Kokosowa nutella. Czyż nie brzmi kusząco? Dla fanów kokosa jak znalazł. Sprawdza się na chrupkich tostach. Obstawiam, że na waflach, cz też ciastkach znajdzie zastosowanie
Malinowe PocałunkiKolejna moja propozycja z dynią w roli głównej. Zupa krem gotowana na mleku kokosowym, z korzennymi przyprawami. Podana z grzankami idealna na chłodne jesienne
Malinowe PocałunkiKolejna moją propozycja dla zakochanych i nie tylko. Jakiś czas temu zdobyłam foremki silikonowe do pralinek. Takie słodkie serduszka. Ile razy już robiłam
Malinowe PocałunkiWalentynki tuż tuż. Czym zaskoczyć swoją 2 połówkę? Ja swój sposób mam. Mój najukochańszy mąż jest wielkim łasuchem i nie mam problemów z
Malinowe PocałunkiJeden z moich ulubionych przysmaków to właśnie Rafaello. Z chęcią zrobiłabym go w tradycyjny sposób ale niestety mój zepsuty piec nie pozwala mi na pieczenie biszkoptów
ciastkarnia na kruchym spodzieCoconut cakes Składniki. Ciasto. 2 żółtka 8 g drożdży 25 dag tłuszczu 2 łyżki cukru 180 ml mleka 40 dag mąki 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
Kulinarny karnet ChristopheraRozmawiamy o podróżach, tych małych i tych dużych. Spakujmy więc plecaki, załóżmy wygodne buty i razem, jak na przyjaciół przystało, wyruszmy w nieznane. Wyciągnijmy kciuki, stojąc
W kuchni Karmel-itki...małe co nieco do kawy... Składniki; 4 białka, 200 g cukru, 300 g wiórków kokosowych, 50 g mąki pszennej Wykonanie; Białka ubij na sztywno, dodaj cukier
Anioły w kuchniPyszne, słodkie, a przede wszystkim banalne w przygotowaniu. Homemade Malibu robi u mnie furrorę;) Co prawda nie jest to prawdziwe,ale likier kokosowy z tego przepisu
Anioły w kuchniOstatnio widziałam na jakiejś amerykańskiej stronie.. naleśniki i gotowe omlety do kupienia. Był podany również skład i szczerze mówią nie mam pojęcia jak można truć
CzarnawisienkaDziś na deser przygotowałam bardzo dobrze wszystkim znane ciasteczka: chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku kokosanki. Smakują dokładnie tak samo jak te, które pamiętam z
My Culinary ArtRozsmakowałam się w rabarbarze :-). A ponieważ ostatnio eksperymentuję z granolą, tym razem postanowiłam dodać do niej rabarbar. Było warto ! Granola kokosowo-rabarbarowa Składniki
Kulinarne przygody GatityPyszne kokosanki... fakt, jest przy nich trochę dłubania, ale ich smak wynagradza wszystko ! Delikatne, chrupiące, rozpływają się w ustach ! I niestety uzależniają, jak się człowiek przysiądzie
Kulinarne przygody GatityCiasto marchewkowe już jakiś czas temu podbiło nasze serca, choć nie powiem, pierwszy raz piekłam je z małą niepewnością... marchewka i ciasto
Kulinarne przygody GatityDzisiaj prezentuję rewelacyjne cappuccino - kolejny świetny przepis Teściowej :)Ciasto kokosowe200 g wiórków kokosowych5 białek1 szklanka cukruBiałka ubijamy z cukrem, dodajemy wiórki.Pieczemy na złoty kolor
Moje Kuchenne Rewelacje