tradycyjny sernik - 795 przepisów (strona:34/53)

Sernik Oreo 420

wtedy sernik straci swój biały kolor i zrobi się żółty) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 130-150g ciastek Oreo Składniki na wierzch: 500-550g śmietany 30 lub 36% (mocno schłodzonej) krem z ciastek Oreo (ten pozostały z ciastek ze spodu) ok. 80-100g ciasteczek Oreo do dekoracji Śmietanfix lub inny utrwalacz do śmietany (opcjonalnie) Wykonanie tradycyjne: Wykonanie(...)masy serowej i przemieszać. Wylać masę do tortownicy. Na dno piekarnika włożyć naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą. Piec ok. 65 minut w temp. 150 stopni. Po ostudzeniu sernik włożyć do lodówki (najlepiej na całą noc). Wykonanie masy śmietanowej:   Do miski wlać śmietanę i ubijać. Gdy będzie już gęsta dodać krem z ciasteczek i śmietanfix (opcjonalnie) zmiksować jeszcze

Mania Wypiekania
Tagatesse – słodzik na bazie tagatozy (Dambert Nutrition) 133

biały oraz drobny. Kryształki nie są tak duże jak w tradycyjnym cukrze ale też nie można nazwać ich pudrem. Smak: Po spróbowaniu słodziku „na sucho” pełne optymizmu stwierdziłyśmy, że nie jest gorzki a jego smak jest bardzo, bardzo zbliżony do cukru. Zatem sprawdziłyśmy go w deserze na zimno. Sernik już przy mniejszej ilości słodziku (w porównaniu do ksylitolu) nabrał

Candy Pandas
12 potraw wigilijnych 247

W naszym kraju mamy wiele tradycji wigilijnych. Jedną z nich jest 12 postnych potraw na wigilijnym stole. Mało, że mają być na stole to jeszcze każdą

Kolizje Smaków
Kunafa z serem ricotta - turecki serniczek. 188

kunafy  przygotowuje się charakterystyczne dla kuchni arabskiej tradycyjne ciasto serowe. Ciasto przekłada się serem nabulsi, którego w Polsce raczej nie kupimy. Zastępuje się go mozzarellą, ricottą, twarogiem. Wierzch ciasta Arabowie barwią na kolor pomarańczowy, stosując barwniki nie koniecznie naturalne. Ja wykorzystuję niteczki szafranu. Wierzch ciasta ,sernika tureckiego jak mówi moja rodzinka, posypuje się siekanymi pistacjami. Oczywiście ciasto musi

Kulinarny karnet Christophera
Tradycyjne jagodzianki najlepsze 222

mojprzepisna.pl| Tradycyjne jagodzianki najlepsze Nie spodziewałam się, że może być coś lepszego niż jagodzianki z przepisu pani Doroty z Moich wypieków , a jednak może – jagodzianki

moj przepis na
Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu 164

goździków i innych korzennych przypraw. Choć nie jestem fanką tradycyjnego piernika, to uwielbiam piec piernikowe ciasteczka. Przez lata przetestowałam wiele przepisów i muszę przyznać, że te tegoroczne piernikowe biscotti udały mi się wyjątkowo! W moim rodzinnym domu pieczenie ciasteczek to własnie była moja rola. Mama robiła szarlotkę i sernik, a ja piekłam jakieś małe słodkości. Często długo przed Bożym

Chilli Czosnek i Oliwa
Recenzja książki "Wypieki Siostry Marii" 162

ciasta i ciasteczka. Znajdziemy tam niezawodne receptury na tradycyjne polskie wypieki doskonałe na każdą rodzinną uroczystość.  " Wypieki Siostry Marii" to 288 stronicowa książka składająca się z dwóch rozdziałów i dziewięciu  podrozdziałów: I. Przepisy podstawowe II. Ciasta i ciasteczka: - Ciasta drożdżowe, - Ciasta ucierane, - Ciasta kruche, - Ciasta biszkoptowe, - Babki, - Serniki, - Pierniki i pierniczki, - Ciasteczka, - Torty. Książka " Wypieki Siostry Marii

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik królewski bez laktozy 295

Podaję przepis na sernik królewski dla osób, które nie tolerują laktozy, dla tych, którzy nie potrafią odmówić sobie odrobiny przyjemności, bo niby dlaczego? Dla lubiących słodycze. Na rynku mamy kilku producentów twarogów bez laktozy. Można je bez problemu kupić w opakowaniach po 250 gram. Nie zawierają laktozy. Mimo to są tradycyjnym, naturalnym wyrobem mleczarskim. Dzięki zastosowaniu enzymu laktazy, zawarta(...)ścieramy na dużych oczkach do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy- nie zapominajmy o podniesieniu brzegów tortownicy za pomocą papieru do pieczenia. Unikniemy stresu, związanego z "być może mi sernik wykipi". Nagrzewamy piekranik do 180 stopni. Na starte ciasto wylewamy masę, rozkładamy ją równo za pmocą łopatki, a na wierzch masy, bardzo delikatnie i z wyczuciem ścieramy druga porcję kakaowego

Z Kuchni Do Kuchni
jagodowy tofurnik - wegański sernik 302

żałuję, bo jest tak samo pyszny jak "zwykły sernik". Wizualnie do ideału jeszcze troche mu brakuje, ale smakowo był boski ♥ To mój pierwszy tofurnik i jeszcze dojdę do wprawy - obiecuję Wam! ;) JAGODOWY TOFURNIK przepis autorski // tortownica 22cm ~3 kostki tofu naturalnego Polsoja (u mnie 2 BIO i jedna tradycyjna) - 655g ~30g kaszy jaglanej (suchej) ~150g cukru (lub więcej/mniej

chili & sugar
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 270

mojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to

moj przepis na
Kremowy, kolorowy sernik trójwarstwowy z polewą śmietanową 163

Jak każdego roku i w tym, moją świąteczną działką z zakresu przygotowań w kuchni stanowiły ciasta. W tym roku zmieniłam przepis na sernik. Zanim w

Życie zamknięte w smaku
Domowy sernik z jabłkami 253

Sernik w każdym wydaniu jest pyszny, jeśli połączyć go z jabłkiem z Polskich sadów to mamy duet idealny.  Składniki na ciasto, tortownica o średnicy 28 cm: Ciasto kruche:     1 szklanka mąki pszennej     7-8 dag margaryny, 1/3 opakowania     4 łyżki cukru pudru     1 łyżeczka proszku(...)pozostać przy tradycyjnym mieleniu sera w maszynce, ale z blenderem jest szybciej i wygodniej. 3. Do masy serowej ocieramy skórkę z całej cytryny, następnie wciskamy sok z połowy cytrusa, jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do reszty składników, mieszamy.  Gotową masę serową przelewamy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez

Apetyczna babeczka
Piróg biłgorajski 175

mojprzepisna.pl | Piróg biłgorajski Jako że, jestem rodowitą Lublinianką, nie mogłam darować sobie zrobienia tradycyjnego lubelskiego przysmaku – Pirogu biłgorajskiego (inaczej Pierogu). Piróg składa się z kaszy

moj przepis na
Sernik mleczno-cytrynowy z owocami 200

tradycyjnie zmielić w maszynce do mięsa i z resztą składników zmiksować mikserem. Masę wylać na kruchy spód, wygładzić, wierzch przykryć folią aluminiową , wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika, piec 50 minut, wierzch ma pozostać biały. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, gdy ostygnie mieszamy z ulubionymi owocami i tężejącą wylewamy na zimny sernik

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję