razem jednak zamiast tradycyjnego biszkoptu, przygotowałam biszkopt w wersji fit - bez glutenu i bez cukru. Mąkę pszenną zamieniłam na mąkę z amarantusa, a cukier na erytrol. Do tego owoce - truskawki, borówki oraz ziarenka granatu, ale tak naprawdę możecie dać prawie każde owoce, na jakie macie ochotę. Wyszło pyszne i puszyste ciacho, pełne owoców, którym można się rozkoszować bez wyrzutów sumienia(...)Idealne na co dzień, do porannej kawy lub herbaty... Składniki: 5 jajek 3-4 łyżki ksylitolu/erytrolu 6 łyżek mąki z amarantusa ok. 200 g truskawek 100 g borówek 1/2 granatu szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy ksylitol/erytrol i miksujemy jeszcze przez 2-3 min. Następnie wlewamy żółtka, nie przerywając miksowania
Kuchnia MagdaLenyTarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Słodkie rogaliki drożdżowe , pyszne i puszyste, nadziewane czekoladą i truskawkami. Doskonałe na piknik lub plażę, do szkoły lub do pracy - po prostu ...Coś pysznego! SKŁADNIKI: 👌650 gr. mąki 👌250 ml.mleka 👌120 gr. cukru 👌1 jajko 👌3 żółtka 👌100 gr. masła 👌2 łyżeczki cukru waniliowego 👌krem czekoladowy (mały słoiczek 230 gr.) 👌truskawki ROZCZYN DROŻDŻOWY: 👌50 ml. ciepłego mleka
Rita creativeDżem truskawkowy domowej roboty jest najlepszy. Przepis jest bardzo łatwy, Przekonajcie się sami. SKŁADNIKI: 2 kg. dojrzałych truskawek 800 gr. cukru sok z 1 cytryny WYKONANIE: 1. Do wysokiego garnka wrzucamy umyte i pokrojone w kawałki truskawki, dodajemy cukier, sok z cytryny i gotujemy na małym ogniu około 1 godz. i 15 min. Od was zależy jakiej gęstości chcecie dżem
Rita creativetylko wyglądem ale i smakiem! Bałam się kremu oreo, ponieważ jest delikatny w smaku i bardzo łatwo można go przytłoczyć innymi, mocniejszymi kremami. Jednak z delikatnym ciastem czekoladowym i truskawkami wyszedł idealny…prawie. Szkoda, że truskawki były bez smaku :(. Niestety to już nie sezon na nie. Dlatego polecam w zastępstwie na najbliższe kilka miesięcy frużelinę malinową. Najważniejszą rzeczą
Słodki PomysłTruskawkowy sezon wciąż trwa. Ostatnio truskawki poszły do tarty, która długo u Nas nie stała. Ledwo się schłodziła, a już została zjedzona cała. Dziś poszłam w stronę koktajlu, a konkretnie połączyłam je z kremem czekoladowym. Ciekawy miks, na poprawę humoru lub schłodzenia się na lato. Składniki 0,5 kg truskawek2 łyżki kremu orzechowo – czekoladowegoszklanka […] Artykuł Czekoladowy koktajl(...)truskawkami pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeWiem, że sezon truskawkowy ruszył pełną parą, bo co widzę smaczne przepisy to królują te owoce. Ja dziś znalazłam w swojej lodówce poza światełkiem, trochę truskawek, co się ostały po ostatnim koktajlu. By nie narażać już swojej wagi na duże ciasta, zrobiłam 2 porcję mini tarty z budyniem, co zjedliśmy z lubym na deser. Słodkie […] Artykuł Mini tarta(...)truskawkami pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeTruskawki, maliny i borówki, przekładane kremem mascarpone – na przywołanie w końcu tego słońca ;) Miłej niedzieli! Składniki250 g serka mascarpone200 ml śmietanki 36%3 łyżki cukru pudruherbatniki – na spódpół filiżanki mocnej kawy – schłodzonejowoce – truskawki, maliny, borówkikakao – do posypania z góry Sposób przygotowania Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. W oddzielnej […] Artykuł Owoce z kremem mascarpone
Pink EnvelopeZaczęło się od melona, którego nikt nie chciał zjeść. Stał się on inspiracją dla tego koktajlu. W połączeniu z truskawkami i bananami nawet nie zdążył się ochłodzić, bo wypiliśmy go w kilka minut. Zapraszam Was już po szybki przepis na letni koktajl truskawkowy z melonem. Składniki 1 duży melon 2 banany 1 szklanka truskawek […] Artykuł Koktajl truskawkowy z melonem
Pink EnvelopeKoktajl z truskawek i banana podany w głębokim talerzu lub miseczce i udekorowany świeżymi owocami oraz płatkami migdałów i nasionami chia. Ekspresowy w przygotowaniu, nie sprawi problemów nawet dzieciom. Polecam na zdrowy początek dnia. SKŁADNIKI / 1-2 PORCJE 1 szklanka pokrojonych truskawek 1 banan 1/2 szklanki mleka / roślinnego np. kokosowego lub zwykłego, krowiego 1 płaska łyżka syropu klonowego lub miodu
cool and mintyPlacuszki z ricottą to jedno z naszych ulubionych śniadań. Przygotowanie jest niezwykle szybkie, a same placuszki są delikatne w smaku, bardzo lekkie i przepyszne :) Placuszki możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Słodkie rogaliki drożdżowe , pyszne i puszyste, nadziewane czekoladą i truskawkami. Doskonałe na piknik lub plażę, do szkoły lub do pracy - po prostu ...Coś pysznego! SKŁADNIKI: 👌650 gr. mąki 👌250 ml.mleka 👌120 gr. cukru 👌1 jajko 👌3 żółtka 👌100 gr. masła 👌2 łyżeczki cukru waniliowego 👌krem czekoladowy (mały słoiczek 230 gr.) 👌truskawki ROZCZYN DROŻDŻOWY: 👌50 ml. ciepłego mleka
RITA food channeludziwnień byłam zachwycona tym połączeniem. Dzięki dodaniu nasion chia i płatków owsianych można się takim deserem najeść, dlatego świetnie sprawdzi się też na śniadanie. Całość urozmaicona jest o pyszne truskawki. Bardzo polecam :) Składniki: 1 pokrojony zamrożony banan około 1/3 szklanki mleka (u mnie roślinne) 1 kopiata łyżka kakao 1 łyżka płatków owsianych 1 łyżka nasion chia kilka łyżek ekspandowanych(...)mlekiem wymieszać i zostawić na około 10-15 minut. Po tym czasie dodać zamrożonego banana i zmiksować* na gładką konsystencję. Do szklanki lub pucharku nakładać nakładać na zmianę pokrojone truskawki, ekspandowane ziarna i czekoladową masę. *Jeśli blender sobie nie radzi odczekać kilka minut
Healthy food explorertakże wina wytrawnego (tak jak w oryginalnym przepisie i wtedy dodać więcej ksylitolu), albo po prostu użyć zwykłej owocowej galaretki, w smakach pasujących do owoców, które dodamy. Ja dałam truskawki, borówki oraz wiśnie - wszystkie owoce były mrożone. Torcik wyszedł pyszny, lekki i orzeźwiający, a wino choć było wyczuwalne to nie zdominowało smaku ciasta. Bardzo gorąco polecam :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka(...)mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa jogurtowa: 600 ml jogurtu naturalnego 100 g ksylitolu 20 g żelatyny Galaretka z wina: 450 g mieszanych mrożonych owoców (np. wiśnie, borówki, truskawki) 300 ml czerwonego wytrawnego lub półsłodkiego wina* 50 g ksylitolu (do wina wytrawnego) 6 łyżek wody 20 g żelatyny Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno tortownicy wyłożyć papierem
Healthy food explorer