Całośc wkładamy ponownie do lodówki na czas przygotowania ganache. Ganache: 250 ml śmietany kremówki 36% 200 g gorzkiej czekolady 30 g masła pół słoiczka wiśni drylowanych (lub owoce: maliny, truskawki…) Śmietankę podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę i masło. Odstawiamy na 2 minuty, po czym mieszamy całość, do połączenia. Odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Dodajemy wiśnie
Made By Mom And Sontych, które często wykorzystuję latem. Jak wiadomo, świeże owoce zimą to ciężka sprawa... są banany i jabłka, ale ile można je jeść? Gdzie nektarynki, brzoskwinie, maliny i słodziutkie truskawki? Są, owszem, ale eksportowane i niebanalnych cenach... Zamiast tego warto wykorzystać te dostępne, ale podać je w inny sposób. Ciepły, słodki mus jabłkowo-gruszkowy znakomicie sprawdza się jako dodatek śniadaniowy
Chocolate Muffin BlogSkładniki na serek: 300 g śmietany 36% w temp. pokojowej 50 g kefiru w temp. pokojowej 60 ml śmietany 30% 1 laska wanilii 75 g ulubionych owoców (u mnie truskawki) Składniki na sezamki: 100 g ziaren amarantusa 300 g cukru odrobina soku z cytryny 50 g kawy zbożowej CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN +oczekiwanie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy
My Culinary Artkiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Surówka z młodej kapusty z truskawkami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniaszklanki oleju 2 małe upieczone do miękkości buraki pół szklanki malin ( rozmrożonych lub w sezonie świeżych) 3 łyżki twarożku łyżka miodu opcjonalnie cukier puder i pokruszone lioflizowane truskawki Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy aż się rozpuszczą. Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz olejem. Mąkę pszenną przesiewamy i mieszamy z krupczatką. Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy
Mienta blogoraz mąkę. 4. Wkładamy do piekarnika na 20 minut. Biszkopt: 790kcal B38 W132 T21 MASA SERNIKOWA/''ŚMIETANKOWA'' SKŁADNIKI: -jogurt naturalny gęsty 0% - żelatyna 6g OPCJONALNIE (wliczone w kcal) + truskawki 50g jagody 50g i domowa konfitura z jabłek 100g WYKONANIE: 1. Żelatynę zalewamy wodą w temperaturze pokojowej do poziomu. Odstawiamy na 2 minuty. 2. Żelatyna powinna przyjąć postać żelki, zalewamy
fitolarun.blogspot.comCieszę się, że grono czytelników zwiększa się wraz z każdym kolejnym miesiącem. Wracając do przepisu... Ostatnio eksperymentuję z tapioką. Parę dni temu przygotowałam pudding waniliowy z truskawkami i czekoladowy z wiśniami . Dzisiaj czas na pudding kokosowy... z malinami ♥ Kremowy, słodki i lekko kokosowy. Idealnie smakuje z kwaśnymi malinami. Taki deser najlepiej smakuje na ciepło, ponieważ jest jeszcze
Ugotowaćdzieciom nie zawsze lubianej przez nie kaszy jaglanej :) Składniki : 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka masła owoce suszone świeże owoce sezonowe, u mnie jagody i truskawki sezam, orzechy, cynamon Przygotowanie : Do ugotowanej kaszy dodać masło i miód - zmiksować Dodać suszone owoce, sezam, wymieszać Przełożyć do pucharków, udekorować owocami, posypać cynamonem, Takim zdrowym kremem można
Proste Potrawypatelnię z nieprzywierającym dnem (jeśli takiej nie posiadamy musimy użyć jakiegoś tłuszczu). Kiedy placuszki zetną się od spodu delikatnie obracamy na drugą stronę. Polewamy miodem i podajemy z bananami, truskawkami, malinami czy innymi owocami, na które mamy ochotę :) Smacznego
Bazując na smakuowocowe możemy pić przez cały rok. Tej zimy rozpoczęłam koktajlowe szaleństwo po raz pierwszy na blogu i będę je kontynuować. Zwykle koktajle najczęściej robiłam latem z owoców takich jak truskawki, jeżyny czy jagody, na maślance, którą tak polubiłam dzięki mojej mamie! Są szybkie w przygotowaniu, a w dodatku możemy wykorzystać nawet mrożone owoce. Dzisiaj koktajl pomarańczowy, który bardzo mi smakował
Moja smaczna kuchniazabawy:) Potrzebne składniki na 1 szklankę koktajlu: 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 20 g tofu sok z kokosa (wychodzi ok. 1/3 szklanki) 0,5 szklanki mleka kokosowego 10 truskawek (u mnie mrożone) Przygotowanie: Wszystkie składki umieszczamy w misie kielichowego miksera i miksujemy :) http://kulinarnezapiskiolki.blogspot.com/2015/02/zapraszam-na-konkurs.html
Łycha smakówodgrzewamy pozostałą część czekoladową i wylewamy ostatnią warstwę. Ptasie mleczko najlepiej zostawić na cała noc wówczas idealnie stężeje, nie ma problemu z jego krojeniem. Idealnie smakuje z truskawkami
Łycha smakówPotrzebne składniki: 20 truskawek 10 jeżyn 0,25 mleka (ja dałam sojowe) Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Mrożone owoce umieszczamy w misie kielichowego miksera i miksujemy i dodajemy mleko
Łycha smakówUwielbiam ciasto drożdżowe a na słodko mogłabym jeść codziennie :) z podanej porcji wychodzi 10 sztuk średnich bułeczek ,oczywiście można użyć różnych owoców takich jak truskawki czy brzoskwinie ja wykorzystałam smażone jabłka z tego sezonu :) Składniki na 10sztuk : - 280 g mąki pszennej typ 550 - 80 ml letniego mleka - 25 g świeżych drożdży - 25 g roztopionego masła - 110 g cukru - 1 jajko
Wypieki Reneleżakowania. Całość miała przypieczętować nutka mango. Myślałam, że posypka (jak to zwykle bywa) będzie słodka i tyle. Zaskoczył mnie jednak bardzo mocny owocowy smak. I choć tutti frutti i truskawka są boskie i urzekające, to jednak tutaj najbardziej polecam Wam właśnie mango. Składniki: 125 g masła 125 g cukru 300 g miodu 2 łyżeczki curry / garam masala w proszku
Pełny talerz