Sezon truskawkowy trwa więc zajadajmy truskawki póki są, potem będziemy tęsknić. Oczywiście że nie najemy się na zapas ale teraz jak są najsmaczniejsze zajadajmy ze smakiem. Może warto kilka woreczków zamrozić aby dłużej cieszyć się tym pysznym, letnim smakiem. Piadiny czyli włoskie tortille można zrobić samemu lub kupić jeśli nie chce się smażyć w taki upał. Rezultat: pyszne śniadanie(...)deser na talerzu. Truskawki w padinach. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDeser powstaje błyskawicznie i warto go skosztować, jest pyszny. Jeśli chcecie zrobić na zimno to trzeba trochę poczekać i wychłodzić go w lodówce. Zapraszam na pyszny deser z truskawkami. Oryginalny przepis od Dorcia w kuchni trochę pozmieniałam, nie dodałam cukru wcale i zrobiłam z połowy porcji, trochę po swojemu. Budyń daktylowy z truskawkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielekkostrawna z ograniczeniem błonnika i tłuszczu wyklucza tłusty nabiał, dlatego mój deser przygotowałam na chudym jogurcie. Zalecane jest spożywanie gotowanych i rozdrobnionych owoców, stąd w deserze znalazły się ugotowane truskawki w postaci pysznej frużeliny. składniki: 250 g obranych truskawek 1- 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka żelatyny
babka w formiekubeczki po jogurcie mąki 1 kubeczek po jogurcie cukru 1 kubeczek po jogurcie oleju 2 łyżki proszku do pieczenia 4 jajka 1 opakowanie cukru wanilinowego 500 gram truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Do przygotowania ciasta będziemy potrzebować dwie miski. Do pierwszej wlewamy jogurt naturalny oraz wbijamy 4 jajka. Następnie do pojemnika po jogurcie wlewamy olej i dodajemy do pierwszej miski(...)miski przesypujemy wymieszane składniki z drugiej miski i wszystko dokładnie mieszamy. tak przygotowaną masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, natomiast na sam wierzch układamy pokrojone w plastry truskawki. Nasze ciasto pieczemy około 50-60 min w temperaturze 180 stopni. Stan pieczenia najlepiej sprawdzać przy pomocy drewnianego patyczka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia
Blog kulinarny S9.PLupalne czerwcowe dni polecam truskawkowe orzeźwienie w postaci zimnego deseru z lodówki. warstwa truskawkowa: 250 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 250 ml gorącej wody Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, schłodzić i zmiksować z truskawkami. Masę wylać do foremek silikonowych i odstawić do stężenia. warstwa jogurtowa: 300 ml gęstego jogurtu naturalnego 1 galaretka krystaliczna 200 ml gorącej wody
Kolorowa kuchnia Elkitortownicy (22 cm) Masa: 1 szklanka ryżu 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego - polecam to - klik 200 g wiórek kokosowych słodzidło (cukier, ksylitol) ja dodałam łyżeczkę miodu 1 szklanka truskawek Ryż (może być zarówno biały jak i brązowy, ja użyłam tego drugiego, bo akurat tylko taki miałam w domu) gotujemy w 2,5 szklanki wody, do momentu aż cała(...)zostanie wchłonięta. Wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy wiórki i gotujemy jeszcze chwilę mieszając. Następnie masę słodzimy do smaku i blendujemy na gładko, wrzucamy truskawki i jeszcze raz całość dokładnie blendujemy. Gotową masę wykładamy na spód. Odstawiamy na noc do lodówki. var widgetParams = "{ 'Id':'5565fde9-8e7b-454d-a2ee-62165016ba69','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params;
Cynamonowe szczęściemamy całą masę dlatego warto robić takie przekąski. A jeszcze jak podamy je w ładnym pucharku, to dzieciakom aż oczy z radości się zaświecą. Składniki: 1/2 świeżego ananasa kilka truskawek 1 banan 2 kiwi 3 nektarynki jogurt naturalny ewentualnie odrobina cukru kilka listków świeżej mięty Sposób wykonania: 1. Ananasa obrać, pokroić w dowolne kawałki, truskawki na ćwiartki, banana w plastry
