Owoce zapiekane pod kruszonką 276przygotowania pomysł na zimowy podwieczorek. Do niego kawa, herbata lub kubek kakao i gotowe! *Wpis powstał przy współpracy z Lubellą. Składniki /4 porcje/: 1/2 opakowania mrożonych truskawek 1 jabłko 2-3 łyżki brązowego cukru Kruszonka: 3/4 szklanki mąki Poznańskiej Lubella 1/2 szkl. brązowego cukru 50 g zimnego masła Czytaj dalej... Artykuł Owoce zapiekane pod kruszonką pochodzi z serwisu
Pasja Smaku
Ragout ze ślimaków – gulasz ze ślimaków 184przepisów z książki „ Ślimaka podróż kulinarna ”. Jola z kulinarne przygody przygotowała ”tartę”/placek drożdżowy z farszem, z kaszą gryczaną i ślimakami, przygotowanym przez Mariolę Skalmowską. Deser – bezę z truskawkami i kawiorem ze ślimaków, przygotował Paweł Masłowski. Nad wszystkim czuwał Grzegorz Skalmowski. A po gotowaniu, chwila na polu.... ;) zastawa
królestwo garów
Budapeszt – lokalne przysmaki 315smaczne, bardzo ładnie podane i co ważne bardzo tanie. Obiad składający się z zupy gulaszowej i gulaszu z kluseczkami kosztował ok. 22 PLN. Do tego regionalne piwo o smaku truskawki, imbiru, jagód czy wiśni w cenie ok. 5 PLN. Drum Cafe – adres: Dob Utca 2, VII dzielnica. Najłatwiej dostać się tam w ten sposób: metrem do Dark Ferenc
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fondant, czyli Lava Cake 196ciągle mieszając. Formę na babeczki wysmarować masłem i wysypać mąką, wlać masę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, babeczki piec 10 minut. Podawać z lodami i kwaśnymi owocami (truskawki, maliny
Cook&Love
Bosacka po polsku – Katarzyna Bosacka – Recenzja 252kiszonej z miętową mizerią. Szczególnie to ostatnie brzmi ciekawie i wędruje do mojej listy do sprawdzenia. Desery – Ostatnim rozdziałem książki są desery, czyli to co tygryski lubią najbardziej. Truskawki z jogurtem i chałwą brzmią obłędnie a już z kolejnej strony atakuje mnie gruszka w miodzie z bakaliami. Ślinka cieknie jak szalona a tu sernik na zimno z jagodami uśmiecha
Mr. Taste
Jak oniżyć cholesterol? Jak oniżyć ciśnienie krwi? Sekret dobrych zestawień pokarmowych. 242poziom złego cholesterolu, swietnie nadaje się jako przyprawa do ziemniaków czy zbóż). Zalecane składniki pokarmowe skuteczne w walce z podwyższonym ciśnieniem i ogólnie w chorobach krążenia. Owoce: takie jak: truskawki, oliwki, figi, banan, melon, sliwka, winogrona, cytryny. Warzywa : szczególnie te bogate w betakaroten : jak marchew . Jedna marchewna dziennie zmniejszy az o 22% ryzyko wystąpienia chorób krążenia, czerwony pomidor , ze względu
MODA NA BIO
Knedle z mięsem. Kluski z mięsem 283Obiady na bazie ciasta z ziemniaków często goszczą u nas w domu, robimy kopytka, knedle, kluski, babki ziemniaczane, krokiety. Knedle lubią wszyscy, a my lubimy knedle ze śliwkami lub truskawkami , ze śliwkami i bakaliami, albo z mięsem 🙂 Kluski z mięsem, nie muszą być drogie, farsz nie musi być z wysokogatunkowych mięs, ja wykorzystuję przeważnie mięso, które jest na kościach
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pesto pietruszkowe 226słoiczka, zalewamy resztą oliwy i posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Zamykamy i pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania. Zapraszam do zapoznania się z ofertą WECK Polska (kliknij na truskawkę
