dodać cukier oraz ser. Wszystko razem wymieszać. Na sam koniec dodajemy zimną galaretkę i ponownie dokładnie mieszamy. Powstałą masę wylewamy na herbatniki. Przygotowujemy posypkę. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy kokos i cukier. Smażymy kilka minut cały czas mieszając, aż kokos się zarumieni. Tak przygotowanym kokosem posypujemy ciasto. Całość wkładamy do lodówki na 2-3 godziny do lodówki. Ostatnio polubiłam wszelkie
Pani domowapłatków marki Rosies . Tym razem są to chrupiące płatki gryczane z dodatkiem owoców. Skład jest krótki, ale niestety nie idealny. Oba rodzaje mają potwierdzenia pochodzenia organicznego. ŻURAWINA I KOKOS płatki gryczane (kukurydza, gryka, cukier trzcinowy , glukoza kukurydziana , sól, błonnik owsiany) * kokos 10% * żurawina 7% (żurawina, cukier , olej słonecznikowy) Płatki gryczane wraz z kokosem i żurawiną tworzą ciekawą propozycję
Zdrowie na języku :Pprzejadły. W takich sytuacjach robię desery budyniowe, które są mniej słodkie ale dość pożywne, dlatego podaję je w mniejszych pucharkach lub kieliszkach do wina. W tym deserze połączyłam smak kokosu i wiśni a wzbogaciłam go dodatkowo dużą ilością wiórek czekoladowych od moja-cukiernia.pl . Prosty, tani ale wszystkim smakował. Składniki na 6 pucharków: 1 litr mleka 1 opakowanie budyniu kokosowego(...)śmietankowego) 2 łyżki cukru łyżka mąki pszennej łyżka mąki kukurydzianej 3 łyżki drobnego kokosu 1/3 szklanki likieru kokosowego 18 biszkoptów okrągłych słoiczek frużeliny wiśniowej szklanka wiórków czekoladowych Szklankę mleka wymieszać z likierem. W drugiej szklance mleka rozmieszać budyń, mąki, cukier i kokos. Ugotować na pozostałym mleku, przestudzić. Biszkopty nasączać mlekiem z likierem i układać w pucharku po trzy na przemian
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiasto "Pijak" Ciasto "Rafaello" na Biszkopcie "Weselna Dama" z Masą Budyniową Przysmak Szwarcwaldzki Najlepszy Murzynek "Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji Ciasto "Królewiec" Ciasto "Metrowiec" Ciasto "Szachownica" Kruche z Makiem i Kokosem Siostry Anastazji Ciasto "Snikers" Ciasto Marchewkowe o Lekko Korzennym Smaku Ciasto Marchewkowe Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową Ciasto "3Bit" na Biszkopcie Najlepsza Kremówka Makowo-Kokosowe(...)Serem i Masą Budyniową Ciasto "Marysieńka" Najlepsza Szarlotka Szarlotka z Masą Budyniową Przepyszne Ciasto Kokosowo - Ananasowe Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji Nutella Cake Nigelli Lawson Proste Ciasto Czekoladowe Ciasto "Krówka" Miodownik Kokosowo-Orzechowe z Powidłami S. Anastazji Brownies z Migdałami Ciasto "Krówka" - bez pieczenia Ciasto "3Bit" - bez pieczenia Ciasto Rafaello - bez pieczenia Ciasto Cappuccino - bez pieczenia Ciasto "Snickers" - bez pieczenia
Słodka Stronaidealnie nie tylko smakowo, ale również i kolorystycznie. Ciasto wyszło bardzo smaczne: kremowe, nie za słodkie i kokosowe. Ciacho jadły też osoby, które nie są za specjalnie zwolennikami kokosu i o dziwo bardzo im smakowało, więc naprawdę warto spróbować. Polecam serdecznie. Składniki na blaszkę 28×28 cm. Piekarnik góra dół bez termoobiegu: Biszkopt: – 5 dużych(...)łyżek cukru pudru Mleko, wiórki kokosowe, cukier oraz cukier waniliowy należy zagotować. W tym czasie budyń rozpuszczamy w 90 ml mleka dokładnie mieszając go trzepaczką. Gdy mleko z kokosem będzie wrzało, wlewamy do niego rozpuszczony budyń, zmniejszamy gaz i gotujemy do zgęstnienia. Ciągle mieszamy, żeby nie powstały grudki. Gęsty budyń odkładamy do ostudzenia, wówczas ucieramy miękkie masło z cukrem pudrem