Kuchnia domowa AniSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 275 ml mleka 2 łyżki masła Śniadaniowa Gold 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki brązowego cukru szczypta soli dodatkowo: garść truskawek jogurt naturalny Śniadaniową Gold roztopić. Jajka roztrzepać. Dodać mleko i masło. Wymieszać do połączenia się składników. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól oraz wymieszać aż powstanie gładka konsystencja(...)rozgrzaną patelnię wylać 2 łyżki ciasta. Dodać 1 łyżeczkę pokrojonych truskawek. Smażyć z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Podawać z jogurtem
Kuchnia w oparachtruskawkowe Obłędne lody czekoladowe z soloną praliną orzechową Lody jogurtowo-wiśniowe Lody snickers Lody truskawkowo-jagodowe Lody miętowe z czekoladą Lody kawowe bez maszynki i mieszania Składniki: 1/2 kg truskawek 50 g cukru 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 250 ml śmietany kremówki Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki. Dodać do nich cukier i zmiksować na gładki
My simple kitchenczerwcem a sierpniem. Spieszę więc z przepisem, do którego piekarnik jest najzupełniej zbędny. Śmietanowiec z galaretkami w konsystencji przypomina delikatny sernik na zimno. Do dekoracji wykorzystałam bitą śmietanę i truskawki, spód zrobiłam z biszkoptów. Przygotowałam go w tortownicy o średnicy 24 cm, ale masy jest na tyle dużo, że można zdecydować się również na prostokątną foremkę i podawać pokrojony(...)też chłodzić się w lodówce przez całą noc. Następnego dnia biszkopty będą idealnie miękkie, a cały deser łatwiej pokroić na kawałki. Po wyciągnięciu z blaszki dekorujemy ubitą śmietaną i truskawkami. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Śmietanowiec pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY
CiastkozercyCzekoladowe ciasto z rabarbarem i truskawkami jest pyszne, kwaskowe – idealne na letni deser. To rabarbar sprawia że ciasto nabiera … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Czekoladowe ciasto</span> z rabarbarem i truskawkami pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerpogodzie przeszkadza to fakt, że nie mogę uciec na wieś i się nią delektować, niespiesznie pijąc kawę i podjadając coś pysznego jak np te pyszne jaglane muffiny z truskawkami. Są zdecydowanie fit i do tego bez glutenu i w zasadzie bez cukru (jeśli nie liczyć tej łyżeczki miodu, którą dodałam, by nadać im odrobinę słodyczy). Upieczcie koniecznie teraz kiedy świeżych(...)truskawek mamy mnóstwo. Składniki (na ok 10 babeczek): 1 1/2 szklanki mąki jaglanej 1 szklanka wiórków kokosowych 2 jajka 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka miodu ulubione owoce Wszystkie składniki (poza owocami) dosłownie wrzucamy do naczynia i dokładnie mieszamy. Gotowym ciastem napełniamy foremki na muffiny lub papilotki (ja tradycyjnie użyłam
Cynamonowe szczęścieskładniki 10 dag truskawek oczyścić 4 kiwi obrać 1 brzoskwinia obrać 1 1/2 szklanki wody 1 1/2 łyżki miodu 6 kostek lodu 1 banan przygotowanie Truskawki zmiksować, następnie kiwi, a na koniec brzoskwinie z bananem, do każdej partii miksowanych owoców dodajemy dodajemy po 1/2 szklanki wody ale ja dałam 1/4 .Dajemy jeszcze po 1/2 łyżki miodu i 2 kostki lodu
Moje WyrobySezon truskawkowy w pełni, stąd moja weekendowa propozycja to proste ciasto ucierane ze świeżymi truskawkami. Zamiast 12-tu babeczek z przepisu z bloga przygotowałam tym razem jedno ciacho z foremki. Upiekłam je w tortownicy o przekroju 24 cm, ale może być mniejsza, będzie wówczas wyższe i można dodać całe truskawki. Jest puszyste, mięciutkie, pyszne i znika w oka mgnieniu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 2 szklanki truskawek 3 banany 200 g jogurtu naturalnego 200 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym Sposób wykonania: Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Wrzucamy wszystkie składniki do kielicha blendera. Miksujemy wszystko na gładki płyn
Qchnia po prostu