twaróg - 6936 przepisów (strona:287/463)

Drożdżowy wieniec z serem i kajmakiem 167

tortowej 1 szklanka ciepłego mleka 2% 1 torebka suszonych  drożdży 1 jajko 60 g cukru 4 łyżki stopionego masła 1 laska wanilii Szczypta soli Nadzienie: 20 dag kremowego twarogu 10 dag cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 jajka 1 torebka  budyniu śmietankowego 15 dag masy kajmakowej z orzechami Kruszonka: 60 g mąki tortowej 50 g masła

Wanilia i Kardamon
Leniwe kluseczki 181

ziemniaków ugotowanych 250 g sera twarogu 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 1 jajko sól Ze składników zagnieść ciasto dobrze rozcierając ser. Uformować kuleczki wielkości moreli, Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z masłem i przyrumienioną bułką tartą

Gotowanie jest łatwe
Zdrowy omlet z suszoną śliwką HELIO 212

funkcjonowania mięśni, zawierają miedź wspomagającą układ nerwowy, odpornościowy, włosy oraz skórę, zawierają witaminę B2, B6 oraz A wspomagającą m.in. prawidłowe widzenie  Składniki (całość około 480kcal): 2 jajka 100g twarogu sernikowego President (5% tłuszczu) 10g wiórek kokosa 20g suszonych śliwek HELIO 10g mąki pszennej pełnoziarnistej 1/4 łyżeczki sody 25g płatków żytnich cynamon łyżka ksylitolu  food4life Sposób przygotowania: Jajka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Neleśniki z serem (placki z budyniem) 161

szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej ok 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 opakowania budyniu śmietankowego (proszek) szczypta soli 2 łyżki oliwy Nadzienie: 200g twarogu (użyłam wiaderkowego z Wielunia )  1 żółtko (opcjonalnie) 1,5-2 łyżki cukru (do smaku) 1 łyżeczka cukru waniliowego   1-2 łyżki śmietany kilka kropel aromatu cytrynowego Dodatkowo

Di gotuje
Seromakowiec 148

zawinąć w folię spożywczą. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej 1 godzine. Blachę o wymiarach 25 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masa serowa: 600 g twarogu półtłustego 3/4 szklanki cukru 75 g masła 2 jajka, białka i żółtka oddzielnie  1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ opakowania skórki pomarańczowej kandyzowanej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej

kulinarnyswiatdomi
SERNICZKI WANILIOWO – CZEKOLADOWE Z KREMEM TOFFI 196

czubata łyżka * cukier – 3 łyżki * masa toffi w puszce- 150 g * biszkopty – 4 szt * mleko – 2 łyżki * laska wanilii – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Twaróg miksujemy z cukrem, dodajemy śmietanę kremówkę ubitą na sztywno ze śmietan-fixem. Masę dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao i rozpuszczoną we wrzątku 1 łyżkę żelatyny – miksujemy. Przygotowaną masę

Ostra na Słodko
Sernik alzacki z polewą czekoladową 199

problemu można użyć np. jedynie cukru pudru. (Tortownica o średnicy 21 cm) Spód: 250g mąki pszennej 120g masła/margaryny 50g cukru 3-4 łyżki mleka Masa serowa: 750g twarogu (użyłam wiaderkowego z Wielunia ) 75 ml śmietany (najlepiej rzadkiej) 2 jajka 90g cukru 30g mąki kukurydzianej Dodatkowo: 100g czekolady 3 łyżki śmietanki   Przygotować ciasto na spód. Mąkę z cukrem

Di gotuje
Sernik orzechowy 189

postanowiłam wypróbować.  Składniki: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 100 g masła 1/2 łyżeczki soli 6 jajek 2 żółtka 1 kg twarogu na sernik 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 50 g roztopionego masła 3/4 puszka orzechowej masy krówkowej cukier waniliowy Polewa: 1/4 puszki orzechowej masy krówkowej 2 łyżki mleka 2 łyżki masła 1 szklankę

talerz przyjemności
Szachownica sernikowa 303

szklanka mleka      100 g rozpuszczonego masła      3 łyżki kakao       masa sernikowa:     1 kg twarogu zmielonego     1,5 szklanki cukru     budyń śmietankowy (40g)     6 jajek     skórka starta z limonki i sok wyciśnięty z limonki     150g miękkiego

Amatorka kuchenna
Twarożek ze szczypiorkiem, prażoną cebulką i orzechami 202

mleko 3,2% lub jogurt naturalny) 5 łyżek posiekanego szczypiorku 2 łyżki prażonej cebulki 2-4 łyżki posiekanych orzechów (użyłam orzechów włoskich i macadamia) sól, czarnuszka (zamiast pieprzu)   Twaróg rozgnieść widelcem i połączyć ze śmietanką. Dodać szczypiorek, prażoną cebulkę i orzechy. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku

Di gotuje
Naleśniki z nadzieniem serowo - porzeczkowym 144

szybko musiałam je robić mając za sobą głodujących... a mogło wyjść całkiem przyzwoite zdjęcie :) Skłandniki: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 500 g serka waniliowego (ewentuanie: twaróg + cukier waniliowy + cukier) sos czekoladowy Ciasto na naleśniki ( link poniżej) Przepis + składniki Wykonanie: Z podanych pod linkiem powyżej składników przygotowujemy ciasto na naleśniki. Następnie smażymy obustronnie i na każdym placu smarujemy jedną

W Moim Magicznym Domu
Sernik kokosowy w czekoladzie 179

kokosowym na spodzie z daktyli, otulonym czekoladową polewą. Idealny na niedzielne popołudnie. SERNIK KOKOSOWY Składniki: spód: 150 g daktyli  100 g herbatników masa serowa: 0,7 kg  twarogu sernikowego 1 szklanka wiórków kokosowych 3 jajka 200 g cukru 3/4 szklanki mleka kokosowego (może być też zwykłe krowie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej polewa czekoladowa: 150 g czekolady gorzkiej

Bon appetit mon amie
Sernik z białą czekoladą i serduszkiem 145

Składniki: spód : 300 g pokruszonych herbatników czekoladowych lub pierników (opcjonalnie może być np.stare ciasto przeznaczone na bajaderkę, u mnie to był piernik) 150 g masła masa serowa : 500 g twarogu (ale nie serka z wiaderka!!!) 135 g białej czekolady 135 g jogurtu 1 laska waniliowa skórka z 1 cytryny 90 g cukru wierzch: 100 g białej czekolady 300 g śmietany

Bon appetit mon amie
Jogurtowy ser Labneh i kolorowe kulki serowe 201

jaki rodzaj serka otrzymamy. po  nocy spedzonej w lodówce otrzymasz twarożek o konsystencji serka homogenizowanego po 2-ch dniach idealny twarożek do smarowania pieczywa po 3-ch dniach twaróg i da się kroić. Idealny na kanapki i do upieczenia sernika po 5-ciu dniach dalej będzie gęstniał i dojrzewał. Stanie się kwaśny i ostry w smaku. Teraz jest najlepszy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik czekoladowy z pralinami orzechowymi i czekoladową bezą 220

tortownicy wyłożonej papierem. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. Czekoladę roztopić z mlekiem i ostudzić. Praliny pokroić w grubą kostkę. Żó łtka i jajka utrzeć z twarogiem i cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz stopioną czekoladę i utrzeć dokładnie. Wyłożyć na spód z płatków czekoladowych na przemian z pokrojonymi pralinami. Ostatnia warstwa ciasta ma przykrywać praliny. Wstawić

Czerwień i błękit