Makowy specjał, który u mnie pojawiał się bardzo rzadko, zwykle serwowaliśmy makiełki. Niemniej odkąd sama angażuję się w przygotowania wigilijne, zdarzało mi się przygotować kutię. W
Przepysznik - BLW i nie tylkoŚledzie bardzo lubie i robię je na różne sposoby. Zrobiłam ich kolejną wersje w pomidorach z dodatkiem pieczarek. Śledzie pomimo, że same mają intensywny smak bardzo
Monia miesza i gotujeKażdemu z nas święta Bożego Narodzenia kojarzą się z zapachem pieczonego piernika. Nie odmawiajmy sobie i w tym roku tej przyjemności :) Potrzebujemy: 400g mąki wymieszanej z
Kolejny blog o gotowaniuCiasto 500 g mąki 1 szkl mleka 20 g drożdży 1 łyżka cukru szczypta soli 50 g masła nadzienie 1 karp ok 1,5 kg sól
Gotowanie jest łatweIle domowników przy stole tyle gustów i smaków. Jedna osoba lubi jeść tradycyjnie, inna woli kuchnie nowoczesną, a kolejna stawia na zdrowy styl życia. Dobra gospodyni
Kolizje SmakówPieczenie serników nie jest moją mocną stroną. Nie wychodzą nigdy pięknie wyrośnięte i idealnie gładkie. Moje serniki są nierówne, popękane i opadają, tak ich urok. W
Kolizje SmakówProponuję zrobić taką rybkę na wigilijny stół. Filety opłukać, pokroić w małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać mało i obsmażyć rybkę z dwóch
Kuchnia PokoleńNie ma chyba bardziej polskiej potrawy niż klasyczny, wigilijny barszcz. Tradycyjnie postny wywar, bez dodatku mięsa, wymaga najlepszych składników, specjalnego traktowania i dodatku zbalansowanych przypraw. W
Karo in the KitchenHej kochani! Święta tuż, tuż i osobiście przestawiam się już na tryb offline, żeby dać sobie czas na spokojne przygotowanie domu i stołu ale oczywiście gdzieś
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIESłodko kwaśno pikantna wersja śledzi. Składniki 500 g filetów śledziowych 50 g cukru 80 ml oleju słonecznikowego 40 ml octu z białego wina 4 łyżki
R'n'G KitchenBył duży deser, musi być też jakiś mały, tak na jeden, góra dwa ząbki. Kiedy siedzimy długo przy stole, a rozmowa toczy się tak dobrze, że
Przepysznik - BLW i nie tylkoJeśli nie próbowaliście do tej pory komosy ryżowej, to ten przepis będzie idealny na pierwszy raz. Prosty w przyrządzeniu i bardzo smakowity, gorąco polecamy spróbować!
Przepysznik - BLW i nie tylkoWigilijny czysty barszcz podawany jest albo z postnymi pasztecikami, albo z dodatkiem uszek. Te małe pierożki o charakterystycznym kształcie wymagają sporego wkładu pracy. Poproście kogoś z
Karo in the KitchenBardzo proste, mocno czekoladowe, lekko wiglotne i chrupiące od orzechów takie właśne jest to ciasto. To ciasto w sam raz dla miłośników czekolady i dla osób
Monia miesza i gotujePierniczki na choinkę Przepis miałam podać wcześniej, ale wiecie jak jest - świąteczny zawrót głowy i mnóstwo spraw do załatwienia. Tak, czy inaczej gorąco polecam Wam przepis
Pełny talerz