tylko nakarmią, ale i nie zaszkodzą! Dziś przyjęte zostało triumfalnie takie proste śniadanko. Nie bez znaczenia wykonane w ten sposób. Śniadanie idealne również dla osób, które chcą po prostu zdrowo zjeść. Składniki jajko ugotowane na miękko cukinia młode liście selera naciowego szczypta soli różowej biała bułka ,byle nie świeża opcjonalnie olej z ostropestu Jak wykonałam śniadanie dla WZJG? Ugrillowałam porządnie
Z Kuchni Do Kuchniszkodzą. Kaszę jęczmienną śmiało możecie zastąpić kaszą jaglaną, gdyż tak nawet jest w oryginalnym przepisie. Podmieniłam kasze , gdyż chciałam zobaczyć czy jęczmienna będzie akceptowana przy WZJG. Udało się. Było zdrowo, pysznie i na temat. Spróbujcie
Z Kuchni Do KuchniZimą repertuar surówek i sałatek jest dość ograniczony. Chcąc jeść smacznie i zdrowo szukam nowych pomysłów i inspiracji. Przeglądając cytowaną tu już wcześniej książeczkę " Surówki i sałatki. Na każdą okazję. 150 znakomitych przepisów", wyd. SBM.pl trafiłam na ten przepis i, że akurat składniki proste i dostępne, postanowiłam spróbować. Trochę, po swojemu zmieniłam składniki sosu. Surówkę podałam do obiadu, z ziemniakami
6nieboznów na szybko coś na ząb. Wiem, wiem, kilka dni temu była tortilla ale mój mąż mógłby ją jeść codziennie. Ale jak to mówią, co za dużo to nie zdrowo, więc będzie przerwa na jakiś czas. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipotrawy można modyfikować wedle własnego smaku w danym momencie i aktualnych możliwości. Nastawiony zakwas buraczany na pewno się nie zmarnuje. Można go po prostu wypić bo jest bardzo zdrowy albo przechować i zakwaszany nim barszcz ugotować po Świętach a w tym roku podać na Wigilię barszcz z malinami. Wierzcie mi, że jest bardzo smaczny i esencjonalny. Dodatek jabłka i malin
Smaczna Pyzawielu informacji. Czwarty rozdział zawiera mnóstwo przepisów kulinarnych: od przekąsek, zup, dań głównych - po wiele innych pyszności, w tym koktajle i desery. Wszystko zapowiada się apetycznie i co ważne - zdrowo! Moje zdanie: Książka jest napisana w sposób fachowy, a jednocześnie prostym językiem, zrozumiałym dla przeciętnego czytelnika. Z pewnością będzie wielką skarbnicą wiedzy dla osób, które mają problemy
Di gotujeZdrowy, smaczny i kolorowy obiad. Niedoceniane przez wielu ryby i gotowanie na parze połączone w jednym przepisie. Pstrąg łososiowy Bataty Czosnek Mięta Rozmaryn Sałata rzymska Rzodkiewka Kiełki rzodkiewki Oliwa Sól Pieprz Bataty obieramy i kroimy w grube plastry. Gotujemy je w wodzie lub na parze tak jak zwyczajne ziemniaki. Ja ugotowałem je na parze przykryte listkami świeżej mięty. Gdy bataty
MarcinChefSałatka z porem i żółtym serem to jedna z moich ulubionych sałatek. Jest smaczna i co ważniejsze szybka w przygotowaniu. Wystarczy nam dosłownie kilka produktów, które
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ulubiony rodzaj herbaty Polaków, to w tym obszarze również nie eksperymentujemy za mocno, stawiając zdecydowanie na klasykę – czarną herbatę, za którą opowiedziało się 53% badanych. Wciąż rozwijający się trend zdrowego trybu życia i używania coraz mniej cukru jest widoczny w zebranych wynikach. Polacy lubią pić najbardziej herbatę bez dodatków (23%), ewentualnie z cytryną (22%). A jeśli już słodzimy, to naturalnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jeśli nosimy rękawiczki, skóra może być zaczerwieniona, wysychać i pękać. Ważne jest więc, by odpowiednio pielęgnować ręce, szczególnie podczas mrozów. Zatem jak dbać o dłonie zimą, by zawsze wyglądały zdrowo i były odpowiednio nawilżone? Krem ochronny Odpowiedni krem nie tylko nawilża dłonie, ale także hamuje parowanie wody z wewnętrznych warstw naskórka, odżywia go i dostarcza niezbędnych minerałów. Należy jednak uważnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zaskoczyli Was znajomi, a może wróciliście zmęczeni po pracy i zastanawiacie się co przygotować na obiad… już spieszę z pomocą :) A jeszcze przez przypadek w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jest to bardzo smaczny i zdrowy chlebek który nie zawiera mąki. Jest bardzo sycący. Chleb jest pyszny. Składniki: 1 szkl ziaren słonecznika 1 szkl płatków owsianych górskich 1 szkl siemienia lnianego 3/4 szkl sezamu 1/4 szkl ziaren dyni 1 szkl wody 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli 2 jajka Przygotowanie: Do miski wsypujemy po kolei: słonecznik, płatki owsiane, siemie lniane
słodkie i nie tylko historie kulinarneformie chrupiącej przekąski. LUBELLA postanowiła wykrzesać ze zbóż wszystko co najlepsze! I jej się udało! Pokazała jak połączyć te cechy, których tak bardzo szukamy w produktach – ma być zdrowo, ma być smacznie i ma być w przystępnej cenie. W mojej kuchni płatki LUBELLA zagościły na stałe, a codzienne, już takie „rytualne” śniadanie stało się jeszcze lepsze
Ostra na Słodkojakoś o nich zapomniałam. Także od razu musiałam to zmienić. Akurat dobrze się złożyło, bo mając garnek kamienny od Delimano , mogłam przygotować potrawę z rybą szybko i nadal zdrowo. Początkowo miała wyjść zapiekanka, ale chyba końcowy efekt wizualny nie współgrał z moimi założeniami 😂 Filety z dorsza połączyłam z ryżem, warzywami oraz serem mozzarella. Całość zapiekłam w piekarniku i wyszło
Zdrowie na języku :PNasiona chia są niskokaloryczne i odżywcze, czyli bogate w kwasy Omega-3, żelazo, magnez i witaminy - to ogromna ich zaleta. Pudding jest więc zdrowy, ładnie wygląda i super smakuje. Idealna propozycja na śniadanie, deser lub lunch. Składniki na 2 porcje: 1 szklanka mleka 4 łyżki nasion chia 8g cukru waniliowego 5 brzoskwiń z puszki - 10 połówek 1 owoc granatu - mały
Alutka-Gotuje