Kalafiorowa kojarzy nam się raczej z delikatną zupą. Przyznaję, że ja też takie z reguły gotowałam. Dziś odstąpiłam od reguły. Na dworze zimno- przydało by się
Buniabaje w kuchniwędzonej piersi z kurczaka 50 g ryżu jaśminowego 1 łyżka oliwy z oliwek mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy we wrzątku z odrobiną cukru przez 15 min. Kilka różyczek odkładamy do dekoracji, resztę z pokrojonym w kostkę serem (oraz wywarem z gotowania), miksujemy. Na małym ogniu gotujemy(...)gałką muszkatołową. Wsypujemy ryż, całość gotujemy na małym ogniu (do miękkości ryżu), co jakiś czas mieszając. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na oliwie, dodajemy do zupy razem z różyczkami brokułu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenKrem z kalafiora to jedna z naszych ulubionych zup. Często też robię zagęszczaną kalafiorową z ziemniakami. Przeszkadza mi w nich tylko monotonność kolorystyczna. Ponieważ akurat kupiłam
Buniabaje w kuchniWiosenna, zielona zupa: ZIELONY KREM BROKUŁOWO-SZPARAGOWY zachwyca subtelnym smakiem i... Artykuł ZIELONY KREM BROKUŁOWO-SZPARAGOWY pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE1 szklanka groszku 1 papryka 1 brokuł opakowanie ciasta francuskiego masa serowa: 2 jajka 200 ml śmietany 16% 20 dag żółtego sera przyprawy według uznania
Humanistka w kuchniZupy krem to mój ulubiony rodzaj zup. Z brokuła kocham najbardziej, chyba za ten piękny, zielony kolor Tym razem przygotowałam delikatny krem brokułowy z mascarpone, jest przepyszny! Polecam szczególnie dzieciom, idealne danie obiadowe Piękny kolor, prawda? Delikatny krem brokułowy z mascarpone – składniki (na około 4 porcje): główka brokuła, 500g, 1 średni ziemniak, 1 mała biała cebulka, 2 ząbki czosnku(...)dodaj także różyczki brokuła i zalej wszystko 3 szklankami wody. Dopraw odrobiną soli, pieprzem i suszoną bazylią. Gotuj zupę na mniejszym ogniu pod przykryciem przez około 30-40 minut. Po tym czasie zblenduj ją na gładki krem. Na koniec wmieszaj do zupy 2-3 łyżki serka mascarpone. Nada on niesamowicie kremowy i delikatny smak Wypróbuj także: krem paprykowy z soczewicą
Natka PietruszkiDopadło nas przeziębienie i od paru dni się kurujemy. W nasze menu weszły codziennie gorące zupy. Między nimi i brokułowa, którą robiłam już 2 razy. Troszkę w pogoni za zielonym, wiosennym kolorem, choć nie koniecznie w wersji fit, ponieważ w zupie znajduje się serek topiony. Jednak liczy się smak - a ten na pewno Was zadowoli. Inspirację znalazłam tutaj ( klik ). Składniki
My simple kitchenPyszna, delikatna i pożywna zupa. Przyjemnego aromatu dodaje mielona kozieradka. Składniki 1 brokuł 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 łyżeczka masła klarowanego 1 por (biała część) 1,2 l bulionu warzywnego 100 g drobnego makaronu 100 ml słodkiej śmietany kozieradka mielona szczypior sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)talarki. Seler w kostkę, pora w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy bulionem warzywnym, gotujemy. Kiedy warzywa będą półtwarde, dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 min. Całość zabielamy słodką śmietaną. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem
R'n'G KitchenZupa na Dzień Zakochanych. Składniki : skrzydełko z indyka korzeń i natka pietruszki cebula brokuły koperek przyprawy: sól, pieprz, majeranek makaron w kształcie serduszek Skrzydełko myjemy i obgotowujemy. Wymieniamy wodę, dodajemy korzeń pietruszki, cebulę(...)powoli gotujemy pod przykryciem ok. godziny. W tym czasie gotujemy makaron al dente (nie może być za miękki bo straci kształt). Brokuły dokładnie myjemy i rozdzielamy na różyczki. Dokładamy do zupy najpierw nóżkę brokuła a po 10 minutach wkladamy kilka różyczek. Dodajemy sól, pieprz i majeranek. Doprowadzamy do wrzenia i po 5 minutach zupa jest gotowa. Nakładamy
prawdziwe jedzenieZupa idealna na chłodne dni, jest rozgrzewająca i wyrazista w smaku:) Jest nieco odmienna od tradycyjnej zupy pomidorowej, ale jej baza jest taka sama jak naszych
Kuchnia Pełna PasjiMoże pełnia sezonu dyniowego już za nami, jednak nadal można spokojnie zdobyć;) Chciałam Wam dzisiaj zaproponować zupę dyniową, ale... nie z imbirem i nie z gałką
Kuchnia Pełna PasjiPyszna rozgrzewająca i syta zupa. W sam raz na chłodne jesienne wieczory. Zupa świetnie nadaje się także na studencką kieszeń, jest banalnie prosta, myślę że każdy
Kuchnia Pełna PasjiKolejna propozycja na mroźne zimowe wieczory, zupa w sam raz na rozgrzanie. Zupa jest też propozycją dla miłośników ostrych i pikantnych smaków. Składniki: 0,5 kg
Kuchnia Pełna PasjiMoja "przygoda" z daniami z dyni zaczęła się dopiero rok temu. Pomyśleć, że tyle dobrego mnie ominęło:-P Składniki: 500g dyni, 6 ziemniaków, 0,5l bulionu
Kuchnia Pełna PasjiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dobrych sałatek nigdy dość:) Mam dzisiaj dla Was pomysł na sałatkę równie kolorową, jak
Kuchnia Pełna Pasji