Relaxtimecieście kokos i ananas to duet doskonały. Do tego krem maślany z domowym budyniem i delikatny biszkopt. Ciasto zrobione na imprezę i muszę powiedzieć, że wszystkim smakowało. Składniki: Biszkopt: 5 jajek szczypta soli 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej ekologicznej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 700 ml mleka 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki(...)łyżki cukru waniliowego 4 łyżki cukru 350 g masła irlandzkiego 1 łyżka cukru pudru 1 ananas w puszce Blat kokosowy: 6 białek szczypta soli 300 g cukru 300 g kokosu 50 g czekolady mlecznej Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodawać po łyżce cukru i żółtku na przemian cały czas ubijając. Ubijać tak długo, aż masa będzie
Ala piecze i gotujepierogów zostało mi nieco jagód, które wykorzystałam dzisiaj, na śniadanie. Zmiksowałam przepyszny, jak zawsze, koktajl z sierpniowych owoców, a dokładnie ze śliwek i jagód właśnie, z dodatkiem chia i kokosu, który, jak się okazało, doskonale pasuje i świetnie smakuje w takim połączeniu. Pogoda coraz mniej przypomina lato, sięgam więc po naturalne "poprawiacze" nastroju. Zachęcam i Ciebie, już po raz kolejny(...)wtedy poczujesz, że wykorzystałeś lato na 100%. Kolor wyszedł cudowny, zresztą mój ulubiony! Z koktajlami Twoje życie może nabrać koloru i smaku ;) Koktajl jagodowo - śliwkowy z chia i kokosem Składniki: 250 g jogurtu naturalnego 2 garście jagód 3- 4 śliwki cukier lub miód do smaku do posypania nasiona chia i wiórki kokosowe Przygotowanie: Umyte owoce osuszamy, ze śliwek usuwamy pestki
Moja smaczna kuchniaLubię takie spontaniczne pomysły na kolacje. Z kilku składników można przygotować przepyszny słoiczek, wypełniony po brzegi. Tym razem królowały jagody, nasiona chia, masło orzechowe i kokos. Szybka, ale zdrowa kolacja lub śniadanie, do przygotowania nawet na ostatnią chwilę, przed wyjściem do pracy. Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem Składniki: 125 g jogurtu naturalnego 4 łyżki jagód 1 łyżka(...)smaku Przygotowanie: Jogurt mieszamy z 2 łyżkami jagód, nasionami chia i miodem. Przelewamy do słoiczka. Na wierzchu układamy 2 łyżki wiórków kokosowych, masło orzechowe i pozostałe jagody. Oprószamy kokosem
Moja smaczna kuchniakokosową rewelacje ! W ten weekend odkryłam na OFF'ie MŁODY KOKOS ! Totalna rewelacja! Świeży, zielony kokos, rozłupany specjalnie dla mnie ;) Smak bez porównania do pasteryzowanych wód kokosowych, nawet tych 100% natural. A przy okazji Ola i Kamyk to wspaniali młodzi ludzie z wielką pasją, z którymi rozmowa sama się nakręca! :) Dlaczego woda kokosowa jest warta uwagi? W upały, jakie łaskawie(...)kokosowa od mleka kokosowego? Woda kokosowa jest sercem młodego kokosa. Znajduję się zaraz pod łupiną, otoczona miękkim miąższem kokosowym. Mleko kokosowe powstaje natomiast po połączeniu wody kokosowej z miąższem. Kokosy możecie zamówić z dostawą pod drzwi lub złapać ich na mieście
Spektrum Smakucukier, 1/2 szkl olej, 4 łyżki cukier, waniliowy, 1 opak soda, 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka sól, szczypta jabłko, 1 szt Składniki na posypkę margaryna, 1 łyżka kokos, 3 łyżki cukier brązowy, 3 łyżki Przygotowanie W misce mieszamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy puree dyniowe, sól i olej. Mąkę przesiewamy wraz z sodą i proszkiem(...)ciasto do 3/4 wysokości. Jabłko obieramy, kroimy na cząstki. Do każdej muffinki wkładamy po 1-2 kawałeczki. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180st. Studzimy Margarynę roztapiamy w garnuszku. Kokos prażymy na suchej patelni na złoty kolor, studzimy. Chłodny mieszamy z cukrem. Każdą babeczkę smarujemy margaryną i obtaczamy w kokosie z cukrem
