placki owsiane na jogurcie greckim z dom.dżemem i nerkowcamiPomysł całkowicie "pożyczony" od Sylwii, pyszne były :)Niee, wcale nie wróciłam przed chwilą do domu, i wcale
More food, love and dreamskasza bulgur z gruszką, daktylami i pekanami; twarożkiem i jogurtem naturalnym Lubię połączenie daktyli, pekanów i daktyli, zawsze smakuje genialnie.Niee, wcale nie jem
More food, love and dreamsDyniowa owsianka z jagodami goji, daktylami i pekanami;jogurtem naturalnym Robiliście już coś z jarmużu? Nigdy go nie jedliście(piliście?). Zajrzyjcie tutaj. :)A jutro
More food, love and dreamsPyszne, pulchniutkie i duże ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady :) Przepis znalazłam na stronie Marthy Stewart, a do przygotowania użyłam domowego masła orzechowego. Zapraszam do
My Culinary ArtPoniżej przedstawiam przepis dla wszystkich orzeszkożerców - na domowe masło orzechowe. Początkowo umieściłam orzeszki w misie automatycznego blendera. W życiu się tak nie umordowałam, a efektów brak
My Culinary ArtTartaletki to kruche ciasto wypełnione nadzieniem. Nie zawsze muszą być podawane na słodko, można również na słono. Dzisiaj zrobiłam je z piersią z gęsi, kasztanów i
Oryginalny smakPrzepis z programu „MasterChef Australia”, ale… zmodyfikowany Tartaletki są bardzo smaczne i pięknie się prezentują. Podanie gruszek w taki sposób… robi wrażenie
Oryginalny smakSuszone morele po brzegi nadziane farszem z orzeszków ziemnych i daktyli z nutką cynamonu. Ciekawa i zdrowa propozycja na przekąskę Składniki:200 g suszonych moreli (miękkich
Oryginalny smakWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne ciasto z dużą ilością bakalii. Jest miękkie i aromatyczne. Długo utrzymuje świeżość. Małymi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia
Marta GotujePoczątkowo miały być omletem, ale kobieta zmienną jest i powstały pancakes. Chrupiące, a zarazem puszyste. Po ząbkach delikatnie zgrzytał słonecznik i mimo tego, że nie dodałam
CzarnawisienkaDelikatne, aromatyczne i wiosenne. Zielona cukinia fajnie komponuje się z prażonymi migdałami. Nawet mojej mamie smakowało, choć nie lubi ona eksperymentów. Pogoda brzydka.. pada
CzarnawisienkaCiasteczka upiekłam na wycieczkę szkolną. Czy smakowały? Mi bardzo.Delikatne, lekko wilgotne, z mocnym posmakiem cynamonowym. Nie dość, że smaczne to i bardzo dobre dla naszego zdrowia
CzarnawisienkaUwielbiam batony granola- od kilku miesięcy to moja miłość- DOSŁOWNIE. Mogłabym jeść je non stop. Podobnie jest z orzeszkami ziemnymi, a szczególnie w postaci masła- nie
peanutbuttermonsterW końcu znalazłam przepis na pyszne, duże, czekoladowo-orzechowe, z wierzchu chrupiące, w środku się ciągnące amerykańskie ciasteczka. Pamiętam jak dziś mój przyjazd na Zieloną Wyspę
Made By Mom And SonPaździernik okazał się miesiącem świętowania. Czas leci bardzo szybko i już minął rok od założenia bloga. Strasznie szybko zleciało, tak patrzę na archiwum i widzę
ciastkarnia na kruchym spodzie