truskawki - 19764 przepisów (strona:958/1318)

Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem 447

godzin. Przed podaniem ciasto wyjmujemy na blat, posypujemy cukrem pudrem i kroimy w romby lub kwadraty. Ja uwielbiam wszystkie kremowe ciasta podawać z sezonowymi drobnymi owocami jagodowymi – truskawkami, malinami, borówkami. Delikatnie kwaskowe świeże owoce świetnie przełamią słodycz kremu. SKŁADNIKI 750ml mleka – dowolnego, może być bez laktozy 130g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka pasty waniliowej, laska wanilii lub opakowanie

Karo in the Kitchen
Szarlotka Charlotta - szarlotka z pianką bez pieczenia 179

napracujecie robiąc szarlotkę. Oto wersja szybka, prosta i bez pieczenia. Zapraszam na Charlottę w mojej jabłkowej wersji. Tak na marginesie, moim zdaniem nazywanie Charlottą ciasta na biszkoptach np. z truskawkami jest nieporozumieniem, dlatego też przewrotnie nazwałam swoją szarlotkę bez pieczenia Charlottą.  SZARLOTKA CHARLOTTA   Składniki: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 galaretka brzoskwiniowa (na wierzch) masa jabłkowa

Bon appetit mon amie
Kakaowa beza z kremem chałwowym Maestro Czekolady E. Wedel. Fotorelacja z warsztatów kulinarnych. 192

papier do pieczenia  Królewski krem chałwowy   300 ml śmietanki 30-36%   250 g chałwy waniliowej E.Wedel  250 g serka mascarpone Do smaku:   świeże owoce: truskawki, maliny, borówki amerykańskie mięta  Do dekoracji starta czekolada (gorzka lub mleczna) lub rozdrobnione nasiona kakaowca (do kupienia przez internet). Przygotowanie:   Beza Białka o temperaturze pokojowej ubijamy na pianę

SzczyptaSmaQ
tarta mascarpone z truskawkami i podsumowanie 4 lat blogowania 177

cukru pudru szczypta soli 2 żółtka na krem: 250 g mascarpone 200 ml kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: 200 g mrożonych owoców (użyłam malin i truskawek) galaretka truskawkowa 50 g deserowej czekolady łyżka mleka masło i mąka do foremki Składniki ciasta posiekać i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę (lub w zamrażalniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Grillowane figi 147

Wykorzystując brązowy cukier i ocet balsamiczny możemy stworzyć wyrafinowany sos, który będzie pasował idealnie do fig lub świeżych truskawek. Składniki: ½ szklanki octu balsamicznego 3 łyżki brązowego cukru 6 świeżych fig ¾ szklanki sera mascarpone Przygotowanie: W małym rondlu gotować na średnim ogniu ocet balsamiczny z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień i gotować do momentu aż się zredukuje o połowę. Ostudzić. Figi przeciąć

naRuszcie
Crêpes suzette (płonące naleśniki z syropem z czerwonych pomarańczy) 138

szczerze mówiąc rzadko kiedy wychodzą rewelacyjne, a ponadto nie mam cierpliwości do ich smażenia :-). Tak więc naleśniki zazwyczaj jadamy z konfiturami, mamy ich całą spiżarnię, do wyboru do koloru - truskawki, wiśnie, mirabelki, dynia, róża i wiele wiele innych. Jednak korzystając z sezonu na czerwone, sycylijskie pomarańcze postanowiłam kilka sztuk "poświęcić" do przygotowania crêpes suzette czyli płonących naleśników

Pora coś zjeść
Ciasto z kremem, galaretką i owocami. 134

wytworzy się puszysty krem. Następnie cały czas miksując wlewamy mleko. Na końcu dodajemy sok z cytryny lub aromat waniliowy. Krem rozsmarowujemy na biszkopt. Na krem dodajemy dowolny owoc np: truskawki, brzoskwinie, ananas itp. Owoc zalewamy galaretką przyrządzoną według przepisu na opakowaniu. Na blachę placka wystarczą nam 2 galaretki. Placek wstawiamy na ok. 3 godzinki do lodówki.  Smacznego

