tosty - 2695 przepisów (strona:105/180)

TOSTY FRANCUSKIE Z OWOCAMI 166

prostu uwielbiam. Latem ze świeżymi owocami, jesienią i zimą z aromatycznymi dżemami.Tosty francuskie  bo o nich mowa, smakują dobrze z najróżniejszymi dodatkami. Do tego są dziecinnie proste, z ich przygotowaniem poradzą sobie nawet najmłodsi.  Składniki: 12 kromek chleba tostowego   4 jajka  300 ml mleka  4 łyżki cukru pudru  1 łyżka cukru z prawdziwą

Z Majeczką w kuchni
Domowe sposoby, by przekonać dziecko do jedzenia 219

chcesz. Sprawdź nasz przepis na pyszne NALEŚNIKI Wycinanie z jedzenia serduszek, kółek czy uśmiechów Każdy z nas jest wzrokowcem. Tak samo jest z dzieckiem, na kanapkach, jajkach czy zwykłych tostach możesz wrzucić element, który przykuje jego uwagę i zainteresuje go. Wycinaj ze szpinaku liść koniczynki, z sera słoneczko albo promienny uśmiech a z szynki serce, dorzuć do tego pomidorki koktajlowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Francuska zupa cebulowa 422

doprawiamy solą i pieprzem. Kromki chleba opiekamy w piekarniku lub tosterze. Zupę rozlewamy do małych miseczek, najlepiej jeżeli mamy małe naczynia żaroodporne lub naczynia do zapiekania. Na górę dajemy tosty z chleba i posypujemy startym serem. Całość zapiekamy w piekarniku (200 stopni), aż się ser rozpuści. Podajemy zaraz po zapieczeniu. Artykuł Francuska zupa cebulowa pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl

CookMag
Śniadanie do szkoły 324

serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielony koktajl z kokosem Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami

Moja smaczna kuchnia
Fit nutella z daktyli 244

Przepyszny dodatek do wafli, naleśników, tostów czy kanapek. Można ją jeść bez wyrzutów sumienia bo nie ma w niej ani grama cukru.  Nam bardzo posmakowała i na pewno będę ją częściej przygotowywała. Głównie z myślą o córce, która nutellę uwielbia ale z racji na skład prawie wcale jej nie kupuję.  Wam też polecam :) 200 g suszonych daktyli

Smakołyki Asi
Zupa cukiniowo porowa z musztardowymi grzankami 200

Aromatyczna, rozgrzewająca, pełna ziół zupa cukiniowo-porowa. Podałam ją z pikantnymi grzankami, z musztardą dijon, mozzarellą i rozmarynem. Na jesienne chłodniejsze dni prawdziwy must have :) średni

Mienta blog
Zdrowy omlet z pieczarkami 487

białka jajek Domowy jogurt Owsianka z amarantusa z owocami Dżem z owoców kaki Orzechowo czekoladowa owsianka Pudding z nasion chia Dżem z malin i jagód goji Owsianka z owocami Tost z serem brie i czerwoną cebulką Składniki 3 białka jajek pół czerwonej cebuli 4 duże pieczarki pomidor szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na małej patelni podsmażyć na maśle pieczarki i cebulą

Delusional Trine
Dżem z mirabelek 170

owoc, a szkoda, bo przetwory z nich są bardzo smaczne i mają wszechstronne zastosowanie. Mogą być jak chutnej świetnym dodatkiem do mięs czy serów, lub jako dżem podawany na tostach, gofrach czy zwykłej kanapce z białym serem. Na straganach czy placach ich nie uświadczysz, ale sporo ich rośnie dziko i własnie te, póki jeszcze są trzeba czym prędzej zbierać. Składniki

Gosia gotuje
Galaretka z Lebiodki pospolitej –czyli oregano 191

trakcie przygotowywania  galaretki,w kuchni czuć starymi skarpetkami, ale to mija ,gdy zaczynamy jeść już gotową  . Posmarować ciepły tost lub wędlinę ..pycha Składniki 800g lebiodki miękkich części ,(jak wpadnie parę gałązek,to też nic sie nie stanie) 2 cytryny starte skórki 6-8 polnych jabłek kwaśnych 500 ml zimnej wody cukier Wykonanie galaretki oregano Do dużego rondla

w mojej kuchni
Sos chilli słodko-ostry do słoików 224

Uwielbiam sos chiński słodko ostry-zawsze mam taki w lodówce bo często doprawiam nim różne dania-lub zwyczajnie  polewam nim tosty-tym razem postanowiłam zrobić swój zainspirowana internetem-wyszedł naprawdę pyszny i do tego prawie nic nie kosztuje w przeciwieństwie do sklepowego.Polecam..... Składniki na ok 2 małe słoiczki:  2 papryczki chili,  3 ząbki czosnku,  1/3 szklanki

Swojskie jedzonko
Szparagi zapiekane z szynką 135

mleka 350 g gotowanej szynki w plasterkach sól, pieprz, cukier Szparagi umyć, obrać i odkroić zdrewniałe końce, gotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru przez 15 minut. Z tostów odkroić skórkę, miąższ pokroić w kostkę, dodać 2 łyżki masła i zmiksować. Wsypać 2 łyżki ziół, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 st. (z termoobiegiem

Pieguskowa Kuchnia
KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM! 164

konfitury ze śliwek - renklod, z dodatkiem cynamonu, wanilii, kwaskowatych mirabelek w kolorze ciemnego fioletu i odrobiny pikanterii w postaci anyżu. Abyśmy mieli słodkie i miłe poranki, przy ciepłej bagietce, toście czy też naleśniku z tą konfiturą ;-) Przepis na moim blogu: KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM

SMYKWKUCHNI
Dżem z czerwonej porzeczki 165

robię z nich galaretkę i dżem. W tym roku nastawiłam też nalewkę. Dziś zapraszam Was na dżem z czerwonej porzeczki. W chłodnych miesiącach będzie pysznym dodatkiem do naleśników,  tostów czy też do dań mięsnych - drobiu, dziczyzny czy wieprzowiny. Parę słów o czerwonej porzeczce  Dzięki bogatemu składowi chemicznemu owoce te posiadają właściwości oczyszczające, odświeżające, przeczyszczające, wzmacniające, odtruwające oraz tamujące

Kulinarne przygody Gatity
Dip z serka koziego z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i papryką 158

suszonymi pomidorami. Wszystkie składniki łączymy z suszonym oregano, tymiankiem, słodką wędzoną papryką i czarnuszką. Doprawiamy do smaku. Podajemy jako dip lub smarowidło do kanapek. To świetny dodatek do tostów na ciepło, kanapki wystarczy posmarować bogato serkiem kozim z warzywami i ziołami, a później kanapki grillować na patelni lub włożyć do tostera. Najlepiej przed podaniem lekko schłodzić, aby smaki ,,przegryzły się

Moja smaczna kuchnia
Bułki z serem i pieczarkami – niezwykłe 4645

zwykłe bułki z pieczarkami i serem, naprawdę – daleko im do przeciętności. Pieczarki i ser to znane i chętnie wykorzystywanie w daniach na gorąco nadzienie – czy to na grzankach, w tostach czy we wszechobecnych zapiekankach. Te zapiekane bułki z pieczarkami mają podstawowe składniki lubianej i popularnej zapiekanki – ale wykorzystane zupełnie inaczej – spróbujcie! Pieczarki zapiekane z serem to klasycznie dosyć tłuste

Karo in the Kitchen