Karnawałowy śledzik Pyszne śledzie, jako przekąska na karnawałowe dni jak również różne imprezy. Składniki: · 1 ½ kg śledzi świeżych niesolonych
Kulinarna ChwilaCiasto Karnawałowa Krówka Koniecznie musicie wypróbować, ciasto jest pyszne samo rozpływa się w ustach. Forma 24 cm X 24 cm 40 minut czas przygotowania 15
Kulinarna ChwilaNa Naszym wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Śledź najczęsciej wyspętpuje w 3 odsłonach. Po sułtańsku, klayczny w
Życie zaczyna się w kuchniSernik bez spodu Lubicie serniki? My uwielbiamy. W szczególności te proste i puszyste. Dziś przepis na taki właśnie sernik. Pyszny, wręcz rozpływający się w ustach sernik
Słodkie okruszkiOd dłuższego czasu, inspiracje kulinarne czerpię ze starych książek. W spadku po babci dostałam parę takich perełek. Sama przyjemność grzebać w takich książkach, to jest naprawdę
KardamonovyBardzo prosty przepis na delikatny i puszysty sernik na biszkoptach. Zawsze wychodzi i nigdy nie opada. Czas przygotowania: 2.5 godziny Ilość porcji: 4
karolgotujeSałatka z wędzonym tuńczykiem w czosnkowym sosie Dziś mam dla Was przepis na prostą i szybką sałatkę z tuńczykiem. Idealna na śniadanie, kolację, święta lub
Słodkie okruszkiBabka z makiem, czyli szybki przepis na świąteczne ciasto Lubicie ciasta z makiem? Ja uwielbiam. Choć przyznam szczerze, że kiedyś było inaczej. Jednak teraz, tak jak
Słodkie okruszkiUwielbiam wszystkie ciasta z adwokatem Ponieważ jego smak bardzo kojarzy mi się właśnie z Bożym Narodzeniem, postanowiłam w tym roku przygotwać adwokatowy sernik. Oczywiście mając na
PatiGotujePrzyznam się, że uwielbiam serniki, ale te bardziej klasyczne. Dzisiaj zapraszam na taki sernik tradycyjny bez spodu. Nie chciało mi się dodatkowo zagniatać ciasta i podpiekać
Mieszam w GarnkuDługo nie mogłam przekonać się do makowca, w sumie ogólnie nie przepadałam za „wytworami” z makiem. Zawsze mi coś w tej masie makowej nie
dom-agi.plFoie gras to przysmak kuchni francuskiej przygotowywany z wątróbki kaczej lub gęsiej. W odróżnieniu od zwykłej wątróbki kaczej oraz gęsiej, foie gras ma nie tylko inny
MeCooksSzynka gotowana dobra jest nie tylko od święta. Właściwie, jak już macie potrzebę jeść wędliny, róbcie je domowymi sposobami. Jeżeli jesteście posiadaczami wędzarni, zazdraszczam! Jeżeli nie
KardamonovyŁaził, łaził i w końcu wyłaził. Właściwie nie wiem, dlaczego zawsze się tak nad nim znęcam. Mówię o My. I o żurze, którego właściwie nie robię
KardamonovyPrzepis trochę sobotni, a trochę już świąteczny. Zresztą, już jakiś czas temu obiecywałam, że podzielę się z Wami tym przepisem. Trwało to trochę dłużej niż planowałam
Kardamonovy