie pomidorowym. Mam nadzieję, że mi się uda. Ja już objedzona po uszy, ale nadal ślinka mi cieknie na myśl o niej. Danie robi się szybko, a smakuje obłędnie, jak z najlepszej restauracji! Koniecznie spróbujcie. 2 porcje: 400 g ryby, u mnie pstrąg 400 g pomidorów w puszce 0,5 papryczki chilli
Kucharzycaostry żółty kolor i jest przeepyszny! O wiele zdrowszy od pszennego, a na dodatek zrobiony w domu jest jeszcze lepszy. Uwierzcie. Taki makaron można podawać z różnymi sosami np. pomidorowym, serowym, jogurtowym, z pesto, lub na słodko z owocami i jogurtem. Natomiast dzisiaj przedstawiam Wam przepis na makaron z sosem śmietanowym, grzybami i kurczakiem. Po ugotowaniu makaronu połączcie
JaglusiaSkładniki na około 20 małych sztuk: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g kaszy gryczanej 1 duża cebula mała główka kapusty (ok. 1 kg) 500 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki 1,5 l wody 1 duża marchewka 1 mała pietruszka listek laurowy, ziele angielskie majeranek, bazylia, tymianek, słodka i ostra papryka sól, pieprz 1. Kaszę ugotowałam wg instrukcji(...)listki laurowe i odrobinę soli. Gotowałam około 60 min na najmniejszym ogniu. 8. Po upływie godziny odlałam wodę z gołąbków do drugiego garnka. Dodałam do niej przecier pomidorowy, bazylię i tymianek. Do słoiczka wlałam część sosu, dodałam mąkę, porządnie wstrząsnęłam, żeby się rozprowadziła, a następnie wylałam zawartość słoiczka do garnka z resztą sosu. Gotowałam sos około
Vroblewska-fitlifeporcję farszu. Zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut od czasu wypłynięcia na wierzch wszystkich pierogów. Pyszne polane masłem od razu. Ale mistrzostwo świata w ten sposób- salsę pomidorową lub sok warzywny z kartonu dajemy na ciepłą mocno patelnię. Dosmaczamy oliwą z oliwek, solą, bazylią. Wrzucamy pierogi, ścieramy parmezan. Przykrywamy i jakby dusimy chwilkę, aż lekko napęcznieją
Z Kuchni Do KuchniEnglish Śledzie w miodowej cebuli (6-8 porcji) Składniki: 6 mięsistych filetów śledziowych z oleju, pokrojonych na 2 cm kawałki 4 duże cebule, pokrojone w plasterki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina 1/2 szklanki oleju roślinnego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Rozgrzej 2 łyżki na dużej patelni, włóż cebulę i podsmaż(...)średnim ogniu do zeszklenia. Następnie dodaj olej, koncentrat pomidorowy, miód i ocet, dopraw solą i pieprzem do smaku i podgrzej jeszcze przez 2-3 minuty. Odstaw do przestygnięcia. Do przestygniętej cebuli wmieszaj filety, przełóż do słoika i odstaw na noc do lodówki. Smacznego! English version Herring with honeyed onion (6-8 servings) Ingredients: 6 herring fillets, cut into
karmelowyDziś chciałabym zaproponować coś lekkiego na kolację , dla tych co dbają o linie , a czasami pod wieczór lubią sobie co nie co na ząb wrzucić , bardzo smaczna sałatka ogórkowo-pomidorowa , taką sałatkę można przygotować do obiadu , ale i także świetnie smakuje bez żadnych innych dodatków . Składniki 2 ząbki czosnku 2 ogórek zielony ( wężowy ) 2 pomidory
Mój Smakkalafiora czy ziemniaków. Przepis pochodzi ze styczniowej KUCHNI i jest autorstwa Marty Dymek. Podaje go z moimi modyfikacjami. Sos barbecue 15 suszonych śliwek 100 ml whiskey 100 g koncentratu pomidorowego 80 g przecieru pomidorowego po 2 łyżki syropu klonowego i sosu sojowego 1 łyżka octu po łyżeczce musztardy, wędzonej papryki i słodkiej papryki szczypta chili spora szczypta soli i pieprzu
Dzieje kuchennej Wiewiórymrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 puszka (400 g) groszku konserwowego 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 330 g śmietany kwaśnej 18% 3 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Kromki chleba pokroić w kostkę. Szpinak odmrozić. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Pierś z kurczaka umyć(...)surowe. Następnie dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podgrzewać mieszając. Zmniejszyć moc palnika do minimum i dodać pomidory z puszki, śmietanę, odcedzony z zalewy groszek i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Chleb wsypać do naczynia żaroodpornego, zalać ciepłymi składnikami i delikatnie wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać kawałkami mozzarelli i oregano. Nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego
Passions hobbies life