zazwyczaj kroję je w mniejszą lub większą kostkę. Zupa jest pożywna, a ugotowana na soku pomidorowym ma aksamitny ,słodko-ostry smak... Polecam gorąco :-)Składniki:mięso drobiowe (kilka udek,skrzydełek lub mały kurczak)2 puszki pomidorów w sosie własnymkartonik soku pomidorowego 1l1 czerwona papryka1 marchewka1 pietruszkaziele angielskieliść laurowysłodka paprykaostra paprykacebula1 ząbek czosnkusólpieprzoliwa z oliwekryż (ok 3/4 szkl(...)20minut. Po tym czasie wlewamy sok pomidorowy oraz zawartość naszej patelni. Solimy, pieprzymy, dodajemy słodką i ostrą paprykę. Zasypujemy ryżem i gotujemy ok 30 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, żeby ryż nie przywarł do dna. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy z zupy i : albo obieramy i wrzucamy do zupy, albo.... obieramy i wykorzystujemy do mielonych
Walijskie PichcenieKurczak pieczony w glazurze...Rumiany, soczysty kurczak, pieczony wraz z warzywami.Zamarynowany w mieszance przypraw, oleju, musztardy i sosu sojowego.Oblany słodko-pikantną glazurą.Pyszny na ciepło i
Gospodyni Miejskapietruszki. Moją zupę zagęściłam jeszcze dodatkowymi ziemniakami i makaronem. Zupa wiosenna Składniki: 1,5 litra wody 3 udka z kurczaka lub inne części nadające się na zupę 6 sporych ziemniaków 9-składnikowa mrożona mieszanka "zupa wiosenna" 6 łyżek makaronu orzo (w kształcie ryżu) 4 łyżki śmietany 18% sól pieprz Wykonanie: Mięso myjemy i zalewamy zimną wodą, doprowadzamy
Kulinarne przygody GatityPudliszki 2 łyżeczki, przyprawa do zup - do smakuDODATKI:ryż 1 woreczek Lubię, buraki czerwone 6 sztuk, posiekane listki tymianku 1/2 łyżeczki kurczak dobrze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowymskórę ostrożnie poluzować i pod skórę powkładać zimne kawałki masła czosnkowegodo środka kurczaka włożyć młode gałązki naci selera i wykałaczkami spiąć otwór, udka związać razem przyprawy oprócz w płynie wszystkie wymieszać(...)koncentratu pomidorowego Pudliszki i zamieszać - nie trzeba zagotowywać sosu, taki jest dobrydo wkładu na parę włożyć młode obrane buraczki, fasolkę szparagową, na to położyć woreczek ryżu, przykryć pokrywką i gotować z 35 minut, ryż przełożyć do miseczki i wymieszać z posiekanym tymiankiem................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięUdka pozbawiamy skórki (tak żeby zostało nam samo mięsko :).Miód i keczup mieszamy razem z przyprawami i nacieramy taką marynatą udka.Wstawiamy całość do lodówki (im dłużej tym lepiej :)Smażymy na oleju z pestek winogron na patelni z obu stron. Kiedy mięsko jest podsmażone, podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości.Można podawać właściwie ze wszystkim - hit dla mnie - ryż
Lawendowe Niebomoim przypadku - udka. Obsmażyć na oleju z każdej strony - na rumiano. Podlać białym winem - nie miałam - wlałam ciemne piwo, około 1/2 szkl. Mieszankę Royal Brand wsypać do garnka, zalać wodą. Namoczyć około 10 minut. Następnie mieszankę wlać do kurczaka. Dusić około 30-50 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub tłuczonymi ziemniakami i surówką
kolorowotorcikowosmaku Na udkach zrobiłam wywar. Po ugotowaniu, przestudziłam, a następnie oskubałam z mięsa. Jabłko i cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na maśle z dodatkiem curry. Podlałam wszystko wywarem, dodałam koncentrat pomidorowy i zagotowałam. Kurczaka pokroiłam na mniejsze kawałki i wrzuciłam pod koniec gotowania. Wszystko doprawiłam solą do smaku i szczyptą bazylii. Tym razem bez ryżu, makaronu, grzanek... Spróbujcie
bastalenaPieczony kurczak z rumianą, chrupiącą skórką - lubicie ? My bardzo ! Do delikatnego i pachnącego przyprawami mięsa dobrze będzie pasowało kremowe risotto z dodatkiem zielonego groszku i wyrazistego
Smaczna Pyzamyję i ściągam skórę, wiem, że niektórzy mogą pomyśleć, że mięso bez skóry jest mniej smaczne (co nie jest prawdą), ale głównie ze względu na mojego smakosza, który nienawidzi udek ze skórą z supermarketu pozbywam się jej ( z polskim kurczakiem nie jest to konieczne :). Mięso dokładnie smaruję marynatą i odstawiam ( na noc/ kilka godzin, ale pół godziny w lodówce też(...)czosnku miażdżę. Wszystko wrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku ok. 50 minut (30 minut pod przykryciem, później polewam mięso marynatą i ściągam pokrywkę). Podawać można z ryżem, ziemniakami i ulubioną sałatką. Pozostałą marynatę można wykorzystać do bazy sosu, dodać pół opakowania śmietany lub pół litra wody zagotować i zagęścić albo sosem z torebki albo dwiema łyżkami mąki