Gotowanie moimi oczamiKolejna moja owsianka, tym razem czekoladowa z miodem, kokosem, rodzynkami i żurawiną i do tego owoce. Smakowała nam bardzo. Młody tylko komentował, że kiwi za kwaśne, ale zjadł he :)) Składniki na 3 porcje: 1 1/2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki wody gorzka czekolada (ja dałam 3 kostki) 11/2 szklanki płatków owsianych u mnie Halina 3 łyżki kakao rodzynki żurawina(...)kokos 2 łyżki miodu Dodatkowo owoce: kiwi mandarynki jabłka Do rondelka wlewamy mleko i wodę, dodajemy miód, płatki, kakao i mieszamy. Następnie dodajemy czekoladę, rodzynki i żurawinę. Gotujemy na małym ogniu do momentu,aż wszystko nam zgęstnieje. Dodajemy kokos. Zostawiamy jeszcze na ogniu jakieś 2 minuty, mieszamy. Ciepła przekładamy do miseczek, dodajemy pokrojone owoce i gotowe
kruche babeczkilunchboxa i posypujemy koperkiem. Sos możemy zabrać do oddzielnego pojemniczka, albo zalać nim naszą sałatkę od razu. Całość jest pyszna, ale nie pracochłonna, a więc jest to to, co Kokosy lubią najbardziej :) Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosacukier brzozowy) 240 g żółtka 2 szt krakersy dwie paczki, właściwie półtora ( ja biorę te z biedronki i starcza mi do przełożenia na trzy razy duża tortownica :) kokos 300 g Krok 1 Do garnka wlewamy 750 ml mleka i zagotowujemy. W 250 ml mleka rozpuszczam budynie. Kiedy mleko bom-belkuje, wlewam budyń, mieszam do zgęstnienia(...)Miksujemy miękkie masło z żółtkami i cukrem na gładką masę, dodajemy budyń małymi porcjami by nam się nie zważyło. Miksujemy do momentu, aż ukaże nam się gładka masa. Wsypujemy kokos i teraz tylko łyżką wymieszać wystarczy. Krok 3 Tortownice o średnicy 28 cm wykładam folią spożywczą i boki też.Na dno kładę krakersy, tam gdzie nie mieszczą się
Różowa kuchniaBabka trójsmakowa to połączenie trzech smaków kakao, kokosu i wiśni, babka na kisielu, babka na oleju, babka na białkach. Moja powstała w zasadzie przez przypadek, zostały mi świeże białka po przygotowaniu tatara i szukałam przepisu na jakieś urozmaicone bezy z dodatkami. A zamiast tego natknęłam się na właśnie tę babkę. W zamierzeniu miała wyjść trójkolorowa ale jak widać u mnie(...)ubite białka, na końcu mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszałam przy pomocy miksera. Powstałe ciasto podzieliłam na trzy równe części. Do jednej części dodałam kakao, do drugiej kokos, a do trzeciej suchy kisiel wiśniowy. Ciasto przełożyłam na blaszkę (uprzednio wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą) po kolei warstwami najpierw kakaowa, potem z kokosem, na wierzchu z dodatkiem kisielu
Kuchnia z widokiem na ogródKruche i pyszne ciasteczka z kokosem. Porcja dla 8 osób. Smacznego! Składniki (ciasto) paczka margaryny (250 g) 8 łyżek wiórków kokosowych 8 łyżek cukru pudru 2 jajka (1 białko zostawić do panierki) mąka (ile potrzeba) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki (panierka) 1 białko wiórki kokosowe Przygotowanie Zmieszać wszytkie składniki. Wyrobić miękkie ciasto. Ciasto nie powinno lepić się do rąk(...)Urwać kawałek ciasta, większy niż orzech laskowy, mniejszy niż orzech włoski. Uformować kulkę i obtoczyć górną cześć ciasteczka w jajku, a potem w kokosie. Układać na blasze posmarowanej margaryną. Upiec w temperaturze 180 °C, aż do zrumienienia. Artykuł HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE, czyli ciasteczka z kokosem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisy