Składniki: 400 g szynki wieprzowej w kawałkach (plastrach) kilka owoców jałowca (w całości) rozmaryn, natka pietruszki, sól, pieprz 25 g masła 2 łyżeczki mąki 600 ml
Moje-pitraszenieJeśli chcemy przygotować coś zrobi się samo, coś co będzie wręcz rozpływało się w ustach i będzie i mięso i warzywa, to polecam karkówkę uduszoną z
Z Majeczką w kuchniDo przygotowania 2 potrzebujemy: – 4 średniej wielkości ziemniaki – 1 polędwicę wieprzową (można ją zastąpić innym mięsem) – różyczki brokułów – sól, pieprz – ser
Szybko Tanio SmacznieDo przygotowania 2 porcji potrzebujemy: – 1 kg polędwicy wieprzowej – opakowanie przyprawy gyros – słoik fasolki – paprykę świeżą i w zalewie (w zależności
Szybko Tanio SmacznieTen gulasz przygotowałam zupełnie inaczej niż wszystkie dotychczasowe, bo w piekarniku i muszę stwierdzić, że jest to świetny patent, który na stałe zagości w mojej kuchni
Fabryka pomysłówPoliczki wieprzowe to wydaje mi się nadal rzadko spotykany na polskich stołach widok. Ja postanowiłam to zmienić! Już jakiś czas temu zakochałam się w policzkach wieprzowych
Ostra na SłodkoPieczona karkówka ze śliwkami kojarzy mi się z rodzinnym domem. Lubię karkówkę , kiedy jest chuda, lekko przerośnięta tłuszczem. Taka najbardziej nadaje się do pieczenia. Tłuszcz powoli
codojedzeniaSzynka wieprzowa pieczona w otrzewnej, w niskiej temperaturze zachwyci nie jedno podniebienie. Jest delikatna, soczysta... po prostu pyszna. Warto zaprzyjaźnić się z rzeźnikiem i od czasu
królestwo garówPolędwiczka wieprzowa to bardzo delikatne mięsko i można je przygotowywać na przeróżne sposoby. Świetnie komponuje się z różnymi sosami i dodatkami. Był już przepis na
kuchnia doskiJak pewnie wiecie, już za kilka dni popularne na całym świecie Halloween. Ja traktuję to jako zabawę i możliwość przygotowania potraw z serii: „z przymrużeniem oka
Pasja SmakuSkładniki: ok 70 dkg biodrówki 2 średnie cebule 1 garść suszonych grzybów sól, pieprz słodka papryka przyprawa małgośka jałowiec mielony 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Cebulę
czarrna od kuchniKlasyczne klopsiki wieprzowe zyskają zupełnie nowy wymiar, gdy wypełnimy je szpinakowym farszem z czosnkiem, cebulką i śmietanką. Składniki: klopsy: 500g mięsa mielonego z łopatki
Pyry na GazNa ten przepis przypadkiem natrafiłam tutaj . Przy najbliższej okazji wypróbowałam go i byłam zachwycona. Mięsko wychodzi bardzo miękkie i smaczne, a ja nie powstydziłabym się
kuchnia doskiDziś zabieram Was do Włoch ( ajj! jak ja tam dawno nie byłam! ). Te wakacje miałam spędzić w ukochanym Rzymie, ale tak się złożyło, że spontanicznie wyjechałam
Ostra na SłodkoSkładniki: 200 g makaronu razowego penne 250 g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 jajko 400 g pomidorów krojonych z puszki przyprawa carry, sól, papryka ostra
Moje-pitraszenie