z ananasem - 3000 przepisów (strona:139/200)

Smoothie z ananasem, melonem i bananem 169

bardzo miła alternatywa do kanapek ;) Jeśli dodacie do koktajlu zblendowane płatki owsiane, gwarantuję, że wspaniale rozprawi się z Waszym głodem i to na długi czas ;) Składniki: pół melona pół ananasa banan woda mineralna sok z połówki cytryny  Owoce obieramy i  blendujemy wraz z sokiem z cytryny. Dodajemy wodę, ilość zależy od tego jaką konsystencję koktajlu chcecie uzyskać :) Gotowe

Czerwona Porzeczka
Wątróbka panierowana 127

sama nie wiem do których osób ja należę. Jednak w tym wydaniu bardzo mi smakowała. Pycha! Do tego ziemniaki lub frytki i oczywiście surówka. Polecam również wątróbkę indyczą z ananasem  . Składniki 500 g wątróbki drobiowej 1 jajko sól pieprz bułka tarta do panierowania masło klarowane do smażenia Wątróbkę jak największe kawałki włożyć do miski, oprószyć solą i pieprzem. Jajko

O kuchni z uczuciem
PASCHA - orzechowa odmiana sernika na zimno, z bakaliami. 112

laska wanilii, - 6 żółtek, - 40 dag cukru pudru, - 3 łyżki żelatyny, - 6 łyżek masła, - pół szklanki śmietanki kremówki (lub więcej), - bakalie - do wyboru, na bogato: orzechy mielone, płatki migdałowe, ananas kandyzowany, papaja kandyzowana, skórka pomarańczowa, jagody goi, rodzynki.  Owoców dajemy sporo. Orzechów nie żałujemy!  + masło do wysmarowania naczynia i bakalie (orzechy i płatki migdałowe) do obsypania. WYKONANIE

Wypisz Wymaluj
Ironstone – wina z Kalifornii i tajska kuchnia 107

lepiej sprawdziłoby się inne wino, niż te zaproponowane. Jeżeli miałabym wybierać wybrałabym merlota. Ale nie nie byłby to wybór życia. Ostatnim daniem była kaczka w czerwonym curry z ananasem, owocami liczi i bakłażanem z ryżem jaśminowym, do której podano: Ironstone Old Vine Zinfandel (56,0 zł) Zinfandel, to kalifornijska odmiana szczepu primitivo, występującego we Włoszech. Ten produkowany jest z ponad

królestwo garów
Bardzo popularne domowe sosy barbecue 166

Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i gotować przez prawie godzinę. Ten sos doskonale pasuje nie tylko do dań z grilla. Jest rewelacyjnym dodatkiem np. do pizzy z szynką i ananasem. The post Bardzo popularne domowe sosy barbecue appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Bakaliowy mazurek last minute 245

potrzebować: 250 g mleka w proszku (nie granulowanego!) 150 ml wody 100 ml mleka 100 g cukru trzcinowego typu demerara 100 g masła 82% 100 g kandyzowanych owoców (użyłam ananasa i mango) 50 g rodzynek (dużych i miękkich, suche należy wcześniej namoczyć) 100 g orzechów (użyłam nerkowców i ziemnych) suche wafle (2,5 szt.) Do dekoracji: 100 g białej czekolady

Ratunku obiad
Jajka, sałatki i przekąski na Wielkanoc 1082

ryżem Sałatka z wędzonym kurczakiem, mozzarellą, cukinią i jajkiem Kolorowa sałatka z selerem Sałatka ze szparagami i jajkiem Sałatka z pieczarkami i fasolą Sałatka chrzanowa z ananasem Pasta jajeczna Krem chrzanowy z jajkiem Babeczki serowe z oliwkami, papryką i cukinią Paszteciki ze szpinakiem i Lazurem

Czerwień i błękit
Sernik pina colada 196

Ulubione smaki umieszczone w znakomitym cieście czyli kokos i ananas w serniku. Smaki pina colada to ulubiony mój smak drinku ale czemu nie spróbować smaków w cieście? No to połączono, dopracowano i powstał, polecam i zapraszam do wypróbowania. Na świąteczny stół będzie na deser. Sernik pina colada. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Mazurek czekoladowy 239

łyżki miękkiego masła  20 ml whisky lub likieru (opcjonalnie)  dżem z czarnej porzeczki  Do dekoracji: bakalie (np. suszone morele, pistacje, migdały, suszona żurawina, kandyzowany imbir, kandyzowany ananas)  Przygotowanie: Ciasto: W garnku rozpuszczamy masło, następnie wrzucamy kawałki czekolady – całość podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Białka ubijamy na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dodajemy cukier. Do ubitej

Malinowo w kuchni
Tarta z fasolką szparagową na boczku 200

ciekawskich, inne moje wariacje w temacie tarty to: Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką i groszkiem Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św.Patryka   Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Idealne ciasto na tartę Składniki na formę do tarty o średnicy ok. 27cm (wymiar denka) : 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny

Grunt to przepis!
Fit przepisy na blogu 152

MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE FILET Z INDYKA W WARZYWACH SZPARAGI

W kuchennym oknie Ewy
Wiśniowo ananasowy deser 106

Prosty ale smaczny deser. Nie wymaga dużo pracy jak to w takich deserach bywa. Galaretka, ananas z puszki i jogurt plus dodatki i mamy smaczny deserek na poprawę humoru. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Carnitas wieprzowy 89

mięsem. Dodać przyprawy i zalać sokiem z pomarańczy. Piec w 170 st C przez 2 godz. Miękkie mięso podzielić na kawałki. Sos zmiksować, wsypać posiekaną natkę, opcjonalnie dodać kawałki ananasa i gotowe.. Smacznego

Gaździnka warzy
29 przepisów na koktajle 139

ulubiony temat. Zdrowe, pożywne i szybkie w przygotowaniu sprawiają, że mam więcej energii do działania i często goszczą u mnie na drugie śniadanie. Wykorzystuję ulubione owoce jak banany, kiwi, ananasy, ale także zamrożone latem jeżyny, które uwielbiam! Łączę owoce z warzywami, najczęściej z marchewka, natką z pietruszki czy z rukolą. Koktajle powstają na bazie jogurtu naturalnego czy gęstego jogurtu greckiego

Moja smaczna kuchnia
,,Bakaliowo waniliowy blok z mlekiem w proszku’’ 134

szklanki) • 125 g masła • 50 g cukru (1/4 szklanki) • 2 łyżeczki cukru waniliowego • 100 ml wody (mniej niż pół szklanki) • 300g Mieszanki bakaliowej (orzechów, pistacje, migdały) suszone kolorowe owoce (ananas, papaja, żurawina, rodzynki) • 20 g białej połamanej czekolady • 220 g herbatników Wykonanie: W rondelku rozpuszczamy masło wraz z wodą i cukrem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. W dużym

Podróż w kulinaria