NA MOIM TALERZUząbki czosnku- 3 łyżki natki pietruszki- przyprawy do smaku (sól, pieprz, chilli, papryka wędzona w proszku)- olej lub oliwa do smażenia- dodatkowo kilka krążków papryki Pierś i mięso z udek kroimy w kostkę, dodajemy starty żółty ser, pokrojone w kostkę papryki i cebulę, posiekany por, czosnek, natkę pietruszki, obie mąki, majonez, żółtka jaj, sól, pieprz, chilli, wedzoną paprykę suszoną - mieszamy(...)mieszamy. Kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor, z obu stron. Część, dla efektu, usmażyłam w krążkach czerwonej papryki. Z reguły, do siekanych kotlecików drobiowych, podaję ryż z warzywami, ale również pysznie smakują z ziemniakami lub… z czym kto lubi. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Siekane kotleciki drobiowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkokurkumy0,5 łyżeczki soli1 łyżka mąki125 ml mleka400 ml śmietany 30%250 ml rosołu z udekWykonanie:Na poczatek gotujemy udka- ok 35 min- bez przypraw. Po ugotowaniu odstawiamy udka do wystygnięcia. I odlewamy 250 ml rosołu.Rozpuszczamy masło- dodajemy pokrojoną w pół talarki cebulę I przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok 5 min. Do miseczki wsypujemy przyprawy. Obieramy mięso(...)mąką. Wlewamy do garnka.Zmniejszamy gaz I dusimy ok 20-25 min. Na koniec dolewamy śmietanę. Zamykamy pokrywkę I dusimy jeszcze ok 15 min. I gotowe. W międzyczasie szykujemy ryż.Posypujemy pietruszką. Smacznego
Smaki Edytyłyżeczka kurkumy0,5 łyżeczki soli1 łyżka mąki125 ml mleka500 ml śmietany250 ml rosołu z udek Wykonanie:Na poczatek gotujemy udka- ok 35 min- bez przypraw. Po ugotowaniu odstawiamy udka do wystygnięcia. I odlewamy 250 ml rosołu.Rozpuszczamy masło- dodajemy pokrojoną w pół talarki cebulę I przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok 5 min. Do miseczki wsypujemy przyprawy. Obieramy mięso(...)mąką. Wlewamy do garnka.Zmniejszamy gaz I dusimy ok 20-25 min. Na koniec dolewamy śmietanę. Zamykamy pokrywkę I dusimy jeszcze ok 15 min. I gotowe. W międzyczasie szykujemy ryż.Posypujemy pietruszką.Zapewniam że potrawa ma nieziemski smak I na długo pozostanie w pamięci :)Smacznego
Smaki Edytysmaki często goszczą na naszym stole. Aby przygotować kurczaka wg tego przepisu wystarczy trochę fantazji w łączeniu przypraw. Należy też wyluzować z kości i ściągnąć skórę z 2 ćwiartek udek kurczaka i przygotować aromatyczną marynatę z 1 łyżeczki indyjskiego curry, 1 łyżeczki kurkumy, 1 łyżeczki ziaren kolendry (rozdrobnionych w moździerzu) , 1 łyżeczki czerwonej papryki, 2 łyżek oliwy i odrobiny soli(...)redukujemy sos na małym ogniu aż lekko zgęstnieje. Kurczaka na wschodnią nutę podałam z podsmażonym z cebulką ryżem, który następnie został ugotowany w bulionie. 1 posiekaną cebulkę szklimy na 1 łyżce oliwy, wrzucamy 200 g suchego ryżu, mieszamy aż ryż obklei się tłuszczem i cebulką, wlewamy 400 ml gorącego bulionu, gotujemy 10 minut, przykrywamy i zostawiamy, aż ryż
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciemnego octu ryżowego - 1 gwiazdka anyżu - przyprawa chińska do kurczaka - sól, pieprz Udka z kurczaka umyj, natrzyj solą i przyprawą chińską. Na patelnie nalej trzy łyżki oleju rzepakowego, ułóż udka, smaż pod przykryciem 7 minut. Obróć na drugą stronę smaż 7 minut. Dodaj posiekane warzywa (brokuła dodaj 7 minut przed końcem smażenia, z racji iż jest to bardzo delikatne(...)minut smaż bez przykrycia, tak aby sos zgęstniał. Ja kurczaka podałam z kaszą kuskus, ale swobodnie możecie go podać z makaronem chińskim, kaszą jęczmienną czy z ryżem. SMACZNEGO
SMYKWKUCHNIprzyrządza. W dzieciństwie Mama, a teraz najlepszą zupę pomidorową robi mój P. Więc dzisiaj wyjątkowa odmiana i zupa przyrządzona nie przeze mnie, a przez mojego mężczyznę. Zapraszam Składniki: - udko + skrzydełko kurczaka; - włoszczyzna, cebula; - pół koncentratu pomidorowego; – 1/3 szklanki śmietany 30%; - magie w liściach; - sól, pieprz, lubczyk, kucharek; Wykonanie: Mięso zalać 3 litrami zimnej wody lekko posolić i doprowadzić(...)magie w liściach oraz przyprawy. Po około godzinie dodać koncentrat i chwilę pogotować. Następnie dodać śmietanę i zagotować. My jemy z makaronem, ale jest smaczna również z zacierką lub ryżem. Smacznego Jest pyszna !! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
dom-agi.plSprawdź inne wyszukiwania: