truskawki - 19264 przepisów (strona:996/1285)

Liebster Blog Award 213

kultury np kino, lub teatr. Trochę smaku w postaci kolacji. Ale to wszystko wróci dopiero jak już dzieci podrosną :) 7. Ulubiony owoc? Kolejne ciężkie pytanie, nie ma jednego. Są: truskawki, pomelo, gruszki, borówki amerykańskie. 8. Najlepsza rzecz, jaką miałaś okazję jeść w swoim życiu? Chyba lody w Neapolu, wskazane przez "lokalsa" jako najlepsze w mieście. Rzeczywiście, zjadłam ich jakąś straszną

Z butelką mleczka w tle
Szaszłyki Owocowe 259

niektóre owoce (np. banan) warto skropić sokiem z cytryny, aby uniknąć nieestetycznego ciemnienia owoców. Szaszłyki Owocowe - Składniki: (na moją wersje szaszłyków) borówki amerykańskie czerwone winogrona kiwi banany mango truskawki patyczki do szaszłyków Szaszłyki Owocowe - Sposób przygotowania : Wszystkie owoce dokładnie myjemy. Kiwi, banany i mango kroimy na mniejsze kawałki. Kolejno wszystkie owoce nabijamy na patyczki do szaszłyków. Moje posty

Słodka Strona
Deser "Owocowe Tiramisu" 409

serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru ok. 80 g biszkoptów niewielka ilość mleka ok. 400 g dowolnych  owoców, najlepiej mieszanki np. borówek, poziomek, truskawek, malin itp. Desery Owocowe Tiramisu - Sposób przygotowania: Kremówkę ubijamy, a następnie partiami dodajemy mascarpone ciągle mieszając. Na końcu łączymy z cukrem pudrem. Do kieliszków lub pucharków na przemian układamy: krem, biszkopty namoczone w mleku

Słodka Strona
Pavlova 178

Polecam. Pavlova - Składniki: 150 ml białek 225 g cukru łyżeczka wódki 400 g śmietanki kremówki 30% fix do ubijania śmietany (opcjonalnie) ok. 350 g owoców (np. maliny, jagody, borówki, truskawki) Pavlova - Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając partiami (najlepiej po jednej łyżce) stopniowo dodajemy cukier. Na końcu wlewmy wódkę. Na papierze do pieczenia ołówkiem rysujemy

Słodka Strona
Pianka jogurtowa z galaretką i owocami 212

niej owoce i zalać drugą tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby wszystko dobrze zastygło. Kiedy przygotowujemy ten deser zimą, wtedy nie mamy możliwości użyć świeżych truskawek, wiśni czy innych sezonowych owoców. Ja mam na to sposób. Otóż używam owoców mrożonych, ale zalewam je galaretką zanim rozmrożą się. Wtedy owoce nie puszczają soku i smakują jak świeże

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kokosowy pudding chia 274

wody lub dowolnego mleka roślinnego 4 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej) 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy dowolne owoce do przybrania (np. melon, borówki, porzeczki, jeżyny, maliny, truskawki) Przygotowanie: Mleko, wodę, miód i nasiona chia dokładnie połączyć, mieszając wszystko razem za pomocą trzepaczki, a następnie przelać do 4 szklanek i wstawić na 3h lub całą noc do lodówki. Gotowy

Food Square
Drożdżówka bez zagniatania 199

soli i dodajemy kilka kropli aromatu i miksujemy. Wcześniej dobrze jest przygotować kruszonkę i owoce. Owoce mogą być sezonowe lub z przetworów. My wykorzystaliśmy jabłka z syropu i smażone truskawki. Mogą też być brzoskwinie, wiśnie, agrest, w zależności od upodobań i stanu spiżarni.    Przepis na kruszonkę: -1/2 szklanki mąki -1/4 szklanki cukru -10 dkg margaryny

Maminek kulinarny
Ciasto z owocami 218

kwasku cytrynowego do bezy -2 szklanki mąki -kostka margaryny -2 łyżki kakao -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -aromat śmietankowy -owoce ( drylowane wiśnie, jabłka z syropu, ananasy lub brzoskwinie, truskawki z kompotu, itp )    Margarynę z cukrem i aromatem ucieramy w makutrze.    Stopniowo dodajemy żółtka i nadal ucieramy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy

Maminek kulinarny
Kluseczki serowo - ziemniaczane 155

wody z dodatkiem odrobiny oleju. Gdy wypłyną, zmniejszamy do minimum ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 7 minut.     Możemy je podać na słodko z owocami, np. truskawkami i śmietaną,    ze skwarkami i szczypiorkiem,    polane roztopionym masłem    a także można je podać z czerwonym barszczem lub rosołem. Dobrze również smakują odsmażone

Maminek kulinarny
Agrest w truskawkowym syropie 163

Propozycja dla tych, którym po przygotowaniu truskawek w syropie pozostał do wykorzystania syrop truskawkowy. Wystarczy mieć agrest, oczyścić go i umyć, włożyć do słoików, zalać podgrzanym syropem, zakręcić, wstawić do garnka z wodą i gotować 7 minut, od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć. Potem wstawiamy do spiżarni a zimą wystarczy tylko sięgnąć. Świetny do deserów, ciast i jako kompot

Maminek kulinarny
Muffinkowo w większym gronie 178

się przyda...).  Przepis znalazłam w Den store dessert & bagebog. Polecam serdecznie - są naprawdę rewelacyjne. Są też świetną bazą do modyfikacji - ja robiłam je na przykład z truskawkami i jogurtem truskawkowym, i też był pyszne. Za wspólne pieczenie serdecznie dziękuję - Maggie , Shinju , Peli , Dobromile , Pluskotce , Emmie , Michałowi , Ani , Chantel  oraz Pannie Malwinnie  - bardzo mi się idea

Pożeraczka, czyli raz adobrze
O sztuce kaligrafii 177

nadzieję, że C. podzieli mój entuzjazm - ale skoro z prezentem udało mi się trafić, to myślę, że z tortem nie będzie gorzej. Poza tym - są pewne standardy. Każdy lubi truskawki i czekoladę, prawda? No grzechem byłoby nie lubić. W związku z tym liczę na pozytywną opinię. C. i gości.  O czym to ja chciałam...? A, tak. Książka .  Ostatnio

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto ze śliwkami...? Bez śliwek. Z jabłkami 241

składnika najważniejszego - śliwek . Hmm... W jednym sklepie - nie ma . W kolejnym - też nie . Co to ma być? Przecież jesień za pasem, sezon na śliwki w pełni. Niepocieszona, nabyłam kilogram truskawek, i ruszyłam do domu zastanawiając się, co ja teraz biedna mam zrobić. Zrezygnować z pieczenia...? Ale przecież na stronie  BBC Good Food  wyglądało tak dobrze... Kiedy przekroczyłam próg

Pożeraczka, czyli raz adobrze