Nazwa: Koktajl białkowy wanilia i truskawka Firma: Eco&Fit Skład: Wanilia – izolat białka serwatkowego – z mleka, ksylitol fiński – substancja słodząca, liofilizowana truskawki w proszku, naturalny aromat truskawkowy, naturalny aromat śmietankowy, nierafinowana sól morska, glikozydy stewiolowe – substancja słodząca. Truskawka – izolat białka serwatkowego – z mleka, ksylitol fiński – substancja słodząca, mielona wanilia Bourbon, naturalny aromat waniliowy, naturalny aromat śmietankowy, nierafinowana sól morska(...)stewia, dlatego połączenie jej z ksylitolem uważamy za świetne posunięcie. W białku waniliowym można dostrzec małe czarne kropeczki świadczące o obecności naturalnej wanilii, której smak czuć wyraźnie. W opcji truskawkowej można dostrzec drobinki liofilizowanej truskawki, ten koktajl ma w sobie coś z mlecznych cukierków truskawkowych jakie jadłyśmy w dzieciństwie. Nie jest to sztuczny smak owocu a liofilizowana truskawka nadaje
Candy Pandasznam osoby, która nie lubiłaby truskawek. Jak wiadomo, truskawki najlepiej smakują w sezonie, jednak korzystając z domowych zapasów, nawet zimą możemy przygotować wyśmienite ciasto truskawkowe. Połączenie masy truskawkowej ze smakiem delikatnego kremu raffaello, jest po prostu nieziemskie. Tego placka z truskawkami trzeba spróbować! Artykuł Truskawkowe marzenie pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE: Do misy miksera wrzucamy 3 jajka, 100 gr. cukru, włączamy miksowanie i ubijamy na puszysto. Następnie dodajemy twaróg, olej kokosowy(...)nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół na drugim poziomie od dołu w 180* C około 50 minut. W tym czasie, kiedy nasz sernik się piecze robimy mus truskawkowy. Do garnka wrzucamy drobno pokrojone truskawki, cukier i gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Jak truskawki będą już bardzo miękkie, ściągamy z ognia i dodajemy żelatynę. Zostawiamy do ostudzenia
RITA food channelMagda Kwintesencja letniego smaku zamknięta w półkruchym cieście – tak właśnie określiłabym tą intensywnie truskawkową tartę. Prezentuje się równie pięknie jak smakuje – latem, słońcem, przesłodkimi i aż bordowymi truskawkami. Do tego lekka nuta cytrynowej skórki i nie trzeba nic więcej tylko bardzo dużego kawałek takiego ciasta do pełni szczęścia. Składniki (na tartę o średnicy około 31cm): 1,5 szklanki(...)mąki 150g zimnego masła 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% Na nadzienie truskawkowe: 350g truskawek skórka otarta z 1 cytryny 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: łyżka bułki tartej cukier puder do oprószenia Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy do niej cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone w drobną kostkę masło
Smaczna Stronatych małych i dużych dzieci ;) Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Domowy kisiel truskawkowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Naleśniki Tiramisu kokosowe Truskawkowe crumble Truskawkowa kasza manna
Moja smaczna kuchniaSezon truskawkowy więc w deserach królują tylko truskawy. Przygotowałam pyszne kremowe lody truskawkowe na bazie śmietanki i mleka zagęszczonego, to dokonała baza do wszelakich owocowych lodów. Mleko zagęszczone jest bardzo słodkie więc aby lody nie były słodkim ulepkiem dodałam więcej truskawek i śmietanki i dla nas wyszły idealne. Aby były jeszcze mniej słodkie można dodać nieco więcej truskawek albo(...)zmiksować na mus z dodatkiem soku z cytryny, ja zmiksowałam w rozdrabniaczu. Śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietanki dodać mleko zagęszczone i całość dokładnie zmiksować. Potem dodać mus truskawkowy i ponownie dokładnie zmiksować. Mase przelać do pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażarki na kilkanaście godzin. Prez pierwsze 3 godziny miksowac lody co 30 minut. Jeśli jednak się nam zapomni
Monia miesza i gotujehansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Masa truskawkowa: 1000 g truskawek świeżych ¾ szklanki wody 1 szklanka cukru 2 galaretki truskawkowe 2 budynie śmietankowe bez cukru ¾ szklanki wody Truskawki umyć i usunąć szypułki. Pokroić na mniejsze kawałki(...)Masa śmietanowa : 500 ml śmietany 36 % 1 czubata łyżka cukru pudru Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, miksujemy na najniższych obrotach miksera. Śmietankę wykładamy na zgęstniałą masę truskawkową. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonym biszkoptem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiOpis kompot truskawkowy: Kompot truskawkowy to najwspanialszy smak dzieciństwa. Mój kompot jest w sam raz, nie jest za słodki. Przygotowuję go w wielkim garnku, schładzam, przelewam do dzbanka i nalewam do szklaneczek. Samych truskawek nie odławiam oraz nie wyrzucam, a pozastawiam do zjedzenia. Wystarczy naprawdę niewiele, by stworzyć pyszny napój. Najważniejszym składnikiem kompotu są truskawki.Oczywiście najlepszymi truskawkami(...)Kompot przelewamy do dzbanka lub w garnku schładzamy w lodówce. Najlepiej podawać do picia bardzo zimny. Jeżeli ktoś lubi ciepły kompot, zapraszam do picia zaraz po przygotowaniu. Artykuł Kompot truskawkowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewychodzi na tyle, by każdy mógł wielokrotnie rozkoszować się ich smakiem 👍 Wafle przełożone są boską w smaku masą na bazie masła i mlecznej czekolady, czyli maślano-czekoladową oraz dżemem truskawkowym, bo przecież połączenie czekolady i truskawek nie ma sobie równych 😉 16-25 sztuk: Maślany krem czekoladowy: * czekolada mleczna- 200 g * masło- 180 g * kremówka- 100 g + 1 łyżka * kakao(...)