tosty francuskie - 519 przepisów (strona:30/35)

PODSUMOWANIE PROJEKTU "30 DNI FILMÓW ZE SMAKIEM" 181

dorastaniu, znanego dziś w Ameryce z programów kulinarnych, Nigela Slatera. Skąd nazwa "tost" w tytule? Matka, która umiera, gdy chłopak miał 9 lat, nie potrafiła własnoręcznie przygotować nic, prócz tostów i to właśnie one były najczęściej jadaną "potrawą" przez chłopaka. W szkole odnajduje się jednak na zajęciach z gastronomii, dorywczo pracuje w restauracji, aż w końcu po śmierci ojca, opuszcza(...)Babette prosi o umożliwienie jej wydania uczty dla całej osady za pieniądze, jakie dostała. Z lekką dozą niepewności siostry godzą się.     Babette była jedną z najznamienitszych francuskich kucharek i prowadziła najlepszą restaurację w Paryżu. Wykorzystując swe umiejętności, chce pokazać swą ogromną wdzięczność za dziesięć lat życia z ludźmi z osady. Jednak Ci są straszliwie przerażeni i uważają

W kuchni Karmel-itki
Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 194

Czy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BOEUF BOURGUIGNON – WIEDŹMIN 3: KREW I WINO – wołowina po burgundzku 251

Toussaint. Wołowina po burgundzku, inaczej „boeuf bourguignon” lub w polskiej wersji gry określana „bourgignon” – podobnie jak flamiche, które prezentowaliśmy w poprzednim wpisie, stanowi jeden z przebojów kuchni francuskiej i można zakupić ją u lokalnych karczmarzy. Przygotowanie „po burgundzku” oznacza wykorzystanie charakterystycznych składników – wina, cebulek perłowych, grzybów, a często także boczku/słoniny oraz bouquet garni (bukietu przypraw – głównie z udziałem(...)swoje ballady * dziękujemy: CD Projekt RED za użyczenie nam wina Butcher of Blaviken Rivskiemu za pomoc i wykonanie sesji fotograficznej POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania