zapiekane - 3000 przepisów (strona:62/200)

Dorsz po aleksandryjsku 157

bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Naczynie do zapiekania natłuszczamy oliwą ze smażenia ,na dno wykładamy połowę smażonych pomidorów ,na nie układamy usmażoną rybę ,na wierzch ponownie pomidory. Posypujemy bułką tartą ,polewamy pozostałym tłuszczem ze smażenia ,posypujemy posiekaną natką(...)zapiekamy 25 min w temp 180°C. Podajemy z gotowanym ryżem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size

R'n'G Kitchen
Polędwiczki glazurowane miodem 124

cały czas mieszając, aby się nie przypalił. Polędwiczki wyjąłem z miski. Przygotowałem glazurę z łyżki marynaty, miodu, cukru i imbiru. Połową przygotowanej glazury natarłem mięso, ułożyłem w formie do zapiekania. Zapiekałem 10 minut w temperaturze 220 stopni C. Następnie mięso odwróciłem, posmarowałem glazurą, posypałem sezamem, Piekłem jeszcze 8 minut w tej samej temperaturze. Wyłączyłem piekarnik, pozostawiając w nim mięso jeszcze

R'n'G Kitchen
Zrazy drobiowe pieczone w porach 146

przeciąłem wzdłuż na połówki i wyłożyłem nimi posmarowaną masłem żaroodporną formę. Na porach ułożyłem mięso , skropiłem bulionem doprawiłem gałką muszkatołową i pieprzem. Na każdym zrazie położyłem mały kawałek masła, zapiekałem godzinę w temperaturze 190 stopni C (pod przykryciem) . Śmietanę wymieszałem z żółtkiem, solą i białym pieprzem, polałem mięso i zapiekałem jeszcze 10 minut

R'n'G Kitchen
COBBLER Z TRUSKAWKAMI – truskawki zapiekane pod kokosowymi ciasteczkami 176

przy grillu …. czy też słodkości na przyjęciu dla dzieci. Koniecznie wypróbujcie! Ps. Cobbler można przyrządzić ze wszystkimi ulubionymi owocami! SKŁADNIKI: ( jest to porcja na 2 formy do zapiekania lub małe naczynie żaroodporne ) * truskawki – 400 g * cukier – 30 g * mąka pszenna – 1 łyżka CIASTECZKA: * mąka pszenna – 50 g * zmielone migdały – 25 g * cukier(...)łyżeczka * sól – 1 szczypta DODATKOWO: * kokos , migdały SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone truskawki ( duże kroimy na pół ) zasypujemy 30 g cukru oraz mąką, mieszamy, wkładamy do naczynia do zapiekania. CIASTECZKA: Mąką bardzo dokładnie siekamy z masłem, cukrami, mielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy 3/4 śmietany i szybko wyrabiamy na gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość

Ostra na Słodko
Dlaczego warto jeść kozi ser? Przepis na tosty z kozim serem, miodem i orzechami. 167

konsystencji -  każdą kanapkę polewamy łyżeczką miodu i posypujemy orzechami SMACZNEGO! Zobacz też przepis na Śniadaniowy kop energetyczny  <klik> Zobacz też przepis na  Bakłażana zapiekanego ze smażoną cebulką, pomidorami i serem feta  <klik

Pora na pora i pomidora
Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami 130

takiej formie, czyli w mundurkach wprost uwielbiam. Zimą przygotowuję bardzo często sałatkę żydowską, zwłaszcza w okresie kranawałowym.  Zobaczcie koniecznie inne dania z młodymi ziemniaczkami: Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Jest lato, gorące lato, a ziemniaczki na straganach inspirują do przygotowania pysznego dania, które

Moja smaczna kuchnia
FASZEROWANA CUKINIA 134

pozwala w szybki, prosty sposób na idealne wydrążenie warzywa. Ja swoją wydrążona cukinię przeciełam na połowę wzdłuż, ale możemy także zostawić ją w całości, nafaszerować sam środek i tak zapiekać. Na patelni przesmażamy posiekane cebule oraz pokrojone pieczarki. W osolonej wodzie obgotowujemy ok 10 minut rózyczki brokuła i fasolkę szparagową,następnie wykładamy na patelnię. Dodajemy też kukurydzę,oraz posiekany wydrążony(...)środek cukinii. Wszystko oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką, mieszamy. Podduszamy ok 5 minut. Gotowym farszem warzywnym napełniamy połowki lub nie przecinane wydrążone cukinie. Możemy gotowe posypać startym óżltym serem. Zapiekamy ok 10 minut- lub więcej jeśli lubimy bardziej miękką cukinię. Inne zastosowanie tego gadżetu pokażę Wam w jednym  zkolejnych postów, bądźcie czujni

