Ciasto się nie przypala , po wyjęciu z piekarnika odchodzi ładnie od formy. Dzięki pięknemu kształtowi formy gotowe ciasto można dowolnie udekorować. Taka forma ma same zalety Jest zdrowa i neutralna dla jedzenia Lepsza od tych metalowych, nie rdzewieje. Ma właściwości nieprzywierające Nie chłonie zapachów, nadaje się do niskich i wysokich temperatur. Łatwo ją się myje, Wygodne
Kuchnia Danusikupuj takiej kapusty ❗ ❗ ❗ Jest to niezmiernie ważne abyś wybierał dobrą kapustę z dwóch powodów. ❌ Po pierwsze "prawdziwa" kapusta kiszona jest bogata w składniki odżywcze. Jest zdrowa i ceniona. ❌ Po drugie ma inny bogatszy smak. Na FB prezentowałam proste porównanie Kapusta kiszona vs kwaszona . Polecam kupować kapustę od lokalnych sprzedawców, z beczki. Sprawdzić smak
Apetyt na Zielonepierwszej świeżości, czyli z nocnego rozbioru– nie ma po co do niego iść po 12, chyba że chcecie obejrzeć puste półki. Świeżość i jakość produktów to podstawa smacznej i zdrowej kuchni. Wybierajcie mądrze. Jelita wyjmujemy z opakowania, płuczemy z konserwującej je soli pod bieżącą wodą. Zalewamy na 10 minut ciepłą, ale nie gorącą wodą. Następnie płuczemy je ponownie
Karo in the KitchenPyszna i zdrowa surówka obiadowa, raz - dwa - trzy i gotowa!. Propozycja dla zabieganych, pyszne pory i jabłka z Polskich sadów pasują do siebie idealnie, w wersji fit z jogurtem naturalnym. Składniki: - 3 średnie pory, biała część - 2 duże jabłka, najlepiej kwaskowate - kilka gałązek zielonej natki pietruszki - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - sól - pieprz 1. Pory kroimy w talarki i zalewamy
Apetyczna babeczkachyba najszybsza przekąska świata, zdrowa i pełna energii na dalsze hop-sa-sa! Dla dzieci jak znalazł, dla dorosłych? Czemu nie? U mnie pieczywo chrupkie jest obecne. Zwane deseczkami ratuje mnie z opresji i pomaga przetrwać do obiadu lub kolacji. Dziś łatwa przekąska dla dzieci. Smakuje im, to widać... Składniki pieczywo chrupkie banan dżem lub konfitura szpinak baby
Z Kuchni Do Kuchninatomiast podkreślę, że to NIE jest paleo (ale o tym w innym poście). Rozpoczęłam wprowadzanie zmian dietetycznych i jest lepiej. Mimo, że wcześniejsza moja dieta opierała się na zdrowych, nieprzetworzonych produktach okazuje się, że w moim przypadku to za mało i muszę indywidualnie dla siebie dobierać produkty. Jestem w tym wprawiona, od dawna ograniczam gluten i laktozę więc
pyszne zdrowościKiedy macie dość już wędlin czy serów, a może najnormalniej w świecie, macie ochotę na pyszną i zdrową kanapkę inaczej, to pasta czosnkowo-fasolowa Was usatysfakcjonuje. Natrafiłam na nią w „ Jadłonomii ” – chyba bilii wegańskiej Uwielbiam przepisy Marty tam piszącej. Mimo, że jestem mięsożercom, piękne zdjęcia i opisy, zachęcają do wykonania potraw i spróbowania czegoś innego. Podziwiam
Mieszam w Garnkujako dip do pokrojonych surowych warzyw - są wiec bardzo uniwersalne :) Ich cena wacha się w granicach 5-7zł, a możecie kupić je w dobrze zaopatrzonych supermarketach, sklepach ze zdrową żywnością lub w sklepie internetowym - KLIK
breakfast of dreamstrzeba przyznać, że „amerykańska” kanapka z masłem orzechowym i kwaskowatą galaretką z winogron to mistrzowskie połączenie na miarę pomidora z cebulą (wiem, wiem podobno niezdrowe). Ja z kolei uwielbiam połączenie masła orzechowego z własnej roboty dżemem z aronii lub czarnej porzeczki. Jak mam ochotę na coś słodkiego, a akurat nic nie piekłam lub Miśki wszystko wyżarły
greenscarftłuszczów wielonienasyconych – to nie jest wyjątkowo dużo, ale też nie jest mało. Wszystko dzięki migdałom – o ile w małych ilościach (kilka sztuk dziennie) są zdrową przekąską, to nie powinniśmy z nimi przesadzać. Ze względu na ilość węglowodanów i tłuszczów wielonienasyconych nie jest to najzdrowszy chleb i zalecam umiar. Choć przyznaję, że jest bardzo smaczny Inspiracją był
PaleoSMAKprzetestować, to z niektórymi przepisami może być problem. Ale tylko z niektórymi. Większość sprawi, że Wasz portfel odetchnie z ulgą. Zwłaszcza w sezonie, gdy koszt młodej, zdrowej, nie chemicznej cukinii będzie znikomy, a nie jak teraz (niedobrej, wodnistej i sztucznej) stosunkowo wysoki. A więc, które przepisy z proponowanych przez Pawlikowską szczególnie przypadły mi do gustu? Z pewnością pasta
Życie zamknięte w smakuciasteczka z kaszy gryczanej . Poniżej przedstawiam wersję ciastek w kształcie pierożków - nadzianych dżemem. Są przepyszne i smakują jak małe, kruche bułeczki. Nie są twarde i idealnie nadają się na zdrową przekąskę. (około 20 sztuk) 100g ugotowanej kaszy gryczanej 200g mąki pszennej 40g masła/margaryny 100g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo
Di gotujeZanim nadejdzie tłusty czwartek – w tym roku wypada 4 lutego, warto przetestować jakiś przepis. Ma być tłusto i słodko, czyli baaaaardzo tucząco i niezdrowo. Ale raz do roku, w dodatku w okresie karnawału, można sobie pozwolić. Korzystając z zaproszenia Bożenki na wydarzenie Ciasto na niedzielę , tym razem usmażyłam pączki hiszpańskie. Składniki: - 500ml wody - 300g mąki tortowej - 120g masła
mojewypiekiinietylkoOstatnio kilka osób mnie pytało jak zrobić domową zdrową vegetę. Postanowiłam dzisiaj taką zrobić i przy okazji uzupełnić domowe zapasy :) Od firmy Becla dostałam fajne suszone mieszanki warzywne no i z nich właśnie zrobiłam fajną przyprawę do zup, sosów, mięs. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 łyżki mieszanki warzywnej z brokułami od firmy Becla 1 łyżka suszonego lubczyku
Sama słodycz i szczypta chili