masła orzechowego (np. Elfrodo), 3 kostki lodu Wykonanie: Składniki zblendować. Truskawkowe smoothie z masłem orzechowym Wartość odżywcza: 200 kcal , B: 6g, T: 11g, W: 16g, Błonnik: 4g Składniki: garść truskawek, garść szpinaku, ½ szklanki mleka migdałowego, ½ szkl. wody, 1 łyżeczka masła orzechowego, 1 łyżka płatków jaglanych, 3 kostki lodu, listki mięty Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować/zblendować. Na zdjęciu smoothie
Strefa Zdrowego Żywieniawyborem jest woda, ale podkręćmy ją trochę owocowym smakiem. Dodaj plasterki cytryny i limonki i osłódź ją miodem, powstanie orzeźwiająca lemoniada. Do wody można dodać również zblendowane owoce, np. truskawki. Moje dzieciaki wypiją prawie wszystko, jeśli wrzucą do środka kostki lodu. 10. KANAPKI Zwykłe kanapki z tym co Twoje dziecko lubi
Upiecz sobie babeczkęrocznicowym ciachem.👍 Przechodząc do tematu postu przedstawiam: TOP 10 LISTĘ NAJLEPSZYCH (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE BEZ PIECZENIA LINK 2. PLACUSZKI TWAROGOWE LINK 3. CIASTO Z TRUSKAWKAMI LINK 4. CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK 6. ZAPIEKANKA JAGLANA POD SEROWĄ PIERZYNKĄ LINK 7. CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN
Zdrowie i pysznie na talerzugdzie kupisz je najtaniej Składniki : - 2 ugotowane lub upieczone średnie buraki (pamiętajmy o gotowaniu i pieczeniu w skórce, dzięki temu tracą mniej witamin) - 1 dojrzały banan - około 8 truskawek - 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki blendujemy. Nakładamy do foremek i wstawiamy na kilka godzin do zamrażarki. Tak proste a tak zdrowe. Nie warto pakować w dzieci kupnych
Szkrab Je Samidealnym na taką pogodę. Zapraszam was na banalnie prostą i bardzo pyszną lemoniade truskawkową. Oczywiście proporcje można sobie dowolnie zmieniać. Ja podaję proporcje jakie nam odpowiadają najbardziej :) 500 g truskawek 0,5 szkl ( 120 g ) cukru 3 l wody 2 – 3 cytryny
Polska ZupaMożna zrobić tradycyjne koktajle na bazie mleka, maślanki albo sięgnąć po wersje zdrowsze np smoothie oparte na warzywach i wodzie. Ja dzisiaj zapraszam na zielony koktajl ze świeżego szpinaku, truskawek i mrożonych brokułów, które zalegały mi w zamrażalniku jeszcze po zimie. Można takie mrożonki spokojnie wykorzystać do stworzenia zdrowego koktajlu. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ponadto: 300 g truskawek 60 g borówek listki melisy/mięty Przygotowanie: BEZA Do przyrządzenia bezy, używamy świeżych jajek w temperaturze pokojowej. Miska (najlepiej metalowa lub szklana), w której będziemy ubijać masę musi być idealnie
KierunekuchniaKrem mascarpone: 250 g mascarpone 1/2 szklanki śmietany 30% 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki zmiksować na gęsty krem. Wyłożyć na bezę. Udekorować truskawkami i listkami mięty. Gotową przechowywać w lodówce
Moja Galeria Smakuwierzch ostrożnie wyłożyć krem owsiankowy. Całość wystudzić. Tuż przed podaniem wierzch deseru oprószyć cukrem trzcinowym i za pomącą palnika cukierniczego skarmelizować. Ma powstać chrupiąca karmelowa skorupka. Podawać z truskawkami i malinami lub innymi sezonowymi owocami. Smacznego! J eżeli nie masz palnika wystarczy, że deser włożyć do piekarnika nagrzanego do 200º C z funkcją górnej grzałki na około 5-10 minut
olalacookingSKŁADNIKI Kruchy spód: 270 g mąki pszennej tortowej 130 g zimnego masła 65 g cukru pudru szczypta soli 3 żółtka 1 łyżka wody Nadzienie: 350 g rabarbaru 350 g truskawek 3 białka szczypta soli 130 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany garść płatków migdałowych WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, cukier, sól, dodać
Passions hobbies lifeTort Fraisier to elegancki i wyszukany tort. Śmiało można go podawać na przyjęciach. Niewątpliwą ozdobą są ułożone truskawki w niebanalny sposób. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznienasączenia: 2 łyżki wody różanej (lub soku z cytryny) 2 łyżki miodu 100 ml wody Dodatkowo: 100 g konfitury malinowej 100 g małych bez ulubione owoce do dekoracji, np. truskawki i jeżyny * PRZYGOTOWANIE Biszkopt Upiecz biszkopt z 5 jajek wg tego przepisu . Pamiętaj, aby pokryć spód foremki papierem do pieczenia (szczególnie jeśli korzystasz z formy bez rantu, np. w kształcie
Food Squarelaskowych. Doskonale się sprawdziły. Składniki: 1 i 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki orzechów laskowych 1/2 szklanki suszonych daktyli 1 łyżka miodu Szczypta soli Nadzienie 2 kubki jogurtu greckiego Truskawki Banan Odrobina miodu Kilka listków mięty (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Zmiksuj orzechy, daktyle i miód w blenderze. Nie muszą być rozdrobnione na proszek – mogą zostać nieco większe kawałki. Przełóż
Niedzielny kucharzjajka Składniki suche: 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 szklanki mąki pszennej tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 szklanka owoców sezonowych (u mnie truskawki i borówki) cukier puder do posypania babeczek *** W misce roztrzepujemy za pomocą ubijaczki rózgowej wszystkie mokre składniki ciasta, czyli maślankę, olej i jajka *** *** W drugiej misce mieszamy wszystkie suche
Blog z Apetytemsmaku niczym nieprzypominające znienawidzonego dodatku obiadowego przedszkolaków. Oryginalnie z pestkami granatów, u mnie z malinami, ale idealne również z dodatkiem słodkich, majowych truskawek. Bonus: błyskawiczne w wykonaniu. To jak, zachęciłam Was? Babeczki leśny mech – przepis: Składniki na ciasto: ćwierć kilo świeżego szpinaku 2 jajka od szczęśliwych kur pół szklanki cukru
Patchwork