ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1887/2562)

Nogi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 200

marynacie. Zostawić minimum na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około 40-50 min w zależności jak zrumienione lubimy. Gotowe! Podajemy z ziemniakami lub ryżem

Tagebuch po polsku
Kapusta z fasolą – wigilijna potrawa 201

witaminę C, więc idealna na jesień i zimę! Kapusta z fasolą Na terenie Polski kapustę oraz groch uprawia się już od dziesiątków lat. Kiedy w Polsce nie było jeszcze ziemniaków , ludność żywiła się już grochem. Natomiast kapusta była na tyle popularna, że uprawiano ją na terenie całego kraju i spożywano przez cały rok. Aby urozmaicić monotonną dietą , dodawano do kapusty

Gotowanie-uk
Lodowa 136

Pychotka Składniki: - 1 szt. sałaty lodowej - 1 szt. cebuli czerwonej - 1 szt. pomidora - sól i pieprz do smaku - łyżka śmietany Bardzo mi pasowała do dania "kurczak z pieczonymi ziemniakami". Pyszna. Zakupy:  1 szt. sałaty lodowej koszt ok.4,50 zł, 1 szt cebuli czerwonej koszt ok. 0,50 zł, 1 szt. pomidora koszt ok. 0,60 zł, śmietana kubek cały

Tanio smacznie i prosto
Kurczak w sosie chranowo koperkowym z kukurydzy 133

składniki się połączyły i dodajemy kukurydzę. Wszystko jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu. Można podawać z makaronem lub z kopytkami czy też kluskami śląskimi albo po po prostu z ziemniakami. Sos idealnie nadaje się do pulpetów, można nim polać również pieczone mięso

Piekielna Kuchnia Pati
Chińsko-Polska śmieciówka czyli zupa warzywna 183

zdjęcia ale robione na drugi dzień i czerwona kapusta stała się już bezbarwna :) ale zupa smakowała jeszcze lepiej :) Składniki (średni garnek) 1 pojedyncza pierś z kurczaka (opcjonalnie) 2 średnie ziemniaki 1 szklanka marchewki z groszkiem 1 szklanka zielonej fasoli szparagowej 1 szklanka żółtej fasoli szparagowej 5 różyczek kalafiora 5 różyczek brokuła 1/4 średniej główki czerwonej kapusty 1 cebula 1 ząbek

Piekielna Kuchnia Pati
Watróbka drobiowa z jabłkiem 424

około 2 min dodamy wątróbkę, zamykamy patelnie przykrywką i "podduszamy " około 4-5 min. Mieszając od czasu do czasu. Na koniec doprawiamy solą. Gotowe. Podajemy z chlebem lub duszonymi ziemniakami. Życzę smacznego

Smaki Edyty
Korzenny seler z pstrągiem łososiowym pełnym ziół 125

można spokojnie piec razem z warzywami czyli 40-50 min w 150 stopniach. Gwarantuję cudowny zapach w całym domu. Serwujemy kawałki pstrąga na warzywach w towarzystwie dowolnego "zapychacza", czyli ziemniaków, kaszy czy też ryżu. Polecam tylko do każdego dodatku dodać odrobinę tych samych ziół, które towarzyszą rybie. Prosto z  pomysłem i aromatycznie! Smacznego

Kuba Gotuje
Kapusta z grzybami po lasowiacku 160

bardziej aromatyczne w połączeniu z kapustą. Suszone kozaki raczej odradzam, po ugotowaniu mają sino-szarą barwę, przez co kapusta staje się ciemna i szarawa. Tak przygotowaną kapustę podajemy do ziemniaków i ryby, ale po odciśnięciu jest doskonałym farszem do kulebiaka albo kapuśniaczków, czy pieczonych pierogów. Kapustę z grzybami najlepiej przygotować dzień wcześniej i trzymać w chłodnym miejscu, a przed podaniem

Trzeci talerz
Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki. 284

Piekę w przykrytym naczyniu, podczas pieczenia dwa razy obracam rolady, w razie potrzeby dolewam gorącej wody. Powstały sos można zagęścić w/g upodobać śmietaną, lub mąką. Swoje roladki podałam z ziemniakami purre i sałatka z buraczków z jabłkiem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Śledzie po sułtańsku 215

warstwami śledzie z masą z patelni. Odstawić do ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki na przynajmniej kilkanaście godzin. ----- Podobne: Badylarkowe śledzie na piernatach Śledzie z suszonymi pomidorami Sałatka z ziemniaków i śledzi

Weekendy w domu i ogrodzie
Gulasz z żołądków drobiowych 178

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Smaczna, tania i prosta wersja gulaszu, która praktycznie pasuje do wszystkiego. Idealnie smakuje z ryżem, kaszą czy ziemniakami.  Ostatnio gulasz podawałam z plackami ziemniaczanymi .   1/2 kg żołądków drobiowych 2 garście mrożonej włoszczyzny (pociętej w paski) 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki papryki słodkiej gałka muszkatołowa sól

Di gotuje
Jak się nie przejeść w Święta? 172

wielu polskich domach do dziś panuje przekonanie, że w ten dzień nie należy nic jeść do wieczora. Sama pamiętam, że w moim rodzinnym domu na wczesny obiad podawano ziemniaki ze śledziem i należało „wytrzymać” do kolacji, bo wtedy będzie się można wreszcie najeść. Zasada regularnych pięciu posiłków dziennie , obowiązuje także w święta i na pewno uchroni nas przed przejedzeniem się

Szybko Tanio Smacznie
Tradycyjna Warzywna 103

gotowanych warzyw idealna na święta i nie tylko. U mnie w rodzinie każdy ją uwielbia. Nie dodaje groszku zielonego. Dodaje majonezu Kieleckiego.  SKŁADNIKI: 3 Marchewki 2 Pietruszki 3 Ziemniaki 1 Seler 1 Jabłko 3 Ogórki Kiszone 1 Cebula 3 Jajka  3 łyżki  Majonezu Kieleckiego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Warzywa gotuję. Następnie czekam aż wystygną. Kroję w kostkę. Jabłko obieram

Gotowanie Patki
zielona fritatta z chorizo i ziemniakami 169

drobna przekąska czy starter, które "przyjmie wszystko". Zarówno nasze ulubione składniki jak i te, które mamy akurat pod ręką i będzie smakowało wyśmienicie. Ta propozycja to włoski omlet z ziemniakami, szpinakiem i chorizo z lekko ostrą nutą - rewelacja! Składniki : 2 łyżki masła 1 cebula 1,5 czerwonej papryki kawałek papryczki chili

zobacz ich smak

Proponowane wyszukiwania