ziemniaki pieczone - 9045 przepisów (strona:233/603)

PESTO Z JARMUŻU 145

surowa marchewka starta na drobnych oczkach tarki, na to wszystko kiełki strączków (soczewica, cieciorka, fasolka mung). Całość zajęła jakieś pół godziny, bo w czasie pieczenia warzyw robiła się całą reszta. Następnym razem rezygnuję z ziemniaków, a kalafior będzie tylko ogrzany na patelni (tak jak  tutaj ), więc czas przygotowania skróci się do max 15 minut. I niech mi nikt

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Zapiekanka ziemniaczana z pomidorami i mięsem mielonym 140

plasterki z ziemniaków, dodać połowę mięsa mielonego, połowę pomidorów i zalać odrobiną sosu. Ponownie przykryć ziemniakami, resztą mięsa, pomidorami i od razu dodać pozostałe plasterki ziemniaków, a także pomidorów. Wszystko zalać sosem śmietanowo-serowym. Piec około 30 minut

Ugotować
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem 192

zalać 1/2 powstałego sosu. Na wierzchu ułożyć kolejną warstwę talarków i reszty podsmażonych warzyw. Dodać kolejno kawałki łososia, rozdrobniony kalafior i ostatnią warstwę ziemniaków. Polać resztą sosu. Na koniec podsypać startym serem mozzarella. Piec przez ok. 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku z funkcją góra-dół. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę. Smacznego

Kuchnia Ellie
Placki ziemniaczane po węgiersku 143

dusić do miękkości mięsa. Następnie dodać resztę papryki,zagęstnić(łyżka mąki+ woda, można użyć fiksu do gulaszu jak kto woli). SKŁADNIKI NA PLACKI: Ziemniaki zetrzeć z cebulą   mąka   jajko   sól, pieprz Wszystko wymieszać, piec złociste placki. Placki polać gulaszem, można dodać trochę sosu czosnkowego. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Schab pod pierzynką 1928

dalej smażymy ,ąż odparuje woda. Na początku dobrze jest przykryć. szybciej zmiękną. Na plastry schabu kładziemy pieczarki. Posypujemy startym na grubych oczkach serem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 1 godziny.Podajemy z ryżem ziemniakami i surówką SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanka ziemniaczana 139

gotujemy. Następnie kroimy w grube plastry. Brokuły również gotujemy na parze lub w wodzie. Ziemniaki przekładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Dorzucamy brokuły i posypujemy bazylią, ziołami prowansalskimi i pieprzem.   Pieczemy przez 15 minut w 170 stopniach.  W czasie zapiekania warzyw kroimy fetę w kostkę , posypujemy ostrą papryką , ziołami prowansalskimi i zalewamy oliwą

Cukier&Puder
Grzyby duszone w piekarniku 165

jeżeli trzeba, możemy trochę  grzyby podlać winem. Dusić jeszcze ok 1,5 - 2 godzin. godzinę przed końcem dodać śmietanę, dobrze wymieszaći kontynuować pieczenie. Przed podaniem wymieszać z posiekaną natką pietruszki, podawać z ziemniakami Smacznego

Stare Gary
Szwabskie Spätzle z gulaszem bawarskim 205

jajeczne kluseczki uwielbiane w całych Niemczech są tradycyjnym daniem kuchni regionu szwabskiego, południowoniemieckich landów- Badenii-Wirtembergii-Bawarii. Są tam popularne jak u nas ziemniaki, stanowią główny składnik obiadów, przede wszystkim dań z sosami, pieczeniami, ale występują też jako samodzielne dania: Gurkenspätzle (Spätzle z ogórkiem), Käsespätzle (Spätzle z serem), Spätzleauflauf (zapiekanka ze szpecli), Apfelspätzle (Spätzle z jabłkami). Ja w ramach mojej

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekanka warzywna 232

papryka1 główka czosnku1 cukinia1 bakłażan4 łyżki oliwyczarny pieprzPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Kroimy batat w grubą, mniej więcej 4-centymetrową kostkę, ziemniaki zaś nieco drobniej (około 2,5 cm), ponieważ batat piecze się szybciej. Cebule kroimy na ósemki, papryki, cukinię i bakłażan- w 2,5 cm kostkę. Rozdzielamy ząbki czosnku, nie obieramy ich. Wszystko razem dokładnie mieszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Chrupiące żeberka. 152

natłuszczonej blaszce i piec  pod grillem 30 min,w temp. 190 stop. Żeberka co 5 min przewracać na drugą stronę. W połowie pieczenia można podlać szklanką wody. Chrupiące żeberka podaję z opiekanymi ziemniakami i młodą kapustą. Marynata z miodem i ziołami nadaje żeberkom niepowtarzalny smak

Kulinarny karnet Christophera
Mięso pieczone z warzywami 190

Tego dania nie da się zepsuć :) Jest bardzo proste a zarazem pyszne. Składa się z mięsa, warzyw i przypraw, ziół. Używam różnego rodzaju mięs. Można dodać

Olikowa kuchnia
Fish and chips (fish & chips) 280

Post Fish and chips (fish & chips) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Chłopskie szaszłyki 179

Boczek pokroić w kostkę. Po 1/3 łyżeczki wszystkich przypraw dokładnie wymieszać, mieszanką posypać mięso i ziemniaki.  Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian ziemniaki, boczek i pokrojone w paski, zwinięte liście kapusty.  Szaszłyki piec około 25-30minut w temp. 180st

Z miłości do słodkości
kopytka po litewsku 163

śmietana ze skwarkami i cebulka .Z sosem grzybowym mamy postne danie Piec w temperaturze 160 -180 ー C w piecu nagrzanym około 30 minut, lub do zarumienienia,albo podsmażyć na patelni,na 1łyzce oliwy z oliwek. Ugotować ziemniaki w łupinie, a następnie obrać ze skórki i zemleć w maszynce do mięsa,lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Do tak przygotowanej masy

w mojej kuchni
Wegetariańskie cheeseburgery 170

stopni piekarniku przez około 15-20 minut.Odstawiamy na kratkę do wystudzenia i przygotowujemy kotlety.Fasolę miksujemy lub rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.Mieszamy ją z kaszą, wyciśniętym ząbkiem czosnku oraz koncentratem i przyprawami.Formujemy 4 kotlety i pieczemy je około 30 minut w 180 stopniach.Bułki przekrawamy (możemy je podpiec na grillu jeśli chcemy aby były bardziej chrupiące) i górę smarujemy musztardą

Mienta blog