Kuchnia w czekoladzie
Kakaowa nocna owsianka z nasionami chia i owocami czyli Niedzielne Sniadanie odc.96 194przez moją rodzinę. Dzisiaj rano na śniadanie zjedliśmy przepyszną nocną owsiankę. Z chia, kakao, czekoladą i owocami, u mnie mrożonymi leśnymi jagodami, malinami, jeżynami i suszonymi płatkami truskawek. Pomysł podpatrzyłam w "My new roots" Sarah Wilson, zmodyfikowałam wg własnych możliwości. Kakaowa nocna owsianka z nasionami chia i owocami porcja dla 2 osób: 70 g płatków owsianych
Dzieje kuchennej Wiewióry
Kolorowe muffinki 226spożywcze: czerwony, niebieski, zielony, żółty MASA: 500 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan fix 1 tabliczka czekolady Gorzkiej z bakaliami Goplana różnego rodzaju ozdoby kilka truskawek CIASTO: Do naczynia włożyć po kolei: mąkę, proszek do pieczenia i cukier, wymieszać. Do drugiego naczynia włożymy jajka, mleko i roztopioną (zimną) margarynę. Oba naczynia połączyć. Wymieszać. Ciasto podzielić
Gotuję Testuję
Sernik z ananasami 180pieczenia i krojenia ich na mniejsze kawałki, przez co wyglądają ładnie. Co do smaku i zapachu- są jak prawdziwe ananasy. Warto zatem więc wybrać firmę Dole. Sernik z truskawkami CIASTO 1 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 2 jajka MASA SEROWA 1 kg sera
Gotuję Testuję
Domowy kopiec kreta 213przedstawiam Wam pyszne ciasto, które podbije kubki smakowe Waszej rodziny. Nadaje się na każdą okazję, można go upiec też bez okazji. Jako dodatek można użyć różnych owoców, w lecie truskawek czy bananów, a jesienią śliwek lub jabłek. Można udekorować wg własnego upodobania. TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 15 Domowy kopiec kreta CIASTO KAKAOWE 1 szklanka cukru
Gotuję Testuję
Muffinki z niebieskim kremem 213delikatnie wyjmujemy większość zawartości babeczki do osobnej miseczki, robiąc dziurkę (całość dokładnie widać na zdjęciu czwartym). Wkładamy pokrojony w małą kosteczkę owoc (może być np. ananas, brzoskwinia lub truskawka). Śmietanę 30% ubijamy, dodajemy cukier puder, śmietan fix i barwnik niebieski. Przekładamy do babeczek. Oprószamy wyciągniętym wcześniej ciastem (lekko sproszkowanym. Dekorujemy wg uznania
Gotuję Testuję
Test Jogurtów Naturalnych Zott Primo (Zott Natur) 230odpowiednia ilość dla każdego, jest pożywny i dodaje wiele energii na resztę dnia. Można przebierać w wielu smakach: Musli: czekolada- banan, tropikalne, orzechowe i miodowe Owocowe: wiśnia, jagoda, brzoskwinia, truskawka Wszystkie warianty smakowe mają dwa kubeczki: w większym jogurt bez dodatku cukru, w drugim pyszne dodatki. Jest to pierwszy na rynku jogurt naturalny z dwukomorowym opakowaniem z dodatkami
Gotuję Testuję
Kuskus z owocami na słodko. 184skwasi. Dodajemy szczyptę soli, otręby kuskus mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Owoce to już sprawa gustu, smaku lub tego co akurat mamy. Ja miałam truskawki, kiwi, pomarańcze i pestki granatu. Te większe kroimy w grubszą kostkę, aby były wyczuwalne. Do kuskus dodajemy sok z cytryny, on nada nam takiej lekkiej ostrości. A następnie wsypujemy owoce
Dieta moja pasja