Witam Was! Kto ma formę na baranka ręka w górę! :-) Ja mam taką ciężką, wielką formę, nie to co teraz jest dostępne w sklepach :-) Nie żebym
Pora coś zjeśćCześć! Jutro Wielka Sobota i jutro każdy z Was będzie pędzić z koszyczkiem kolorowych pisanek ;-). W ostatnim tygodniu po Internecie krążyło wiele zdjęć obrazujących farbowanie jajek
Pora coś zjeśćCześć! Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować przepis na wyborną szynkę w miodzie, którą znalazłam w 2 numerze KUKBUK'a. Szynka jest aromatyczna i bardzo smaczna! Idealnie
Pora coś zjeśćCześć! Jak tam świąteczne obżarstwo? :-) Dzisiaj chciałabym pokazać Wam paschę jaką przygotowałam na te Święta. Wcześniej pokazywałam Wam waniliową z bakaliami , dzisiaj pora na czekoladową z
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj kolejny ukłon w stronę wielkanocnego menu. Majonez to dobrzy przyjaciel jajek, więc nie powinno go zabraknąć na stole. Ja proponuję Wam wersję z
Pora coś zjeśćBabka cytrynowa to kolejna propozycja, która obok zebry czy babki herbacianej może zagościć na stole w okresie świąt. Jak większość babek, jest szybka w przygotowaniu, ma
Smakołyki BerenikiMazurek wielkanocny to ciasto, które jest proste w wykonaniu i daje nam dużą dowolność w dekorowaniu, gdyż na spód z ciasta (zazwyczaj kruchego) możemy tak naprawdę
Smakołyki BerenikiMazurek pomarańczowy to jedno z moich ulubionych ciast wielkanocnych. Lekko gorzki smak masy pomarańczowej i delikatne kruche ciasto to dobrany duet, który zasmakuje wielbicielom owoców cytrusowych
Smakołyki BerenikiDrodzy Odwiedzający :) Z okazji Świąt Wielkanocnych składam Wam serdeczne życzenia - dużo spokoju i harmonii podczas świątecznych przygotowań, wspaniałej atmosfery w dniach świątecznych, dużo uśmiechu i radości
Smakołyki BerenikiPost Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe śniadanie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeI jak spędzacie Święta? Ja? razem z kolegą Zajączkiem. BABKA MAJONEZOWA. (Babcina; z pokolenia na pokolenie przechodzi przepis.) 1 mały majonez 4 jajka 1 szklanka cukru
W kuchni Karmel-itkiJak święta, to z pompą! Widząc pięknego indyka w sklepie, nie mogłam się oprzeć. Kupiony, czekał w lodówce cierpliwie. I się doczekał. INDYK NADZIEWANY SUSZONĄ ŚLIWKĄ
W kuchni Karmel-itkiOglądam przez okno idących z palemkami ludzi. Uśmiechnięci, chociaż zmarznięci, całymi rodzinami spacerują w kierunku kościoła, aby poświęcić gałązki bukszpanu, bazie ozdobione kolorowymi wstążkami i kokardkami
W kuchni Karmel-itki