łyżki Dodatkowo: * wafle kwadratowe- 1 paczka * dżem truskawkowy- 1 słoiczek Maślany krem czekoladowy: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki kremówki, przestudzić. Resztę kremówki wymieszać z kakao, ubić na sztywno i połączyć z bardzo miękkim masłem. Przygotowanie: 1 wafla położyć na desce ciut większej niż wielkości wafla. Nań wyłożyć 3 łyżki kremu czekoladowego i rozsmarować po całej powierzchni, następnie
Kraina Miodem PłynącaNiestandardowe podanie naleśników. Słodki deser z bitą śmietaną, dżemem truskawkowym, czekoladą i malinami. Świetna alternatywa na deser w pucharku. Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 ½ szklanki mleka 1 szklanka mąki’ 2 jaja Szczypta soli 1 łyżka oliwy Ponadto : 200ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Niskosłodzony truskawkowy dżem Lubella czekolada deserowa maliny Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, dodajemy jaja, oliwę(...)międzyczasie, gdy naleśniki stygną bujamy śmietanę z cukrem pudrem. Placki składamy na pół i zwijamy w rurkę. Wkładamy do pucharków. Napełniamy bitą śmietaną. Wierzch dekorujemy łyżką niskosłodzonego dżemu truskawkowego. Posypujemy startą czekoladą oraz nakładamy malinę. Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem
Słodki Zakątek500g truskawek 5 czubatych łyżeczek żelatyny 100ml wrzątku 500g serka mascarpone 250g jogurtu greckiego 8-10 łyżek cukru pudru Składniki na wierzch: 500g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: do wrzątku dodajemy żelatynę i energicznie mieszamy ,aż się całkowicie rozpuści, odstawiamy do wystygnięcia truskawki do masy serowej blendujemy na mus, odstawiamy do miski dodajemy ser macarpone, jogurt grecki oraz(...)cukier puder ,wszystko dokładnie miksujemy na jednolitą masę, następnie dodajemy mus truskawkowy i mieszamy, na koniec do masy serowej dodajemy małym strumieniem przestudzoną żelatynę, całość dokładnie mieszamy masę przekładamy do szczelnej tortownicy ( 26-28cm) i wstawiamy na 1-2 godzinny do lodówki kiedy masa serowa się chłodzi, przygotowujemy galaretkę według opisu na opakowaniu ale zmniejszamy ilość
Słodkie zapomnienieNieodłącznym elementem świątecznego stołu są potrawy z dodatkiem maku. W tym roku mam dla Was kilka propozycji na Świąteczne wypieki z jego dodatkiem. Zaczynam od sernika truskawkowego na spodzie z makowego biszkoptu. Prosty i smaczny wypiek, który idealnie dopełni świąteczny stół. Składniki (tortownica o średnicy 16 cm): Biszkopt makowy: 3 jaja 3 łyżki mąki pszennej(...)łyżki cukru pudru 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Masa serowa o smaku truskawek: 500 gram trzykrotnie zmielonego twarogu 2 jaja 150 gram konfitury truskawkowej Łowicz skórka otarta z połowy cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch: 4-5 łyżek konfitury truskawkowej Łowicz pomarańcze Białka ubij na sztywno z solą. Stopniowo do białek dodawaj
Mango Papajazieloną: 400 g twarogu białego (z wiaderka) 150 g śmietanki 30% 2 galaretki agrestowe Na masę różową: 400 g twarogu białego (z wiaderka) 150 g śmietanki 30% 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 2 galaretki agrestowe Przygotowanie: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą. Masa zielona: Galaretki rozpuścić w 250 ml wrzątku i odstawić do wychłodzenia(...)odstawić do przestudzenia. Twaróg zmiksować z zimną galaretką. W osobnym naczyniu ubić śmietankę na sztywno i delikatnie wmieszać w masę twarogową. Przelać na stężałą zieloną masę. Serce: Galaretkę truskawkową rozpuścić w 300 ml wody, przelać do płaskiego naczynia (szybciej tężeje) i odstawić w chłodne miejsce. Galaretka powinna być nie do końca stężała, wtedy łatwiej uformować serce. Na stężałej czerwonej
My sweet a lifeBardzo czekoladowo-kokosowe ciasto z malinami i dodatkiem truskawkowego dżemu Jamar . Istna słodka i pyszna rozpusta na weekendowe popołudnie! Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jaja 4 czubate łyżki gorzkiego kakao szczypta soli 10 g cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mleka 1 szklanka wiórek kokosowych 50 g czekolady gorzkiej 70% drobno posiekanej(...)szklanki cukru trzcinowego 150 g mrożonych malin (bez rozmrażania) Składniki na polewę: 100 g czekolady gorzkiej 55 g słodkiej śmietanki 18% 3 łyżki dżemu truskawkowego Jamar wiórki kokosowe lub maliny do dekoracji Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół bez termoobiegu). Prostokątną formę o wymiarach 24 cm x 28 cm lub okrągła blachę o średnicy 23 cm wyłożyć
Zasmakuj Kuchni