Magia jedzenia.
ZApp Śmietanowiec 186

szkl. gorącej wody,, 4 różne galaretki o kontrastowych kolorach ( u mnie truskawkowa, gruszkowa, niebioeska - wieloowocowa + jabłkowo-miętowa na wierzch deserku) owoce do dekoracji ( u mnie banany i truskawki) ewentualnie 3-4 łyżki cukru pudru (jeśli ktoś woli słodsze deserki) Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami. 3 Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić. Mleko Ubić z ewentualnym

Moje Słodkie Piekiełko
Maślane ciasto z jagodami 164

Margarynę rozpuszczamy wlewamy do mąki, cukrów i aromatu. Zagniatamy.  Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Na ciasto wykładamy jagody i posypujemy kruszonką. Jagody możemy zastąpić malinami, poziomkami i truskawkami. Pieczemy ok 30-40 min w temp. 180* w termoobiegu. SMACZNEGO

Moje Słodkie Piekiełko
Najprostsze ciasto ucierane z jabłkami.Odwrócone do góry nogami! 144

możemy wyczarować to, co na pierwszy rzut oka wygląda jak serniczek. Trzymany w lodówce i podany na zimno jest genialny! To mój stary przepis na ucierańca z jabłkami, truskawkami, który zmodyfikowałam w ten sposób. Upiekłam a potem odwróciłam do góry nogami!  Da się? Da się! Składniki jabłka, sporo. Im więcej tym lepiej. 5 jaj szklanka cukru półtorej szklanki mąki

Z Kuchni Do Kuchni
na szybko smaczne mało słodkie francuskie z owocami i czekoladą... 148

Składniki: ciasto francuskie 1 rolka/nie mrożone, gruszki 2 sztuki, jabłka 1 sztuka, truskawki 6 sztuk, czekolada gorzka 6 kostek, cukier waniliowy 6 łyżeczek ciasto podzielić na 6 porcji, pasek zostanie to też się zużyje do upieczenia, na cieście poukładać po kawałku owoców, posypać po łyżeczce cukru waniliowego porcje ciasta poskładać na trójkątyi mocno skleić brzegi przyciskając palcem ciasto ułożyć

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO DROŻDŻOWE Z DŻEMEM I TRUSKAWKAMI - Thermomix TM5 199

Składniki Ciasto 220 g mleka saszetka drożdży instant 4 płaskie łyżki stewii 500 g mąki pszennej 80 g masła  1 jajko 1 żółtko szczypta soli aromat waniliowy truskawki mrożone  dżem jagodowy Kruszonka 100 g mąki pszennej 80 g masła miękkiego 80 g cukru aromat waniliowy Do naczynia wlać mleko, dodać drożdże, stewię wymieszać 2 min 30 s/37 st/obr

ClauditteMissCooking
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 189

pełni. Kocham je! Za ten niezwykle intensywny, ciemnorubinowy kolor i cudownie słodki smak. Tym razem zamknęłam je w słoiczkach, żeby móc cieszyć się nimi, gdy na straganach będą królować truskawki czy jabłka. Z odrobiną rozmarynu smakują wyjątkowo; naprawdę ciężko się oprzeć, żeby nie podjadać konfitury prosto z garnka ( parzy, uważajcie! ). Koniecznie zróbcie. Może przyda się do mazurka...? Konfitura z czerwonych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto owsiano-kokosowe z owocami 234

śmietany 18% 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki wody owoce (w moim przypadku wiśnie, truskawki i śliwki) Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Masę wymieszać z kwaśną śmietaną. Dodać mąkę, sól, płatki owsiane oraz wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Do masy

Jacob Tastes
TORT NALEŚNIKOWY Z KREMEM BUDYNIOWYM 381

łyżki mąki ziemniaczanej DODATKOWO: 150 - 170 g mascarpone (zimnego) cukier puder do dosłodzenia kremu (opcjonalnie, ja dodałam 2,5 łyżki) dżem truskawkowy (lub inny według uznania) maliny, borówki, truskawki do dekoracji listki mięty cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Usmażone placki pozostaw do całkowitego ostygnięcia. W ganku zagotuj 500 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym (lub ziarenkami wanilii). W pozostałych

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania