tuńczyk - 4768 przepisów (strona:114/318)

Sałatka z tuńczykiem na krakersach 276

chyba większość z was wie. Kto nie robił, musi jak najszybciej ją zrobić.   Składniki: 18 krakersów 3 jajka 80 g sera salami Mlekoma 6 łyżek majonezu 1 puszka tuńczyka w oleju śródziemnomorskim szczypiorek sól pieprz biały  Przygotowanie: Tuńczyka wraz z olejem rozgnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać 4 łyżki majonezu i wymieszać. Jajka ugotować(...)Ostrożnie używać soli ponieważ krakersy są słone. Żółtka zetrzeć na drobnych oczkach. Szczypiorek drobno pokroić. Na płaskim talerzu układać warstwami: 6 krakersów, żółty ser z majonezem, 6 krakersów, rozdrobniony tuńczyk, 6 krakersów, białka z majonezem, starte żółtka i posypać szczypiorkiem. Sałatkę włożyć na 3-4 godziny do lodówki by smaki się przegryzły i zmiękły krakersy

Ala piecze i gotuje
Sałatka z tuńczykiem ... 202

Dziś proponuję pyszną sałatkę, idealna na kolacje. Szybka a to podstawa ! Zapraszam! Składniki; 30 dag tuńczyka w kawałkach ( z oliwy z oliwek) 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach 3 ogórki kiszone 1 cebula kilka czarnych oliwek sól, pieprz, zielona pietruszka,   Przygotowanie; Tuńczyka należy podzielić na mniejsze cząstki, ziemniaki obrać i  pokroić w większą kostkę. Cebulę pokroić w piórka(...)ogórki w kostkę. Następnie wszystkie składniki przekładamy do salaterki i delikatnie ze sobą mieszamy. Kilka łyżek zalewy z tuńczyka czyli oliwy z oliwek doprawiamy do smaku solą, pieprzem a także dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sosem zalewamy sałatkę. Po wierzchu posypujemy pokrojonymi oliwkami. Odstawiamy na kilkanaście minut aby smaki się połączyły. Podajemy.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
WEGAŃSKI "TUŃCZYK" MIELONY 192

Zanim zaczęłam się "świadomie" odżywiać, moim popisowym daniem był makaron z tuńczykiem, śmietaną, kukurydzą i dużą ilością sera żółtego (!!!). Teraz tę potrawę nazwałabym: gluten z rtęcią, aluminium, kazeiną i gmo. Nie było to zdrowe, ale smakowało dobrze. Po prostu bardzo lubiłam smak tuńczyka i z tęsknoty za nim powstał właśnie wegański "tuńczyk" mielony. Podałam go dziś na chlebku z siemienia

Jeść, by żyć w zdrowiu
Pasta tuńczykowa na kanapki 231

Jako, że przepadamy za wszelkiego rodzaju pastami do pieczywa i często je robimy, chcę podzielić się z Wami przepisem na jedną z nich. Głównym składnikiem jest tuńczyk w sosie własnym oraz mnóstwo dodatków, które jako całość tworzą bardzo fajną kompozycję smakową :) Przygotowanie takiej pasty na śniadanie, czy kolację to raptem 10 minut pracy i gotowe :) Plusem jest na pewno(...)składniki są proste, a zdecydowaną większość z nich każdy z nas ma zawsze pod ręką. Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 łyżeczka oleju rzepakowego 4-6 grzybków marynowanych 1 ogórek konserwowy 1/2 małej cebuli garść zielonych oliwek (użyłam nadziewanych papryką) 2 jajka na twardo 1 mały pęczek szczypiorku 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka sosu sojowego (ciemnego

MyCookBook.pl
Pasta jajeczna z tuńczykiem 619

Kiedy nie mamy ochoty na ser i wędliny pasty kanapkowe zawsze spieszą z pomocą:). Ta z jajkami i tuńczykiem to klasyka, prezentuję przepis na moją ulubioną wersję, mocno tuńczykową i mocno cebulową:).  2 puszki tuńczyka w oleju 7 jajek 1 pęczek drobnego szczypiorku 1 cebula czerwona 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy(...)obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.  2. Tuńczyka odsądzamy z oleju. Szczypiorek i cebulę drobno siekamy. 3. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Szefowa kuchni
Domowa pasta jajeczna 161

dodajcie co lubicie najbardziej) – sól, pieprz – odrobina ketchupu do smaku – bazylia/pietruszka Co jeszcze można dodać? To zależy od Waszych zachcianek, ale spróbujcie – suszone pomidory – tuńczyka z puszki (albo inną rybkę np. makrelę) – szynkę Nasza wersja jest z tuńczykiem! Jajka i ser utrzeć na tarce (grube oczka). Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem. Bazylię i pietruszkę

Szybko Tanio Smacznie
PODUSZECZKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA 165

PODUSZECZKI  Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI: 1 opakowanienciasta francuskiego 1 puszka tuńczyka Sól i pieprz 4łyżki jogurtu i majonezu 5 jajek 5 ogórków konserwowych 1 Cebula Natka Pietruszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Ciasto francuskie rozwijam. Między czasie nastawiam jajka by ugotowały się na twardo. Z ciasta wycinam rowne kwadraciki. Nie wieksze niż 3cm. Nastawiam do piekarnika na max 20min w 180 stopni(...)Studzę. Nastepnie jajka drobno kroję dodaję wszystkie przyprawy, majonez, jogurt. Ogórki kroję drobno dodaję do jajek. Cebulkę oraz ser żółty rowniez kroję bardzo drobno. Na koniec dodaję tuńczyka z puszki. Wszystko dokladnie mieszam, wręcz za pomocą łyżki ugniatam wszystkie składniki. Na każdy kwadracik kładę po łyżce pasty

