jeśli nosimy rękawiczki, skóra może być zaczerwieniona, wysychać i pękać. Ważne jest więc, by odpowiednio pielęgnować ręce, szczególnie podczas mrozów. Zatem jak dbać o dłonie zimą, by zawsze wyglądały zdrowo i były odpowiednio nawilżone? Krem ochronny Odpowiedni krem nie tylko nawilża dłonie, ale także hamuje parowanie wody z wewnętrznych warstw naskórka, odżywia go i dostarcza niezbędnych minerałów. Należy jednak uważnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zaskoczyli Was znajomi, a może wróciliście zmęczeni po pracy i zastanawiacie się co przygotować na obiad… już spieszę z pomocą :) A jeszcze przez przypadek w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!formie chrupiącej przekąski. LUBELLA postanowiła wykrzesać ze zbóż wszystko co najlepsze! I jej się udało! Pokazała jak połączyć te cechy, których tak bardzo szukamy w produktach – ma być zdrowo, ma być smacznie i ma być w przystępnej cenie. W mojej kuchni płatki LUBELLA zagościły na stałe, a codzienne, już takie „rytualne” śniadanie stało się jeszcze lepsze
Ostra na Słodkojakoś o nich zapomniałam. Także od razu musiałam to zmienić. Akurat dobrze się złożyło, bo mając garnek kamienny od Delimano , mogłam przygotować potrawę z rybą szybko i nadal zdrowo. Początkowo miała wyjść zapiekanka, ale chyba końcowy efekt wizualny nie współgrał z moimi założeniami 😂 Filety z dorsza połączyłam z ryżem, warzywami oraz serem mozzarella. Całość zapiekłam w piekarniku i wyszło
Zdrowie na języku :PNasiona chia są niskokaloryczne i odżywcze, czyli bogate w kwasy Omega-3, żelazo, magnez i witaminy - to ogromna ich zaleta. Pudding jest więc zdrowy, ładnie wygląda i super smakuje. Idealna propozycja na śniadanie, deser lub lunch. Składniki na 2 porcje: 1 szklanka mleka 4 łyżki nasion chia 8g cukru waniliowego 5 brzoskwiń z puszki - 10 połówek 1 owoc granatu - mały
Alutka-Gotujekilka łyżek zimnej wody Sposób wykonania : B anana obierz ze skórki pokrój na kawałki. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, przelej do wysokiej szklanki, wypij. Koktajl ten jest zdrowy i doskonale nadaje się do picia przed pójściem do pracy lub szkoły
Przepisy i porady kulinarneDzisiaj podam przepis na pyszny i zdrowy sok witaminowy. Rewelacyjny w smaku i prosty w przygotowaniu. SKŁADNIKI : 1 czerwony grejpfrut 2 pomarańcze 1 mała limonka
Kulinarne Fantazje Marioliniskokaloryczne smoothie z udziałem ananasa, kiwi, grejpfruta i jabłka, które jest nie tylko źródłem cennych witamin i minerałów, ale pomaga również oczyścić organizm i ułatwić spalanie tłuszczów. Ten zdrowy i energetyczny koktajl idealnie sprawdzi się podczas przeprowadzania diety oczyszczającej, a zimą wzmocni również odporność organizmu ze względu na dużą zawartość witaminy C. Przygotowanie : 5 min. Składniki dla 4 osób
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskateż lekko odparować. Doprawiamy do smaku wszystkim tym, czego używaliśmy do marynaty, a dodatkowo chilli i opcjonalnie imbirem - według uznania. Moim zdaniem chilli nie warto żałować, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku ;) Można użyć także świeżego, jeśli macie. Gdy całość lekko zgęstnieje, nasza namiastka tajskiego obiadu jest gotowa :) Podajemy z ryżem. Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaObecnie z awokado pozyskuje się olej, który być może nie jest popularny w Polsce, ale króluje w kuchni śródziemnomorskiej. Awokado to wspaniały owoc o wszechstronnym wykorzystaniu, bardzo smaczny i zdrowy. Jest idealny do kanapek – rozdrobniony z dodatkiem soli, pieprzu i oliwy z oliwek, a także niezastąpiony jako składnik sałatek – pokrojony, np. w plasterki. Należy jednak pamiętać, że awokado
mojewypiekiinietylkoPudding chia to świetna alternatywa deserowa. Jest zdrowy i słodki.. Wygląda ciekawie i co najważniejsze.. jego przygotowanie zajmie nam max. 5 min (poza chłodzeniem). Ma masę witamin i minerałów. Jesienną porą są one niezwykle ważne. Smacznego! Składniki na 1 porcję: 3 łyżki nasion chia 100ml dowolnego mleka 2/3 kaki 1/4 jabłka 1 kiwi 1 łyżka chipsów
Czarnawisienkakotleciki sprawdzają się zawsze i wszędzie. Można je jeść na ciepło jak i na zimno, z dodatkami bądź bez i z przeróżnymi sosami. Ja dzisiaj proponuję bazyliowy sos, bo zdrowy i wyrazisty do tego typu kotlecików. Do przygotowania kotlecików można wykorzystać również ziemniaki z dnia poprzedniego, jeśli nam zostały w lodówce. To danie to fajny sposób na tani obiad
Calzonella.comwrzący wlać do słoiczków. Dobrze zakręcone i odwrócone do góry dnem zamkną się doskonale i nie trzeba będzie ich pasteryzować. W taki prosty sposób, przy minimum wysiłku, mamy zdrowy syrop do wody, herbaty czy do deserów. W ubiegłym roku z pigwy, a właściwie z owoców pigwowca, robiłam pyszną konfiturę do herbaty . Spróbujcie też i tego sposobu na brzydką pogodę, która
Codzienna kuchnia niecodziennazwiędną i trzeba je będzie wyrzucić, a póki są świeże, można je do czegoś wykorzystać. Nie miałam ostatnio dostaw ryb z zaufanego źródła, więc postanowiłam zamienić rybę boczniakami. Wyszło zdrowo, aromatycznie i pysznie :) Składniki : ok. 10 dużych boczniaków (starajcie się wybierać do tego dania płaskie okazy) 2-3 marchewki pietruszka kawałek selera korzeniowego ok. 10 cm pora 2 liście laurowe
Weekendy w domu i ogrodziechowanego... Na taką aurę zawsze pasuje ciasto. Po drugie - jest weekend, a to wyrażenie mówi samo za siebie, że należy uraczyć się czymś słodkim :) A że można słodko i zdrowo to pewnie już też wiecie :) A jak ktoś nie lubi buraków to możecie mu je przemycić w wypieku, który dla Was przygotowałam. Na blogu już jest jeden przepis na ciasto
My simple kitchen