Bardzo przykro mi to pisać ale nawalam. Mam takie poczucie... Gotuję, robię zdjęcia i co? leżą i czekają kiedy będę miała czas a tego właśnie mi
Dzieje kuchennej WiewióryJesień to czas, w którym dzieją się w moim smakowym życiu dwie rzeczy. Po pierwsze – jem więcej, bo lubię jak ciepło rozchodzi się z żołądka po
Życie zamknięte w smakuZ okazji Nowego Roku życzę Wam dużo zdrowia, szczęścia i powodów do uśmiechu oraz realizacji noworocznych postanowień i spełnienia marzeń. Wyspani po nocnych
Weekendy w domu i ogrodzieNie zdążyłam z pasztetami na święta. Nawet nie tyle nie zdążyłam, co na śmierć o nich zapomniałam. Na ratunek przyszła czerwona soczewica, kasza jaglana, suszone grzyby
Karo in the KitchenJako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc JestemNieskromnie musze stwierdzić, że oto podaję przepis na idealne ciasto pierogowe z mąki orkiszowej :) Ciasto jest sprężyste i delikatne w smaku. Nadaje się zarówno do wykonania
pyszne zdrowościDzisiaj wraz z całą rodzinką wybieramy się do Gryfic. Mamy do zabrania tyle rzeczy (głównie prezentów), że nie wiemy czy w aucie wszystko się zmieści! Niestety
Be Fit Be StrongZdecydowanie nie należę do docelowego targetu przepisów Beaty Pawlikowskiej, która wyznaje zasady nie tylko kuchni pięciu przemian, ale rezygnuje również ze wszystkich produktów przetworzonych (o mięsie
Życie zamknięte w smakuDelikatne i proste placuszki na śniadanie. Mleko w proszku jak zwykle rozpieszcza swoim niepowtarzalnym smakiem. W połączeniu z jabłkiem tworzy świetną propozycję śniadaniową dla fanów słodkich
Ania i Marcin gotująDzisiaj mam dla Was przepis na bardzo szybkie paszteciki. Myślę, że przypadną do gustu tym osobom, które nie mają ręki lub cierpliwości do ciasta drożdżowego. Polecam
Smakołyki Asin Polecam drożdżowe bułeczki do barszczu z nadzieniem cebulowo-pieczarkowym..
Ugotujmy CośW końcu znalazłam dzisiaj chwilkę, by wybrać się do galerii handlowej w celu szukania ostatnich drobiazgów do prezentów. Nienawidzę tych przedświątecznych tłumów, kiedy wszyscy po pracy
Be Fit Be StrongZapewne każdy z was pił lub choćby słyszał o przyprawionym pomidorowym koktailu z wódką zwanym Bloody Mary. To klasyk znany na całym świecie. W USA zazwyczaj
Jem więc JestemPizzę jadamy zazwyczaj w letnim czasie urlopowym po grzybobraniu. Najbardziej nam smakuje na świeżym powietrzu w ogrodzie. Dzieci wyciągają nas na ławki nawet wtedy, gdy pada
Weekendy w domu i ogrodziePrzepisy jakie chciałabym Wam pokazać mnożą się okrutnie. I tak jak gotować muszę więc robię kilka nowych potraw w tygodniu, tak na publikacje na blogu czasu
Dzieje kuchennej Wiewióry