Gotowanie Patki
Z PESTO I TUŃCZYKIEM 217

SKŁADNIKI:   1 słoiczek pesto czerwonego 100 g makaronu tuńczyk w puszce w sosie własnym w kawałkach 3 plastry sera żółtego Sól i pieprz   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. Następnie schładzam lodotowatą wodą. Przekładam do miski. Kolejno wkładam tuńczyka. Najpierw odcedzam go z wody. Użyłam tuńczyka w kawałkach. Następnie dodaję czerwone pesto. Na koniec

Gotowanie Patki
Tuńczyk pod pierzynką 165

ugotować, bo grozi nam śmierć głodowa, to można się wspomóc gotowymi opakowaniami buraków i marchewki.   Składniki: 4 duże ugotowane ziemniaki 2 czerwone cebule obrane, posiekane i posolone puszka tuńczyka dobrej jakości opakowanie gotowej gotowanej marchewki albo 3 duże marchewki ugotowane, obrane i pokrojone w kostkę opakowanie gotowych tartych buraków (odsączone) duży jogurt grecki świeżo mielony pieprz   Jest(...)salaterce lub w osobnych porcjach jak na zdjęciu, które możemy przygotować używając specjalnych foremek . Pierwsza warstwa to ziemniaki. Na nie kładziemy cebulę. Na to idzie warstwa jogurtu, pieprz i tuńczyk. Kolejna warstwa to marchewka i potem buraki, przykryte resztą jogurtu i popieprzone.       Artykuł Tuńczyk pod pierzynką pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 251

lubię nieskomplikowane rozwiązania, a ta sałatka jest bardzo prosta i smaczna. Jeśli chcecie ją zapakować do pracy to trzeba pamiętać o czymś miętowym na "po sałatce", w końcu to tuńczyk ;) Składniki: torebka brązowego ryżu pół papryki czerwonej, pół żółtej garść świeżej pietruszki puszka tuńczyka czerwona cebula olej i sok z cytryny, ja miałam gotowy olej Kujawski z cytryną i bazylią(...)sól, pieprz Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pietruszkę siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy tuńczyka. Doprawiamy, skrapiamy olejem i sokiem z cytryny. Wstawiamy na godzinę do lodówki, do "przegryzienia". Gotowe! :)  Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem 227

Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem Składniki: Jajka – 6 sztuk Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka Zielony groszek konserwowy – 1 puszka Seler konserwowy – 1 opakowanie Koperek – 2 pęczki Jogurt naturalny (ewentualnie majonez) – 3-4 łyżki Musztarda – 1 łyżka Sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy odsączony groszek, seler(...)tuńczyka. Całość mieszamy ze sobą, dodajemy drobno posiekany koperek. Dodajemy jogurt naturalny (jeśli ktoś woli, jogurt można zastąpić majonezem), musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Kuchnia Bon Appetit
Kasza gryczana z tuńczykiem i warzywami 162

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kasza gryczana z tuńczykiem i warzywami Składniki – 2 porcje: Kasza gryczana – 100g Tuńczyk z wody – 150g Groszek zielony – 100g Szparagi – 200g Żółta papryka - 1 sztuka Cukinia żółta i zielona – 200g Koperek – 2 łyżki posiekanego(...)przez 2-3 minuty. Szparagi blanszujemy w osolonej wodzie i mieszamy z ugotowaną kaszą, groszkiem i podsmażoną cukinią. Dodajemy oliwę z oliwek, przyprawy i delikatnie podgrzewamy. Na koniec dodajemy tuńczyka, pokrojoną w kostkę paprykę i koperek. Całość mieszamy i podajemy w formie ciepłej lub zimnej

Kuchnia Bon Appetit
Kotleciki warzywne z tuńczykiem 155

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kotleciki warzywne z tuńczykiem Składniki – 5 sztuk: Ziemniaki – 5 średnich Marchew – 2 sztuki Brokuły – 4 różyczki Kalarepa – ½ sztuki Tuńczyk w sosie własnym – 200g Jajko – 1 sztuka Siemię lniane mielone – 3 łyżki Mąka – 2 łyżki(...)Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, a następnie przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy potarte na grubych oczkach marchewkę, brokuła i kalarepę. Wszystko mieszamy z rozdrobnionym widelcem tuńczykiem, natką pietruszki i doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy jajko, mąkę i siemię lniane. Z ciasta formujemy kotleciki, które układamy na blasze do pieczenia i pieczemy przez 30 minut

Kuchnia Bon Appetit
Ziemniak typu kumpir z tuńczykiem 225

jednak wolę mniejszą ilość dodatków. Najbardziej smakuje mi taka wersja:   Składniki:   1 duży ziemniak na osobę  (wybieramy taki do pieczenia) łyżka masła na osobę puszka tuńczyka (odsączamy z zalewy) czerwona cebula drobno posiekana kawałek karczocha w oleju do dekoracji 50 g startego na tarce parmezanu do posypania   Sos: słoik karczochów w oleju (odsączonych) pół marynowanej cytryny(...)uszkodzić skórki. Ugniatamy widelcem z masłem  odrobiną startego parmezanu (zostawiając resztę sera do posypana). Wkładamy z powrotem do łupiny ziemniaka. Na wierzch kładziemy łyżkę sosu i posypujemy cebulą, tuńczykiem i parmezanem. Artykuł Ziemniak typu kumpir z tuńczykiem pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane