Pierniczki alpejskie z tego przepisu są miękkie od razu po upieczeniu i mają wspaniały, korzenny aromat. Po prostu rozpływają się w ustach! Mogą być nadziewane, ale
Na-talerzu.plZakwas z buraków to podstawa świątecznego barszczu czerwonego oraz jedno z superfood do picia. Polecam codziennego shota buraczanego, który smakuje, wzmacnia odporność. Zakwas na barszcz czerwony
Zasmakuj KuchniMakowiec japoński co do zasady jest sam w sobie niezbyt kalorycznym ciastem, jednak jak wiadomo "Polak potrafi" a dietetyk wspomnianej narodowości to już w ogóle cuda
Mango PapajaPepparkakor zna chyba każdy, kto w okresie Świąt Bożego Narodzenia był w sklepie IKEA. Te popularne korzenne ciasteczka to pozycja obowiązkowa w grudniu! Są kruche
Na-talerzu.plŚledzie marynowane w musztardzie Śledzie w musztardzie to bardzo prosta i bardzo pyszna przystawka. Musztarda i miód wspaniale pasują do słonych śledzi, a kwas i cukier
Gotujemy i jemyŚledzie marynowane w musztardzie Śledzie w musztardzie to bardzo prosta i bardzo pyszna przystawka. Musztarda i miód wspaniale pasują do słonych śledzi, a kwas i cukier
KorniszonkiLebkuchen to tradycyjne, niemieckie pierniczki, jedne z pyszniejszych jaki jadłam. Są lekko kruche, orzechowe i nie wymagają długiego leżakowania. Udekorowane lukrem i posypkami smakują wybornie.
Kulinarne Fantazje MarioliWilgotne, mięciutkie i pyszne korzenne ciasto dyniowe, cudnie pachnące aromatycznymi przyprawami. Idealne na jesienny wieczór lub nadchodzące święta. Nie wymaga użycia purée z dyni , wystarczy surową
Oryginalny smak