Prosta w przygotowaniu, kolorowa pieczeń z dużą ilością zdrowych warzyw. Zapach roznosi się po całym domu. Niezwykłego aromatu mięsu nadała pietruszka i lubczyk. Foremka: 26x12 cm
VioletoweKucharzenieDe likatne, rozpływające się w ustach bitki wieprzowe w aksamitnym sosie śmietanowo -kurkowym to niezwykłe danie , które idealnie sprawdź się jako codzienny, prze pyszny posiłek, ale
Słodka StronaNie wiem jak Wy, ale ja od dawna nie kupuję mięsnych konserw w puszkach bo po przeczytaniu składu na etykietach odechciewa mi się ich na długo
Smaczna PyzaJakie to musi być fantastyczne uczucie mieć syna, który doradza w wyborze haseł :) Moje dzieciaki nie interesują się tak bardzo działalnością mamy, ale mają za to
zadanie-gotowanieRozpływające się w ustach mięso z wyraźnym posmakiem przyprawy do gyrosa. Do tego ostre papryki i kremowy delikatny sos. Danie podane z ryżem smakuje wyśmienicie! 500
VioletoweKucharzenieTe soczyste roladki z bardzo fajnym nadzieniem są alternatywą dla naszego rodzimego i wciąż bardzo popularnego schaboszczaka w bułce. Przygotowuję je dość często zmieniając tylko
Walijskie PichceniePomysł na to danie otrzymałam od mojej znajomej, wybornej kucharki P. Geni. Ona te placuszki przygotowuje ze schabem, albo mięsem mielonym- ja dziś zrobiłam je z
Kuchnia BeatyPodczas godzinnego pieczenia toskańskiej polędwiczki w całym domu unosi się nieziemski zapach. Sprawia on, że nie można się wprost doczekać konsumpcji. Jego sprawcą jest ziołowa gremolata
zadanie-gotowanieBardzo syte danie obiadowe. Tradycyjne ziemniaki można zastąpić kaszą jęczmienną z soczewicą. Całość idealnie smakuje z sosem pomidorowym. Wszystkie smaki idealnie się przenikają! Gołąbki: 500 g
VioletoweKucharzeniePulpeciki w sosie pomidorowym to szybki i prosty obiad. Dzięki dodaniu serka mascarpone do sosu, zyska on lepszy, kremowy smak. Z podanych poniżej składników wychodzi ok
Kulinarne PrzebojeNazbierałam cały karton pomidorków i postanowiłam przygotować z nich coś na ciepło. Zrobiłam farsz z mięska mielonego oraz resztek makaronu i pomidorki zapiekłam pod mozzarellą . Pomidorki
Monia miesza i gotujeSchab - idealny kawałek mięsa do wszelakiego typu domowych wędlin. Ja mam to szczęście, że mieszkam na wsi blisko dużego miasta. Nie ma tutaj problemu ze zdobyciem
Poezja Smaków - blog kulinarnySurf and turf, czyli mięso i owoce morza. Mięso – najczęściej wołowe, a owoce morza – to już różnie. My postawiliśmy na polską świnię. A dokładniej
slodkokwasnaplOpis: Mięsne pulpeciki w sosie pomidorowym, podawane z makaronem spaghetti to klasyka włoskiej kuchni. Obowiązkowo dane musi być posypane tartym parmezanem. Danie jest bardzo szybkie i
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne