Klasyka - chyb nie ma osób, które by ich chociaż raz nie zrobiły. Ja najbardziej lubię je ze szczypiorkiem i kwaśną śmietaną. Kolejny przepis z mojego projektu
Pasja SmakuOto jeden z pierwszych przepisów z wykorzystaniem "Pomysłu na... papirus". Pierwsze skojarzenie ze smażonym kurczakiem? W moim przypadku sałatka, ale nie taka całkiem klasyczna, chciałam czegoś
Pasja SmakuKolejny sposób na wykorzystanie "Pomysłu na... papirus" - szybka i dobra przekąska. Zdaniem mojej siostry lepsza od tych, które jada w Macach. Ja także wolę przygotować takie
Pasja SmakuZachwycona, a przynajmniej zadowolona z Chłopskiego garnka, sięgnęłam po jego brata bliźniaka rodem z Włoch - Boloński garnek. Teoretycznie składa się na niego wszystko, co w domu
Pasja SmakuFaszerowana papryka - z mięsem mielonym, ryżem i przyprawami. Klasycznie. Jesiennie. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 woreczki ugotowanego ryżu sól, pieprz, pieprz ziołowy, chili, zioła prowansalskie
Pasja SmakuSzybki w przygotowaniu, może niekoniecznie piękny z wyglądu, ale bardzo smaczny. Uwielbiam taki makaron i jego prostotę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
Pasja SmakuKolejne danie z obiadu rocznicowego rodziców. Muszle dość długo czekały na swoją chwilę, ale na szczęście doczekały się i jestem nimi zachwycona. Jeszcze nie raz je
Pasja SmakuJuż nie raz wspominałam, że nudzą mnie zwykłe mielone. Zawsze (o ile sama je robię) staram się je urozmaicać i podawać jako coś nowego i ciekawego
Pasja SmakuTa sałatka zawsze pojawia się na naszym stole przy okazji świąt i różnych uroczystości. Może dlatego, że ładnie prezentuje się w szklanej salaterce? Dobre połączenie smaków
Pasja SmakuNajprostsza tarta: z gotowego ciasta francuskiego z ulubionymi dodatkami lub takimi, które akurat mamy w lodówce. W moim przypadku zawieruszył się bakłażan, którego połączyłam z szynką
Pasja SmakuPrzepis z książki "Boże Narodzenie. Kuchnia świąteczna" Marzeny Wasilewskiej. Przekąska wigilijna - dobry pomysł na danie dla osób, które nie przepadają za karpiem. Jest to niezły przepis
Pasja SmakuRaz na jakiś czas robię sobie taką sałatkę na śniadanie lub kolację. Najczęściej dodawałam do niej sosy sałatkowe Winiary, ale tym razem postanowiłam wykorzystać olej słonecznikowy
Pasja SmakuTylko na jednym blogu jest tak niesamowity wybór przepisów z różnych miejsc świata: oczywiście chodzi o Kuchnię Ireny i Andrzeja . Po miesiącach obserwowania, postanowiłam bez namysłu
Pasja SmakuWiele razy widziałam wcześniej reklamy kampanii podajindyka.pl, zainteresował mnie jeden z przykładów na roladki z indyka. Byłam pewna, że są faszerowane szpinakiem, a okazało się, że
Pasja SmakuDodając przepis w sieci trzeba zawsze zmierzyć się z szeregiem anonimów, którzy chcą udowodnić, jak bardzo mylimy się dodając swoje przepisy. Dlatego już w tytule zaznaczam
Pasja Smaku