Z Majeczką w kuchni
39. Łosoś z nutą cytryny zapiekany ze śmietaną i migdałami 146

skrapiamy oliwą z oliwek. Nagrzewamy piekarnik do 190C. W tym czasie w powstałej marynacie obracamy filety ze 3-4 razy. Małe naczynie żaroodporne lub inne nadające się do zapiekania wykładamy folią aluminiową i nakładamy na nią filety, które przykrywamy kwaśną śmietaną i obsypujemy migdałami. Całość zapiekamy 20minut. Łososia podałam z ugotowaną kaszą owsianą, ogóreczkami konserwowymi i wiosennymi warzywkami z masłem

Be Fit Be Strong
Ziołowa pizza z pomidorami i mozzarella 149

mozarella. Pizza to proste danie, Do tej pizzy wykorzystałam świeże zioła jak oregano, pietruszka i bazylia. Proponuję również użyć koktajlowych pomidorów w różnych kolorach. Nie jest to typowa pizza zapiekana z serem . Jest to pizza dla smakoszy mozzarella. Lubię mozzarella, kiedy jest ciągnąca, więc układam ją już na upieczoną gorącą pizzę. Pod wpływem ciepła mozzarella lekko się rozpuszcza. Zdecydowanie

codojedzenia
Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami 163

takiej formie, czyli w mundurkach wprost uwielbiam. Zimą przygotowuję bardzo często sałatkę żydowską, zwłaszcza w okresie kranawałowym.  Zobaczcie koniecznie inne dania z młodymi ziemniaczkami: Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Jest lato, gorące lato, a ziemniaczki na straganach inspirują do przygotowania pysznego dania, które

Moja smaczna kuchnia
Przepisy konkursowe- głosowanie ! 178

marchewką i groszkiem 21. Polędwiczki wieprzowe z cebulką 22. Ryż z jabłkami 23. Smak z dzieciństwa czyli "Gołąbki z grzybami" 24. Torcik Wuzetka 25. Tradycyjny krupnik staropolski 26. Truskawki zapiekane w koglu moglu 27. Wuzetka rodem z PRLu 28. Żurek

Tradycyjna Kuchnia
.1015. 3 URODZINY BLOGA 153

mini-torcik" z zapiekanej polenty przełożony musem rabarbarowym, podany z domowym masłem z nerkowców~ Dopiero dzisiaj rano uświadomiłam sobie, że to już...3 (trzecie!!!) urodziny bloga! Najpierw się zdziwiłam, potem ucieszyłam, a na koniec zmartwiłam, bo...zapomniałam o urodzinach i nie miałam czasu na przygotowanie specjalnego dania. Jednak doszłam do wniosku, że ten mini-torcik jednak jest jak znalazł

breakfast of dreams
Udka z kurczaka z brokułami i pomidorkami koktajlowymi 155

Znudziły się wam zwykłe udka z kurczaka? Zapraszam na udka zapiekane, w marynacie cytrynowo-bazyliowej, z brokułami i pomidorkami koktajlowymi. Robi się je szybko i jeszcze szybciej zjada. Do przygotowania dania wykorzystałam udka firmy NASZ KURCZAK . Produkty te charakteryzują się specjalnym system jakości WIPASZ, czyli jest to optymalny program karmienia kurcząt, nadzorowane hodowle, nowoczesny system dzielenia i pakowania, hermetyczne

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jajka zapiekane ze szpinakiem 190

Jajka zapiekane ze szpinakiem to pomysł na ciepłe i bardzo smaczne śniadanie. Lekko płynne żółtko,  ścięte białko i ugotowany szpinak - idealna przekąska na ciepło. Poniższe jajka świetnie smakują podane ze świeżym, ciemnym pieczywem posmarowanym masłem.  Jeżeli chcecie bardziej płynne jajka, to skróćcie czas pieczenia.  Składniki na 2 porcje: 2 jajka 2 garście świeżego szpinaku 1 łyżka

Ugotować