z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:486/703)

Krótka historia risotto 166

najczęściej pojawiających się składników – oprócz rzecz jasna ryżu – należy bulion (obecnie głównie kurzy), masło, wino, parmezan, cebula lub czosnek. W wariantach miejscowych spotkamy często owoce morza , pieczarki, kapary, dynię a nawet ślimaki. Oczywiście dziś risotto rozwija się doskonale również poza granicami Włoch, korzystając z zupełnie innych smaków kuchni z całego świata. Stosuje się do niego również różne odmiany

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z boczkiem i serem pleśniowym 208

niebieską pleśnią np. sera lazur, rokpol czy gorgonzola. Sosu nie należy solić. Ser i boczek są wystarczająco słone. Smak makaronu można wbogacić o pokrojone w plasterki i podsmażone pieczarki czy pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem z sosem sojowym 297

boją się nowych smaków. Dzięki tym wszystkim składnikom sałatka nabiera lekkości. Polecam. Składniki: Małe opakowanie makaronu ryżowego Pieczony kurczak ( najlepiej jak pozostało z dnia poprzedniego, razem z pieczarkami ) Pędy bambusa Marynowana papryka Ogórki konserwowe Natka pietruszki Sos sojowy Sok z cytryny Sos tabasco Wykonanie: Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem ( zgodnie z zaleceniami na opakowaniu ). Do namoczonego i odcedzonego makaronu dodajemy pokrojonego

Smaki Ewy
Bryndza 219

Idealnie nadaje się także jako farsz do klusek lub pierogów. Pomysłów na bryndzę jest wiele, możemy pokusić się o zrobienie ziemniaków faszerowanych bryndzą, zupy z bryndzy czy grillowanych, faszerowanych pieczarek z bryndzą. Sprawdźcie więcej przepisów na dania z bryndzą. Polecamy! POCHODZENIE I PRODUKCJA BRYNDZY Bryndza podhalańska produkowana jest mniej więcej od 1527 roku,  tego okresu pochodzą o niej pierwsze

Gotuję Testuję
Pomysły na domową zapiekankę 161

zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło: kuchnialidla.pl Niezależnie od wybranej konfiguracji, każda zapiekanka jest pyszna i sycąca, o wspaniałym smaku i aromacie.  Zdecydowanymi atutami dań tego typu jest

Gotuję Testuję
ZUPA ZBÓJECKA 171

bazie kiełbasy i prawdziwych grzybów.Jest to jedna z  szeregu zup węgierskich.   30dag.wędzonego boczku 20dag.kiełbasy 10dag.tłuszczu 1/2 kg.grzybów świeżych(najlepiej prawdziwków) lub pieczarek 10dag.mąki 200ml.śmietany 2 cebule 1 pęczek szczypiorku vegeta pieprz tymianek słodka papryka w proszku liść laurowy sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni.Do powstałego tłuszczu dodajemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasztet z grzybami 177

smaków. Także dowolna jest ilość dodanego wywaru-rosołu,jeżeli chcemy uzyskać bardzo mokry,mazisty pasztet możemy użyć więcej lub wcale wtedy pasztet będzie suchy. Zamiast suszonych grzybów można użyć pieczarek

Kolorowa kuchnia Elki
Klopsy z jajek idealne na piątkowy obiad :) 153

patelni rozgrzać masło i obsmażyć cebulką, tylko tyle żeby zmiękła. Dodać grzyby i smażyć tak długo, aż woda z grzybów wyparuje. Jajka drobno posiekać, dodać do nich cebulę z pieczarkami, surowe jajko, posiekany koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Masa musi być dobrze doprawiona to jest gwarancją, że będą pyszne. Na talerz wsypać bułkę tartą. Dużą łyżką nabrać

Kuchnia Pokoleń
Kruche paszteciki 165

karkówka około 400g 1 spora cebula Odrobina czosnku granulowanego do smaku Majeranek, sól i pieprz do smaku. Można użyć także gotowane mięso np.; drobiowe lub starkowane podsmażone i odparowane pieczarki lub przygotowaną wcześniej, zasmażaną kiszoną kapustę. Przygotowanie: Mięso drobno pokroić. Cebulę pokroić drobno przesmażyć na oleju dodać pokrojone mięso, doprawić i wystudzić. Farsz powinien być dość zwarty

W garach u Gosi
37 najlepszych przepisów na listopad 159

leci!). Dzisiaj zaglądnęłam do kalendarza sezonowego i przygotowałam najlepsze przepisy z owocami i warzywami dostępnymi w listopadzie. Oprócz dyni, na straganach znajdziesz w tym miesiącu: gruszki, żurawinę, brokuły, orzechy, pieczarki, jarmuż, jabłka, brukselkę i brokuły, buraki, marchew, kapustę, cykorię, brukiew, czarną rzepę, pasternak i topinambur, seler, skorzonerę. Zapraszam do wspólnego, listopadowego gotowania! Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą

Moja smaczna kuchnia
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami ( jarskie) 229

Nadzienie:  500 g kapusty kiszonej 2 szt liścia laurowego  4-5 szt ziela angielskiego  szczypta soli  400 g grzybów mrożonych lub suszonych ( wcześniej namoczonych)/ ewentualnie pieczarek pieprz świeżo zmielony  1 cebula   1 łyżka oliwy z oliwek/masła Karmelizowana cebula:  1 duża cebula 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego  1 łyżeczka suszonej

vaniliowoczekoladowa
SPAGHETTI Z SOSEM BOLOŃSKIM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 175

dodatku dietetyczny:) Porcja ma tylko 414 kcal. 1 ugotowana szklanka makaronu spaghetti (10dag.) Na sos:3 łyżki mielonej piersi indyka(90g) 1 łyżeczka oleju(3g) 1 marchewka(90g) małe pieczarki(105g) 1 cebula(30g) 1 mały por(50g) 1 strąk papryki (20g) 2 łyżki koncentratu pomidorowego(20g) sól pieprz świeża bazylia ************************************************* Mięso usmażyć na tłuszczu,a następnie warzywa i pieczarki.Calo

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pikantne jesienne krewetki z dynią i grzybami w aromatycznym sosie TomYum 178

chłodne jesienne dni. Porcja: 2 osoby Składniki: ½ słoika pasty TomYum House of Asia 1 Mleczko kokosowe House of Asia 12 dużych surowych krewetek  1 szkl. grzybów (enoki, pieczarki, boczniaki itp.) ½ szkl. dyni pokrojonej w drobną kostkę 1 limonka świeża chili szalotka lub dymka świeża tajska bazylia 2 łyżki Oleju kokosowego House of Asia Pieprz Cukier kokosowy House of Asia

SzczyptaSmaQ
Gulasz szegedyński 644

klusków, ale można go też podać po prostu z chlebem. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na smaczne gulasze: Kavarma - bułgarski gulasz wieprzowy na czerwonym winie Gulasz cielęcy z pieczarkami Podkarpacki gulasz z kurczaka z dynią Czulent z kaszą i fasolą

Trzeci talerz
Beef Wellington – wołowina w cieście 192

wołowej około 1 kg ,oczyszczonej z błon (najlepiej jej środkowa część ) 6 plastrów szynki parmeńskiej dobrej jakości płat ciasta francuskiego 300 g świeżych prawdziwków (jeśli nie mamy możemy użyć pieczarek ) gałązka świeżego rozmarynu 3 łyżki musztardy Dijon 1 żółtko zmieszane z odrobiną mleka Sól i pieprz do smaku Oliwa do smażenia 50 g masła Przygotowanie : Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania