szczegóły we wpisie tutaj: Crusta – co to jest i jak ją zrobić? Do shakera wlać 25 ml białego rumu, 50 ml soku wiśniowego (u mnie domowy kompot z wiśni ), 25 ml Grenadiny oraz 2-3 kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać w shakerze, a następnie przelać do kieliszka z czerwoną crustą. Następnie dopełnić kieliszek dolewając 25 ml Sprite lub 7UP. Smacznego
Kulinarne Przebojeskórek. Banany pokrój w plasterki, kiwi w półplasterki, a pomarańcze w cząstki. Dodaj jogurt i miód – całość wymieszaj. Możesz dodać też inne owoce… jabłka, gruszki, wiśnie, czereśnie, morele, jagody, borówki, maliny, truskawki, kiwi, porzeczki , mandarynki, arbuza, brzoskwinie, ananasa. Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa
Kulinarne S.O.S.Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepisie jabłek.. Ale ponieważ pojawią się w którymś z kolejnych postów uznałam, że może dam szansę innym owocom Składniki (na 1 porcję): mrożone owoce (np truskawki, jeżyny, wiśnie, borówki) 30g ciastek Digestive 5g masła 1 łyżka cukru cynamon kulka lodów, np śmietankowych pokrusz ciastka na niewielkie kawałki wymieszaj 1/2 ciastek z masłem na dno kokilki wsyp drugą 1/2 pokruszonych
SandraFrej.comLekkie i proste. Oto co nasuwa się na pierwszą myśl. Puszysty biszkopt w połączeniu z delikatną pianką oraz zatopionych w nim wiśniach w galaretce. A czy Wy skusicie się na kawałek
Z Hrabiną w kuchnidziwo ani jeden chrust nie popękał. Gorąco polecam :-) PS: chyba nie doczeka czwartku, bo już połowa zjedzona ! Jeśli wolicie pączki, koniecznie zobaczcie przepis na "Mini pączki z wiśniami " Składniki: 500 g mąki pszenne tortowej 1-2 łyżki cukru pudru * 5 żółtek 200 ml śmietany 18 % bez laktozy Mlekovita 2 łyżki jogurtu bez laktozy Mlekovita
Marcepanowa kuchniaJeśli więc macie ochotę na coś słodkiego to sięgnijcie po ten przepis. Składniki: 1/2 kg mąki 25 dag smalcu 1 szklanka śmietany szczypta soli marmolada bądź wiśnie cukier puder Smalec posiekać z mąką,dodać śmietanę oraz szczyptę soli i zarobić na gładkie ciasto. Jeśli ciasto będzie za suche można dodać śmietanę. Ciasto rozwałkować, wykrawać małe trójkąty
Niespełnione zdolności kulinarneCiasto przełożyć do blaszki i upiec w 170°C przez 30-45 minut do względnie suchego patyczka. Można też przed upieczeniem na górę masy dodać ulubione owoce np. gruszki, wiśnie, maliny itp. Ciasto morelowe proteinowe Składniki: - 60g płatków owsianych - 40g mąki kokosowej - 60g białka roślinnego u nas smak karmelowy - 40g oleju kokosowego - 110g suszonych moreli - 240g zblendowanych gruszek - 150g napoju
Candy Pandaszdecydowanie słabsze, a ciemniejsze będą mocniejsze, bardziej wyraziste. Pozostawią również na ściankach kieliszka ślady. Wina czerwone mają najczęściej smak i aromat kawy oraz czerwonych lub ciemnych owoców (truskawki, maliny, wiśnie, śliwki, porzeczki, jagody). Są to zdecydowanie smaki mocno owocowe. Ich soczystość, miękkość czy cierpkość zależą od właściwości danej odmiany gron, sposobu winifikacji oraz długości leżakowania. Większość osób pijających czerwone wina
Kuchcik gotujerównież sok z buraka zastępując pół szklanki mleka, pół szklanki soku – wtedy składniki należy podzielić na pół i rozrobić w osobnych miskach) dwie garści orzechów włoskich szklanka mrożonych wiśni lub czereśni Krem: 1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru 1 szklanka mleka 200 g śmietanki 30 % 2-3 łyżki słodziwa opcjonalnie: czerwony barwnik spożywczy lub sok z buraka Ciasto: Składniki
Kucharzycacytryny szczypta soli Dodatkowo: 250 g śmietanki 36% (mocno schłodzonej) owoce na wierzch do dekoracji, u mnie truskawki i borówki, świetnie będą pasowały także porzeczki, jeżyny, maliny, czereśnie, wiśnie, jagody, przekrojone na pół figi, w półksiężyce lub plasterki kiwi, agrest dodatkowo można tort oprószyć cukrem pudrem lub tartą na większych oczkach gorzką czekoladą, dodać listki świeżej mięty lub melisy Szklanka
Zasmakuj Kuchniwanilii 1 łyżeczka cynamonu 5 jaj L 150 ml kawy espresso opcjonalnie-bakalie Jeśli zdecydujecie się zrobić babkę z bakaliami, to sparzcie je wrzątkiem, a suszone typu porzeczki, żurawina, wiśnie czy rodzynki, które tu bardzo dobrze pasują warto jeszcze namoczyć np. w świeżym soku z pomarańczy. Świetnie też sprawdzają się grubo posiekane orzechy, lekko przed dodaniem przypieczone na patelni
Proste Potrawy